به گزارش ایرنا، احمد امیرآبادی فراهانی روز شنبه در جلسه توجیهی ناظران انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا درقم در سالن همایش های شهرداری این شهر با بیان اینکه حفاظت از رای مردم مهمترین وظیفه ناظران است، اظهار داشت: رای مردم حق الناس است، و ما به امید ناظران و اعتمادی که نسبت به آنها داریم، یک صندوق اخذ رای را در یک شعبه انتخابی رها می کنیم.
وی با بیان اینکه در همه انتخابات های نظام اسلامی با تیزبینی امام راحل و رهبری خردمندانه رهبر معظم انقلاب مساله حق الناس همیشه رعایت شده است، افزود: بر همین اساس ما ناظران انتخابات در پیش رو نیز آخرت خود را برای دنیای دیگران نخواهیم فروخت.
عضو هیات رئیسه مجلس با اشاره به اینکه در این دوره و با توجه به جمعیت موجود در شعبه های مختلف اخذ رای استان در پای صندوق های رای بیش از یک ناظر مستقر خواهد بود، افزود: کلیه ناظران که به صورت داوطلبانه این مسئولیت را قبول کردند، باید تا زمان پایان رای گیری و شمارش آراء در محل شعبه حضور داشته باشند، و اگر امکان این کار را ندارند از همین حالا انصراف خود را اعلام کنند.
وی با اشاره به اینکه طبق بخشنامه اعلام شده از سوی هیات مرکزی در تهران در همه شعبات اخذ رای هماهنگی و همکاری خوبی میان ناظران انتخابات شورا ها با ناظران انتخابات ریاست جمهوری که مسئولیت آن با شورای نگهبان است، برقرار خواهد بود، افزود: به منظور دقت بیشتر در شمارش آراء این کار پس از یک وقفه که برای صرف صبحانه و استراحت پیش بینی شده دوباره انجام می شود.
وی در تبیین فرایند نظارت در انتخابات شوراها اظهار داشت: در ابتدای امر در صحن علنی مجلس سه تن از اعضای کمیسیون شوراهای مجلس و 2 تن نیز از اعضای کمیسیون های اصل 90 را به عنوان هیات مرکزی نظارت در انتخابات گزینش نموده، و سپس توسط این هیات، اعضای هیات سه نفره نظارت در هر استان نیز برگزیده می شود.
عضو هیات رئیسه مجلس با اشاره به اینکه هیات نظارت استانی پنج تن را به عنوان هیات نظارت شهرستان و شهرهای قم، سلفچگان، کهک، جعفریه، قنوات و خلجستان انتخاب می کنند، افزود: هیات سه نفره نظارت در روستاها نیز از سوی هیات شهرستان انتخاب می شوند، و بررسی صلاحیت نامزدها پس از هیات نظارت استان بر عهده هیات نظارت شهرستان و بخش است.
وی همچنین با اشاره به بررسی 1600 تن از نامزدهای انتخابات شوراها در استان، افزود: 20 تن از این تعداد یعنی 9 تن در روستاها و 11 تن در شهرها رد صلاحیت شدند.
نماینده قم همچنین با بیان اینکه شیوه بررسی صلاحیت ها در انتخابات شوراها توسط نمایندگان مجلس با نحوه بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری از سوی شورای نگهبان متفاوت است، افزود: بررسی صلاحیت ها بوسیله شورای نگهبان بر اساس احراز کامل صلاحیت و نظارت استصوابی است، ولی در مورد شوراها ها توسط نمایندگان مجلس این گونه نیست، و قانون گذار از طریق مراجع چهار گانه نظارت، صلاحیت ها را بررسی می کند، که البته ایرادها و تناقض هایی دارد که باید به آن توجه شود.
وی با اذعان به اینکه بررسی صلاحیت ها توسط نمایندگان مجلس کار خوبی نیست افزود: قانون مسئولیت این کار را بر عهده نمایندگان مجلس گذاشته و ما نیز بر اساس مرّ قانون عمل کردیم، ولی باید تلاش کنیم این مسئولیت را از نمایندگان سلب و به جایگاه دیگری منتقل کنیم.
امیر آبادی اضافه کرد: شورای نگهبان استدلال هایی دارد که بر اساس آن از پذیرش نظارت بر صلاحیت نامزدهای شوراها خودداری می کند، که این مساله نیز درست است چرا که بر اساس قانون اساسی شورای نگهبان تنها وظیفه رسیدگی به صلاحیت نامزدهای ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری را دارد ولی مجلس باید فکر دیگری برای این موضوع بکند.
پنجمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا جمعه هفته جاری 29 اردیبهشت ماه همزمان با دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری برگزار می شود.
7403/ 6133/ خبرنگار محسن آقاگلی ** انتشار دهنده: جعفرمسلمی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.