به گزارش ایرنا، دراین میزگرد که با حضور فردین کریمی جامعه شناس، علیرضا رخشان روانشناس بالینی و مرضیه نعمت الهی کارشناس و مددکار اورژانس اجتماعی بهزیستی بروجرد برگزار شد، ضمن پرداختن به موضوع خشونت با محور خشونت های خیابانی اعم از خشونت های کلامی و فیزیکی، مجموعه عواملی که در کنار همدیگر تقویت کننده چرخه خشونت و هم افزایی خشونت در جامعه هستند مورد بررسی قرار گرفت.

بنا بر نظر روانشناسان دعوت شده در این میزگرد، خشونت طیف گسترده ای دارد و زمانیکه افراد احساس تعلق و انسجام اجتماعی کمتری داشته باشند به همان نسبت، با رویکردی مبتنی بر لجبازی اجتماعی، میل به رفتارهای خشونت آمیز بیشتری هم از خود نشان می دهند.

بنا برگفته کارشناسان اورژانس اجتماعی بسیاری از موارد خشونت در حوزه کودک و خانواده اعم از کودک آزاری و همسر آزاری که اتفاقا بیشترین علت تماس با اورژانس اجتماعی بهزیستی است ریشه در فقر و اعتیاد خانواده ها دارد.

بنا بر بررسی جامعه شناختی علل و عوامل خشونت در جامعه، درگام نخست باید داده های آماری و پژوهشی در این مورد وجود داشته باشد، تا بعد از شناسایی علل و عوامل دخیل در خشونت بتوان به راهکارهای متناسب تری در مورد آنها پرداخت.

تقویت سلامت اجتماعی با مولفه هایی همچون شکوفایی اجتماعی، انطباق اجتماعی، انسجام و مشارکت اجتماعی می تواند در کاهش خشونت موثر باشد و چنانچه افراد در جامعه احساس انطباق و انسجام اجتماعی نداشته باشند، بدنبال خواسته های فردی می روند و عموما هم با شکست و ناکامی مواجه می شوند که این عامل در بازتولید خشونت موثر خواهند بود.

مشروح این میزگرد بزودی در سایت خبرگزاری جمهوری اسلامی منتشر می شود.

۷۲۷۳/۱۹۲۰

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.