به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، مهدی مهرزاده اظهار داشت: از تعداد 375 هزار دام واکسینه شده، بیش از 255 هزار رأس گوسفند و بز و بیش از 120 هزار رأس گاو تحت پوشش برنامه واکسیناسیون تب برفکی قرار گرفت که این میزان واکسیناسیون بیش از پیش بینی های صورت گرفته انجام شد.
وی بیان کرد: تب برفکی یک بیماری به شدت عفونی و واگیردار در بین نشخوارکنندگان اهلی و وحشی است که به طور عمده در دامهای جوان سبب تلفات شده و خسارات اقتصادی فراوانی به تولید دام و فرآوردههای دامی وارد میسازد که با واکسیناسیون به موقع، کنترل تردد دامها، انجام خرید و فروش دام با مجوز دامپزشکی، ضدعفونی کردن محوطه دامداری و تعبیه حوضچههای ضدعفونی در ورودی دامداریها میتوان از وقوع آن پیشگیری کرد.
رئیس اداره دامپزشکی بوئین زهرا ادامه داد: رعایت نکردن اصول امنیت زیستی توسط دامداران سبب افزایش سرعت انتشار بیماری و خسارتهای فراوان در بین دامهای سنگین و سبک به خصوص بره و بزغالهها خواهد شد.
مهرزاده از همه دامداران درخواست کرد: هرگونه موارد مشکوک بیماری و یا تلفات احتمالی را در اسرع وقت با ارسال پیامک به سامانه پیامکی 50001512 و یا تماس با شماره 1512 به دامپزشکی شهرستان و استاناطلاع رسانی کنند.
بازرسان دامپزشکی آبیک در طرح نظارت نوروزی 800 مورد بازدید داشتند
مرتضی یعقوبی رئیس اداره دامپزشکی شهرستان آبیک اظهار داشت: واحد نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی این اداره با بهکارگیری کارشناسان خود از 15 اسفند سال گذشته لغایت 15 فروردین سال جاری تعداد 837 مورد بازدید از مراکز عرضهی فرآوردههای خام دامی، رستورانها، سردخانه، کشتارگاه و مراکز بسته بندی در شهرستان آبیک به انجام رساندهاند.
وی تصریح کرد: در این چهار هفته، واحدهای عرضهکننده فرآورده های خام دامی و رستورانهای شهری و بین راهی به صورت مکرر مورد بازدید و ارزیابی این اداره قرار داشتند و همچنین در چندین نوبت گشت مشترک با ادارات بهداشت، صنعت و معدن و میراث فرهنگی، اماکن فوق مورد نظارت قرار گرفتند که ماحصل این بازدیدها ضبط 380 کیلوگرم فرآوردههای خام دامی تاریخ گذشته و فاسد، 3 مورد ارجاع به مراجع قضایی جهت رسیدگی به تخلف و پلمب یک واحد متخلف بوده است.
یعقوبی گفت: میزان تخلفات صورت گرفته نسبت به سال گذشته کاهش داشته که نشان از ارتقاء سطح بهداشت عمومی در این شهرستان است.
توصیههای دامپزشکی قزوین در مورد شیر فله
عیسی غیاثیزدی رئیس اداره دامپزشکی شهرستان قزوین گفت: عمده نگرانیها و شیب بیماریهای مشترک قابل انتقال از طریق شیر خام بیشتر متمایل به تب مالت است و توصیه بر این است که مردم از فرآوردههای لبنی غیر پاستوریزه استفاده نکنند.
وی ضمن تاکید بر لزوم استفاده از شیر و لبنیات پاستوریزه از مردم خواست تا در صورت استفاده از شیر فله به موارد ذیل توجه کنند:
1.حتما شیر را به مدت 20 دقیقه بجوشانند.
2.در صورت تهیه پنیر و سایر فرآورده های شیر حتما از نوع فرآوری آن اطمینان حاصل کنند.
3.در صورت مشاهده هرگونه موارد مشکوک مبنی بر آلودگی شیر به خونابه و یا بوی بد شیر و یا فساد زود هنگام از مصرف آن خودداری کنید.
4.شیر تهیه شده حتما باید در سردخانه نگهداری و عرضه شود.
انتهای پیام/