به گزارش خبرنگار ایرنا، شهرستان سلسله یکی از شهرستان های کوچک و پررفیت لرستان است که بلحاظ شرایط جغرافیایی دارای آب و هوایی معتدل با منابع آبی و خاکی بی نظیر و قابلیت های فوق العاده در بخش کشاورزی است.
اقتصاد اکثر مردم این شهرستان مبتنی بر کشاورزی و دامداری است اما این شهرستان کوچک، امن و خوش موقعیت متاسفانه فاقد صنعتی برای جذب جوانان تحصیلکرده است و همین امر منجر به مهاجرت جوانان جویای کار آن می شود.
اغلب جوانان این شهرستان تحصیلکره و دارای مدرک تحصیل در مدارج عالی بوده اما به دلیل نبود کارخانه و صعنتی برای جذب شدن در بازار کار، شغلی برای تامین معیشت خود و خانواده شان ندارند.
نبود صنایع کوچک و متوسط و نداشتن پشتوانه مالی کافی برای ورود جوانان این شهرستان به بازار کار و سرمایه اغلب سبب مهاجرت آنان به سایر شهرها، خصوصا پایتخت کشور و ورد به عرصه های کاری غیرمرتبط با مدرک تحصیلی خود می شود.
به رغم قابلیت های بالایی که این شهرستان در بخش های کشاورزی، منابع آبی و گردشگری دارد اما این قابلیت ها به صورت بالفعل در نیامده اند و حداقل هایی از این ظرفیت ها در آن شکوفا شده است.
به رغم توسعه و رشد زیرساخت ها در سالهای اخیر، هنوز بخش های صنعت و معدن در شهرستان سلسله رشدی نداشته و این شهرستان دارای وضعیت نامناسبی در حوزه صنعت است به گونه ای که تعداد واحدهای صنعتی موجود در این شهرستان تنها یک درصد بخش صنعت استان را شامل می شود و این امر در کنار عدم وجود صنایع تبدیلی و تکمیلی و اشباع بخش کشاورزی به مهاجرت گسترده مردم به خارج از شهرستان منجر شده است.
تنها شهرک صنعتی سلسله با حدود 50 هکتار مساحت و دارا بودن امکانات زیر بنایی مناسب از قبیل آب، برق، تلفن، معافیت از قانون شهرداری ها، عدم پرداخت هزینه پروانه ساخت و پایان کار و لازم نبودن استعلامات اداری هنوز نتوانسته منجر به جذب سرمایه گذران و رونق این شهرک برای احداث واحدهای صنعتی و جذب جوانان تحصیلکرده این دیار شود.
تنها واحد در حال فعالیت در این شهرک یک واحد تولید عایق رطوبتی است که در حال حاضر مشغول فعالیت و تولید در این پهنه صنعتی غیرفعال است.
اخیرا زمزمه هایی مبنی بر احداث واحد فرآوری قند از چغندر و احداث نیروگاه برق خورشیدی به گوش می رسید اما هنوز این شهرک نتوانسته شاهد حضور بخش خصوصی و تحول بخش صنعت خود باشد.
فرماندار سلسله با تاکید بر ضرورت ایجاد صنایع جانبی کشاورزی در شهرستان، گفت: بیشتر تولیدات بخش کشاورزی سلسله به دلیل نبود صنایع جانبی خام فروشی می شوند.
شریف خسروی افزود: شهرک صنعتی سلسله با مساحت حدود 50 هکتار از جمله شهرک های صنعتی است که دارای امکانات و ظرفیت های خوبی برای احداث صنایع کوچک و متوسط است.
خسروی عنوان کرد: شهرستان سلسله دارای ظرفیت های بسیار خوبی در بخش کشاورزی است که احداث صنایع مرتبط با این بخش در شهرستان می تواند منجر به افزایش تولید و رشد و توسعه شهرستان و اشتغال جوانان بیکار شود.
وی با اشاره به امکانات زیربنایی و معافیت های خوبی که این شهرک برای سرمایه گذران دارد، خاطرنشان کرد: پیگیر جذب چند سرمایه گذار از بخش خصوصی برای احداث صنایع در این شهرک هستیم.
خسروی گفت: ایجاد صنایع در این شهرک صنعتی می تواند هم در رشد و توسعه شهرستان اثرگذار باشد و هم از مهاجرت جوانان جویای کار شهرستان جلوگیری نماید.
نماینده سلسله و دلفان در مجلس شورای اسلامی نیز در این باره اظهار داشت: یکی از مسائلی که در اغلب شهرهای صنعتی نشده وجود دارد و شهرستان سلسله هم از این حیث مستثنی نیست، نبود زیرساخت ها است.
علی رستمیان افزود: بایستی زیرساخت های اساسی برای رونق شهرک های صنعتی و زمینه کار ارزان برای سرمایه گذران فراهم شود.
وی با تاکید بر اینکه سرمایه گذار در جایی اقدام به سرمایه گذاری می کند که هزینه زیرساخت ها بر هزینه سرمایه گذاری تحمیل نشود، عنوان کرد: باید از اعتبارات توازن منطقه ای برای تجهیز زیرساخت های استان، ایجاد اشتغال و استقرار کارخانجات و صنایع در استان استفاده کرد.
رستمیان خاطرنشان کرد: رایزنی هایی برای حضور چند سرمایه گذار بخش خصوصی برای احداث صنایع در این شهرک صورت گرفته است که امیدواریم به نتیجه مطلوب رسیده و به زودی شاهد آغاز عملیات اجرایی احداث چند واحد صنعتی در این شهرک باشیم.
7265/6060
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.