به گزارش ایرنا، فاطمه زهرا توکلی در دیدار با مدیرکل فرهنگ و ارشاداسلامی لرستان افزود: در این مراکز به یکهزار و ۷۰۰ نفر خدمات نگهداری و آموزشی ارائه می شود که اداره ارشاد می تواند در خصوص معلولان، زنان سرپرست خانوار و معتادین بهبود یافته به بهزیستی کمک کند.
وی توانمندسازی جامعه هدف را دغدغه مهم بهزیستی برشمرد و اظهار داشت: چنانچه معلولی به عنوان ورزشکار و یا هنرمند موفق و در جامعه مطرح میشود، علاوه بر افزایش اعتماد به نفس و انگیزه، موقعیت های بهتری در جامعه خواهد داشت.
وی با اشاره به مشکلات پیش روی چاپ کتاب معلولان تصریح کرد: پیشنهاد می شود به منظور نمایش هنر معلولان فعال در موسیقی، جشنواره ای با کمک اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شود هرچند که تلاش می کنیم مرزبندیها را از بین برده و در گروههای موسیقی استان از ظرفیت هنرمندان معلول استفاده شود.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان نیز گفت: توانمند سازی معلولان هدف اصلی سازمان بهزیستی است و ما این آمادگی را داریم که با خدمات و فعالیت های فرهنگی و هنری، اداره کل بهزیستی استان را در این روند یاری دهیم.
احمدحسین فتایی تصریح کرد: جامعه هدف ما به اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه و قرآنی ختم می شود و بخشی از فعالیتها از جمله شورای فرهنگ عمومی، تمام اقشار جامعه را شامل می شود اما خدمترسانی فرهنگی و هنری به معلولان یک افتخار بزرگ است.
وی افزود: باید تفاهم نامه ای میان ۲ دستگاه برای اجرای برنامههای متنوع فرهنگی و هنری، استفاده از ظرفیت اساتید رشتههای مختلف هنری جهت حضور در مراکز توانبخشی بهزیستی و ارائه آموزشهای تخصصی به معلولان منعقد و بر اساس آن عمل شود.
بیش از ۵۰ هزار معلول در سامانه بهزیستی لرستان ثبت شده اند که حدود نیمی از این افراد دارای ضایعه نخاعی و جسمی حرکتی هستند.
بیماری مادرزاد و نقص ژنتیکی نخستین عامل معلولیت در لرستان است.