به گزارش ایرنا نشست تخصصی اسناد دفاع مقدس لرستان ظهر چهارشنبه بدون حضور تمامی مدیرات دعوت شده برگزار شد که این غیبت واکنش تند معاون استاندار را به همراه داشت.
حبیب الله خجسته پور در این نشست اظهار داشت: جلساتی با این موضوعات مهم باید با حضور فعال و علاقه مند مدیران و مهمانان برگزار شود تا انتقال مفاهیم ارزشی دفاع مقدس توسط مسئولان به مردم و جوانان به خوبی صورت گیرد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار لرستان به اهمیت جمع آوری و نگهداری اسناد دفاع مقدس تاکید کرد و افزود: ثبت نشدن لحظه های ناب دوران دفاع مقدس موجب فراموشی این گنجینه های ارزشمند می شود.
وی با بیان اینکه ادبیات شفاهی در فرهنگ مردم لرستان غنی تر از ادبیات مکتوب است، گفت: نباید اجازه داد بخشی از تاریخ پرافتخار کشور فراموش شود بلکه باید علاوه بر جمع آوری اسناد، آنان را دسته بندی و تبلیغ کرد.
خجسته پور افزود: مرزهای ایران اسلامی حدود سه هزار روز از شمال غربی تا جنوب غربی به طور مستقیم و رو در رو درگیر جنگ بودند و سایر نقاط کشور نیز در قالب پشتیبانی، اعزام نیرو، بمباران و موشک باران ها در این واقعه حضور داشتند.
وی اظهار داشت: با وجود این تاریخ ارزشمند دفاعی در کشور امروز کودکان و نوجوانان از طریق برنامه ای انیمیشن و کارتون با تاریخ، فرهنگ و بسیاری از قهرمانان خارجی آشنایی دارند اما شناختی نسبت به اسطوره های واقعی دوران دفاع مقدس ندارند.
معاون استاندار لرستان ثبت و نگهداری این وقایع را نیازمند کار فرهنگی برجسته و مستمر دانست و افزود: برای نخستین بار در تاریخ، حتی یک وجب از خاک کشور در این جنگ از دست نرفت و باید به نسل های آینده نشان داد جمهوری اسلامی، نظامی پرافتخار است.
وی با تاکید بر ابلاغ وزارتخانه ها به دستگاه های تابعه برای جمع آوری و ارائه اسناد دفاع مقدس بیان کرد: استان لرستان در این خصوص آماده انجام هرگونه همکاری است.
خجسته پور افزود: کتاب های ارزشمندی درمورد دفاع مقدس توسط نویسندگان لرستانی تدیون و تالیف شده است.
این مقام مسئول همچنین درخصوص سهم یک درصد پژوهشی دستگاه های دولتی نیز گفت: با توجه به مبلغ ناچیز این رقم در برخی دستگاه ها، سهم یک درصد تجمعی و با محوریت دانشگاه لرستان بین دستگاه ها توزیع می شود.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس لرستان نیز در این نشست اظهار داشت: یک میلیون سند مکتوب دوران دفاع مقدس در لرستان موجود است و بیش از 60 هزار نفر به عنوان راوی آن دوران در استان وجود دارد.
حجت الله ناصرپور افزود: انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس به همگان آموخت می توان با تکیه بر ظرفیت های داخلی از مشکلات عبور کرد.
وی گفت: امروز برخی مدیران جوان با دوران دفاع مقدس تا حدودی غریبه هستند که بازبینی و بازنگری این ایام برای مدیران، مسئولان و نسل جوان ضروری است.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس افزود: 30 پژوهشگر دفاع مقدس در کارگاه های آموزشی به منظور انجام پژوهش های میدانی در این زمینه شرکت کرده اند که در صورت تخصیص یک درصد اعتبار پژوهشی ادارات تا هفته آینده فعالیت آنان اغاز خواهد شد.
استان لرستان 6 هزار و 370 شهید تقدیم انقلاب و وطن کرده و 840 آزاده و حدود 16 هزار جانباز نیز تحت حمایت بنیاد شهید استان قرار دارند.
7269/3022
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.