به گزارش ایرنا رضا میرزایی روز پنجشنبه در آیین افتتاحیه و انعقاد قرارداد طرح ملی دانشآموزی نجات آب و گسترش سوادآبی اظهار داشت: سیل فروردین ماه امسال در ۲مرحله رخ داد که دوره بازگشت سیل اول یکصد ساله و دوره بازگشت سیل دوم یکهزار سال بود.
وی با بیان اینکه سیل ۶۴۰ میلیارد تومان خسارت به زیرساخت و تاسیسات آبی و یکهزار و ۲۸ میلیارد تومان به نقاط اضطراری خسارت وارد کرد تصریح کرد: ۱۲۷ نقطه اضطراری و اولویت دار در استان شناسایی شده که نیاز است قبل از وقوع سیل ایمن سازی شوند.
وی با اشاره به تخصیص ۹۸ میلیارد تومان اعتبار برای جبران خسارات سیل گفت: اقدام دیرهنگام به دلیل عدم تخصیص به موقع اعتبارات بوده که اکنون از ظرفیت مشاور برای مطالعه، طراحی و تهیه اسناد استفاده میکنیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان افزود: اکنون در ۶۷نقطه استان مشغول عملیات اجرایی لایروبی و ساماندهی رودخانه هستیم.
میرزایی بیان کرد: ۱۳ سد در دست ساخت با ظرفیت ۴۲۰ میلیون مترمکعب در لرستان وجود دارد و اکنون ۵۴درصد از حجم مخازن سدهای موجود نیز پر میباشد که نسبت به سال گذشته ۹۱ درصد افزایش دارد.
وی افزود: یکهزار و ۵۷۶ حلقه چاه غیرمجاز در لرستان وجود دارد که با این حساب این استان کمترین تعداد چاههای غیرمجاز را در کشور دارد.
میرزایی اظهار کرد: برای استفاده بهینه از آب نیاز همگانی ضروری است، آب در لرستان ۹۲درصد در بخش کشاورزی سه درصد بخش صنعت و پنج درصد شرب استفاده میشود.
وی اضافه کرد: طرح گسترش سوادآبی با هدف افزایش دانش و آگاهی دانش آموزان پایه یازدهم است که در تداوم طرح نجات آب اجرا میشود.
وی بیان کرد: آموزش و پرورش با فرهنگ سازی میتواند در کاهش مصارف آب تاثیرگذار باشد لذا این طرح با بومی سازی باید در مدارس تدریس شود.