علی اکبر حق ویسی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: با توجه به قرار گرفتن ماه رمضان در فصل گرما و نیاز بدن به مایعات، روزه داران باید از خوردن غذاهایی از جمله کله پاچه، سیرابی، شیردان، کنسروی و غذاهایی که در آن ها نمک و ادویه زیاد استفاده شده، بپرهیزند.
وی اضافه کرد: همچنین دریافت میزان بالای قندهای ساده (قند،شکر)، شیرینی ها، زولبیا، بامیه، شله زرد و نوشابه نیز باعث تشنگی در طول روز می شود که باید از مصرف آن ها خودداری کرد.
به گفته وی، نوشیدن قهوه،کاکائو، چای پررنگ وآب یخ نیز در وعده سحری توصیه نمی شود و روزه داران باید میوه هایی مانند انواع آلوها، انگور، خربزه، هندوانه، طالبی، زردآلو، هلو، هلو انجیری، شلیل، ازگیل، گیلاس، توت سیاه، شاه توت، سیب، گلابی، به و انواع مرکبات را در فاصله بین افطار تا سحر میل نمایند تا درصدی از آب بدن از این طریق جبران شود.
حق ویسی به روزه داران توصیه کرد: برای جلوگیری از تشنگی در طول روز، سبزی هایی مانند خرفه، گشنیز، تره، کاسنی، کاهو، خیار، سوپ سبزیجات، خورشت کرفس و خورشت کدو، ماست خیار و نعناع یا آبدوغ رقیق با تخم خرفه را در وعده سحر به صورت متعادل مصرف کنند.
وی تاکید کرد: مصرف شربت های رقیق خاکشیر، تخم خرفه، تخم شربتی، شربت آبلیمو، ماءالشعیر، آب سیب، آب انار، آب آلبالو، آب گلابی و سکنجبین نیز برای پیشگیری از عطش و گرمازدگی موثر است.
وی ادامه داد: استفاده از رب انار، رب غوره، آبغوره، آبلیموترش، سرکه و روغن زیتون به عنوان چاشنی غذا و سالاد نیز در برنامه غذایی روزه داران مورد توجه باشد.
حق ویسی با بیان این که قرار گرفتن در معرض مستقیم نور خوشیدن از جمله عوامل دفع آب بدن می باشد، افزود: روزه داران باید حتی الامکان در فضاهای خنک قرار گیرند و از ورزش های شدید، حمام و سونای داغ در ساعات گرما پرهیز کنند.
/2085/ 1175 خبرنگار: سمیه حیدری ** انتشار: رضا علیمحمدی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.