علیرضا وارثی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تعداد محدوی کمپ ماده ۱۵ (مراکز ترک اعتیاد اختیاری با مدیریت بخش خصوص) در استان فعالیت دارند که هیچکدام شرایط قرنطینه و نقاهتگاه را برای نگهداری بیماران در شرایط فعلی شیوع کرونا ندارند.
این مسوول گفت: دانشگاه علوم پزشکی و دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان نیز بر این موضوع اذعان دارند.
وارثی افزود: کمپ ماده ۱۶ (مرکز ترک اعتیاد اجباری با مدیریت دولتی) در شرایط فعلی از زیرساختهای اصلی برای ساماندهی معتادان متجاهر بوده که متاسفانه هنوز در استان زیرساخت آن فراهم نشده است.
وی اضافه کرد: البته ۲ مورد از کمپهای ماده ۱۵ استان را با استفاده از منابع شهرداری به کمپ ماده ۱۶ تبدیل کرده ایم تا به صورت موقت، نیاز استان به مرکز نگهداری معتادان متجاهر رفع شود.
این مسوول گفت: با توجه به این کمبود، با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان وارد عمل شده و فضاهایی را برای راه اندازی مرکز ماده ۱۶ در حال بررسی هستیم.
وارثی گفت: سازمان بهزیستی استان طبق سالیان گذشته، آمادگی جمع آوری معتادان متجاهر را داشت اما در شرایط فعلی که علاوه بر یک معتاد متجاهر صرف، ممکن است با یک معتاد ناقل یا کرونایی نیز مواجه باشیم، کار دشوار شده است.
وی اضافه کرد: با توجه به این موضوع، غربالگری اولیه سازمان بر بحث کرونا متمرکز شده است و افرادی که دستگیر میشوند ۱۴ روز باید در قرنطینه کرونا نگهداری و مراقبت شوند و در صورت ناقل نبودن به مجموعه ماده ۱۶ منتقل شوند.
این مسوول گفت: سازمان بهزیستی برای پیشگیری از کرونا در تمام کمپها و مراکز حوزه اعتیاد استان به صورت روزانه ضدعفونی و توزیع وسایل بهداشتی را انجام میدهد تا از شیوع این ویروس در این مراکز جلوگیری به عمل آورد.
طبق ماده ۱۶ قانون مبارزه با مواد مخدر کسانی که برای درمان داوطلبانه به مراکز موضوع ماده ۱۵(ترک اعتیاد اختیاری) مراجعه نمیکنند، باید از سوی ضابط قضایی جمعآوری شده و با حکم قضایی به مراکز دولتی و مجاز درمان و کاهش آسیب با عنوان مراکز ماده ۱۶ منتقل شوند.