به گزارش ایرنا، برات قبادیان روز شنبه در همایش روز صنعت در قزوین افزود: واحدهای تولیدی اگر می خواهند در بازار جهانی سرپا باقی بمانند باید به حوزه تحقیق و توسعه و سرمایه انسانی عظیم که در کشورمان فراوان وجود دارد به طور ویژه توجه داشته باشند.
وی از نیروی انسانی آموزش دیده به عنوان موتور تحقیق و توسعه یاد کرد و گفت: باید با آموزش نیروها زمینه ابتکار و رشد آنها را با هدف بهبود کیفی تولیدات صنعتی فراهم کرد.
معاون آموزش،پژوهش و فناوری وزیر صنعت،معدن و تجارت گفت: بدون نوآوری و خلاقیت نمی توان در زمینه تولید موفق بود و برهمین اساس باید واحدهای صنعتی به طراحی های مشتری پسند در تولیدات خود توجه جدی داشته باشند.
قبادیان با بیان اینکه باید از ظرفیت چهره های دانشگاهی برای مشکلات صنعت بهتر بهره ببریم،افزود: در دانشگاه ها 80 هزار هیات علمی و یک میلیون و 200 هزار دانشجوی ارشد و دکتری داریم که می توانیم از آنان برای حل مشکلات واحدهای تولیدی و صدور مجوز در بخش تحقیق و توسعه استفاده کنیم.
معاون آموزش،پژوهش و فناوری وزیر صنعت،معدن و تجارت در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: هر کجا برنامه ریزی کرده و با استفاده از علم وارد شده ایم موفق بوده ایم که نمونه آن در صنعت هسته ای است که دنیا در این خصوص به ما غبطه می خورد.
این مسئول با بیان اینکه با تکیه بر روش های سنتی نمی توانیم در حوزه صنعت موفق عمل کنیم،اضافه کرد: برای دستیابی به موفقیت در هر حوزه ای باید خود را به دانش و علم روز مجهز کنیم.
معاون آموزش،پژوهش و فناوری وزیر صنعت،معدن و تجارت گفت: امروزه در برخی حوزه ها با ابرچالش ها مواجه هستیم چون به صورت علمی با مسایل برخورد نکرده و از منابع خود به صورت صحیح استفاده نکرده ایم.
قبادیان با بیان اینکه سرمایه های انسانی خود را برای حل مسایل و مشکلات نباید دست کم بگیریم،ادامه داد: اقتصاد ما متکی بر منابعی است که خداوند به ما داده است درحالی که بسیاری از کشورها هیچ یک از سرمایه های ایران را ندارند و با استفاده از منابع انسانی مشکلات خود را حل کرده اند.
وی همچنین گفت: سه سرمایه در جهان وجود دارد که یکی از آنها منابع طبیعی است که بشر در آنها دخالت نداشته و بخش های دیگر سرمایه فیزیکی و انسانی هستند که متاسفانه توانمندی های مورد سوم در کشور چندان دیده نشده و مورد توجه قرار نگرفته است.
این مسئول خاطرنشان کرد: هزینه کردن در آموزش در واقع نوعی سرمایه گذاری است و نباید وجود پنج میلیون دانشجو در دانشگاه ها را هزینه دید.
وی با بیان اینکه باید از ظرفیت نخبگان خود برای پیشبرد اهداف کشور در زمینه های مختلف بهتر بهره ببریم،گفت: از نظر منابع انسانی جزو سه کشور برتر جهان هستیم اما از این ظرفیت به خوبی استفاده نمی کنیم.
این مسئول ادامه داد: فردی که دکتری تخصصی می گیرد حداقل یک میلیارد دلار در سال برای آن هزینه شده است ولی به راحتی آن را از دست می دهیم چون آن را سرمایه حساب نمی کنیم.
قبادیان در بخش دیگری از صحبت های خود خواستار بهبود وضعیت نرخ بهره بانکی برای تولیدکنندگان شد و گفت: سود تسهیلات بالای 10 درصد به واحدهای تولیدی به معنی ورشکستگی آنها است و باید این مشکل را حل کنیم.
وی در پایان با بیان اینکه واحدهای تولیدی کشور باید همواره به فکر ارتقای بهره وری و تجهیز خود به فناوری های روز باشند،افزود: امروز فناوری حرف اول را در جهان می زند و هر واحد صنعتی برای رقابت باید به آن به شکل ویژه توجه کند.
در پایان این مراسم از صاحبان واحدهای تولیدی برتر استان قزوین تجلیل شد.
سه هزار و 600 واحد تولیدی در استان قزوین به فعالیت می پردازند.
6101*3013
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.