خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: جای‌جای ایران اسلامی هرسال از روزها قبل‌تر از آغاز بهار میزبان مسافران بود به‌طوری‌که زیبایی‌های طبیعت، آثار تاریخی و صدها جاذبه گردشگران را پذیرایی می‌کرد.

رسانه‌ها، هتل‌ها، فعالان حوزه گردشگری و دست‌اندرکاران صنعت گردشگری هرسال در آستانه بهار کار معرفی جاذبه‌های تاریخی و طبیعی را آغاز می‌کردند و از اواخر اسفندماه تقریباً شهرهای مختلف مملو از گردشگرانی بود که راهی سفرهای نوروزی می‌شدند.

امسال اما مهمان ناخوانده چینی سنت چند صدساله را شکست و خطی قرمزی بر رسم مهمان‌نوازی ایرانیان کشید، ایرانی‌هایی که هرسال مردم را از سراسر جهان و ایران اسلامی به دیار خود فرامی‌خواندند امسال به‌واسطه حضور این مهمان ناخوانده می‌گویند؛ به استان‌شان سفر نکنید.

ویروس کرونا که بی‌مهابا سلامتی مردم را نشانه گرفته، در کشور ما به‌سرعت و در زمانی کمتر از ۱۰ روز در سراسر کشور منتشر شد و عامل این انتشار سفر بود.

مردمانی که از کانون شیوع این بیماری به سایر نقاط کشور سفر کردند، ناخواسته و ندانسته این ویروس را به تمام نقاط کشور انتقال دادند و کرونا دور ایران را طی ۱۰ روز سفر کرد. بر اساس آمارها و نمودارهای سازمان بهداشت جهانی، این ویروس تا نیمه تعطیلات نوروز به اوج خود می‌رسد و به‌تدریج از شدت آن کاسته می‌شود و امید می‌رود تا اوایل اردیبهشت بار سفر از ایران بربندد.

حالا از طلبه گرفته تا بسیجی، نیروی جهادی، کادر پزشکی و نیروهای مردمی همه پای کار آمده‌اند تا کرونا را شکست بدهند.

شستشوی دست‌ها مهم‌ترین اصل در پیشگیری از ابتلاء به کرونا

زواره‌ای پزشک متخصص بیماری‌های عفونی در این رابطه، تاکید کرد: مهم‌ترین اصل در رابطه با پیشگیری از بیماری کرونا شستشوی دست‌ها است.

وی، اظهار داشت: نیاز نیست که همه جا ماسک داشته باشیم و توصیه می‌شود که در جاهای شلوغ و دارای ازدحام جمعیت مردم ترجیحاً حضور نداشته باشند.

این پزشک متخصص بیماری‌های عفونی، عنوان کرد: خیلی مردم باید رعایت کنند چرا که ممکن است فرد دست خود را روی سطوح آلوده قرار دهد و سپس آن دست آلوده را روی مخاطات خود بکشد.

زواره‌ای، تصریح کرد: ویروس جدید کرونا تا ۹ روز روی سطوح باقی می‌ماند.

وی، تاکید کرد: مردم تلاش کنند در خانه بمانند، کارهای بانکی و اداری خود را از طریق دولت الکترونیک انجام دهند و تا می‌توانند اصول بهداشتی را رعایت کنند.

ضرورت پیشگیری از شیوع بیماری «کرونا»

یکی از شهروندان خرم آبادی در سخنانی با تاکید بر ضرورت پیشگیری از شیوع بیماری «کرونا» در بین مردم، اظهار داشت: باید برای رفتن به بیرون از خانه از ماسک و دستکش استفاده کنیم.

وی، گفت: ما بازاری هستیم و به دلیل اینکه با مردم سر و کار داریم باید نکات بهداشتی را بیشتر رعایت کنیم.

یکی دیگر از شهروندان خرم آبادی با تاکید بر اینکه مردم باید در خانه‌های خود بمانند، گفت: ما باید بهداشت را رعایت کنیم، دست‌های خود را بشوییم و به جاهای عمومی مراجعه نکنیم.

وی، ادامه داد: همچنین مردم برای پیشگیری از ابتلای به این بیماری نباید روبوسی کنند و به همدیگر دست ندهند.

ضدعفونی خودروها، امکان عمومی و ادارات توسط گروه‌های جهادی

یک راننده تاکسی خرم آبادی نیز در سخنانی با تاکید بر لزوم پیشگیری از شیوع این بیماری، بیان داشت: از نهادهای مردم نهاد، مسئولان و گروههای جهادی و بسیجی تشکر می‌کنیم چرا که مواد ضد عفونی کننده در اختیار ما قرار داده‌اند تا سطوح مربوط به ماشین خود را ضدعفونی کنیم.

وی، عنوان کرد: همچنین با استفاده از محلول‌های ضد عفونی کننده‌ای که در اختیار ما قرار داده شده، دست‌های مسافران را ضد عفونی می‌کنیم.

یکی دیگر از رانندگان خرم آبادی با تاکید بر اینکه وقتی مسافر را سوار ماشین می‌کنیم اول دست‌های او را ضد عفونی می‌کنیم، اظهار داشت: همچنین فرمان، دستگیره‌ها و… ماشین را ضد عفونی می‌کنیم چرا که سلامت مسافران برای ما خیلی مهم است.

وی، گفت: واقعاً از گروههای جهادی و بسیجی که در سطح شهر پخش شده‌اند و اقدام به ضدعفونی خودروها، امکان عمومی و… می‌کنند تقدیر و تشکر داریم.

این راننده خرم آباد، گفت: گروههای جهادی و بسیجی با تمام قوا به سراغ کرونا آمده‌اند تا آن را نابود کنند.

با کمک همدیگر کرونا را شکست می‌دهیم

یکی از اعضای گروههای جهادی که اقدام به ضدعفونی خودروها، سطوح و… شهر خرم آباد می‌کرد، در سخنانی اظهار داشت: به هر حال ما هم این کار از دستمان برمی آید.

وی، عنوان کرد: ما باید با این ویروس مقابله کنیم.

این عضو گروههای جهادی خرم آباد، تصریح کرد: امیدواریم با کمک همدیگر بتوانیم بیماری کرونا را شکست بدهیم.

وی، افزود: حدود پنج روز است که در سطح شهر خرم آباد حضور پیدا کرده‌ایم و اقدام به ضدعفونی معابر، مغازه‌ها، خودروها و… می‌کنیم.

وی، بیان داشت: ما اکیپ‌های گوناگون و زیادی هستیم که در سطح شهر پخش شده‌ایم تا اماکن عمومی، ادارات، خودروهای مردم و… را ضدعفونی کنیم.

تهیه و توزیع مواد ضد عفونی کننده توسط هیئت‌های مذهبی

همچنین هیئت‌های مذهبی سطح استان لرستان برای مبارزه با بیماری کرونا به میدان آمده‌اند تا این ویروس را شکست بدهند.

هیئت‌های مذهبی سطح استان با تهیه مواد ضد عفونی کننده پای کار آمده‌اند و اقدام به توزیع آنها در سطح مناطق محروم لرستان کرده‌اند.

ایجاد پویش ملی «به توان ما» برای جمع آوری کمک‌های مردمی و هیئت‌های مذهبی راه اندازی شده است، این پویش در لرستان نیز ایجاد شده تا با خرید بسته‌های سلامت و پیشگیری از کرونا و ارسال آنها به مناطق محروم به جنگ با کرونا بروند.

دانشجویان بسیجی در میدان مقابله با کرونا حاضر شدند

اعضای سازمان بسیج دانشجویی سپاه حضرت ابوالفضل (ع) لرستان نیز همچون همیشه برای جبران کمبودها و پر کردن خلاء های احتمالی در میدان حاضر شده‌اند؛ دانشجویان نخبه و بسیجی دانشگاه علوم پزشکی لرستان به صورت داوطلبانه کارگاهی برای تولید مواد ضدعفونی راه انداخته‌اند تا با تولید مواد ضدعفونی برای شستشوی سطوح، این محلول‌ها را به صورت رایگان به دست افراد بی بضاعت در مناطق حاشیه‌ای لرستان برسانند.

میلاد شرفی فرمانده ناحیه مقاومت بسیج دانشجویی سپاه حضرت ابوالفضل (ع) لرستان در این رابطه به خبرنگار مهر، گفت: با توجه به نگاه مسئله محور بسیج دانشجویی و مشکلی که با توجه به ورود کرونا ویروس در خصوص نیاز مردم به مواد ضدعفونی و محلول‌های شستشوی پوست و سطوح پیش آمد؛ ایجاد یک کارگاه تولید مواد ضدعفونی در دستور کار قرار گرفت.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4

وی تصریح کرد: باتوجه به کمبودی که در کشور وجود دارد و احتکاری که صورت می‌گیرد، اولویت بر این بود که کارگاه تولید مواد ضدعفونی کننده ایجاد شود.

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج دانشجویی سپاه حضرت ابوالفضل (ع) لرستان با تاکید بر اینکه این کارگاه تولید مواد ضدعفونی با قیمت کم را در پیش گرفته و در زمان توزیع نیز جمعیت قابل قبولی را تحت پوشش قرار می‌دهیم، افزود: این کارگاه زیر نظر قرارگاه مبارزه با کرونا بسیج دانشجویی لرستان راه اندازی شد و زیر نظر وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی توانستیم مجوزهای لازم را اخذ کنیم تا این کارگاه را با بالاترین سطح استاندارد راه اندازی کنیم.‌

۲۵۰ پزشک و پرستار پای کار برای شکست بیماری کرونا

محمدرضا نیکبخت رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به اینکه به تعداد کافی پزشک و پرستار در مراکز درمانی خود داریم، اظهار داشت: بالغ بر ۲۰۰ نفر پزشک و پرستار در بیمارستان شهدای عشایر مشغول مبارزه با کرونا هستند.

وی تصریح کرد: ۳۳۵ تخت در بیمارستان شهدای عشایر داریم که در هر شیفت ۲۰۰ تا ۲۵۰ نفر پزشک و پرستار در این بیمارستان مشغول هستند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان با تاکید بر اینکه هرچه بخش‌های مراقبت از بیماران کرونایی را افزایش دهیم نیروی انسانی را بیشتر می‌کنیم، افزود: همه پرستاران ما پای کار هستند، همه خانه‌های بهداشت ما در سراسر استان آماده هستند و بهورزان مرد و زن پای کار هستند و جای نگرانی از نظر نیروی انسانی، پزشک، پرستار و دارو و امکانات برای کادر درمان نیست.

نیکبخت یادآور شد: برای چیره شدن و موفق شدن در این جنگ مهم این است پیشگیری کنیم و در خانه بمانیم.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1375450
  • منبع: mehrnews.com
  • نسخه چاپی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.