به گزارش خبرنگار مهر، همایش استارت آپی با عنوان «مشغول شو» به منظور بررسی چالش مهم سرمایه گذاری و استفاده از ظرفیت سایر کارخانجات با محور سرمایه گذاران و صاحبان استارتاپ ها یکشنبه شب در سالن اجتماعات دانشگاه آینده پژوهی قزوین برگزار شد.
در این همایش که مرتضی علیخانی مدیرکل دفتر جذب و سرمایه گذاری استانداری، مصطفی مافی رئیس پارک علم و فن آوری و جمعی از دانشجویان حضور داشتند بسترهای استفاده از استارت آپ ها در استان برای ایجاد فضای کسب و کار در بخشهای صنعتی برای حاضران تشریح شد.
مصطفی مافی رئیس پارک علم و فن آوری امام خمینی قزوین در این همایش گفت: مهمترین دغدغه دانشجویان پیدا کردن شغل پس از پایان تحصیل است و با افزایش تعداد دانشجویان که شاید ناشی از بی برنامگی در ایجاد رشتهها و نحوه جذب دانشجو بوده امروز با جمع زیادی از فارغ التحصیلان مواجهیم که تأمین شغل برای آنها از چالشها است.
وی اضافه کرد: همچنان یک نگاه سنتی بر جامعه حاکم است و جوانان ما دنبال پشت میز نشینی هستند و فکر نمیکنند که قادرند خودشان کارآفرین باشند.
مافی یادآور شد: معاونت علم و فن آوری ریاست جمهوری برنامههای زیادی را اجرا کرده تا این نگاه تغییر کند و جوانان تحصیل کرده و خوش فکر بتوانند توانمندیهای خود را نشان دهند و در این راستا شاهد نوآوری و فن آوری نوین، راه اندازی کسب و کارهای نوین و استارت آپ ها، مراکز نوآوری، پارکها و مراکز رشد و کانونهای شکوفایی هستیم که تلاش شده تا دانشجویان به سمت ایجاد شغلهای نو هدایت شوند.
رئیس پارک علم و فن آوری امام خمینی قزوین یادآور شد: در قزوین این رویکرد خوب تشریح نشده و یک خمودگی بین دانشجویان و بویژه سال آخریها دیده میشود که نگران شغل خود و از بازار کار نا امید هستند در حالی که زیرساختهای خوبی ایجاد شده که بتوان به کارآفرینی کمک کرد.
مافی تصریح کرد: این پیش رویداد فرصت خوبی است تا دانشجویان با استفاده از ظرفیتهای ایجاد شده بتوانند برای خود و اطرافیان خود شغل ایجاد کنند لذا انتظار داریم اگر به یک جمع بندی رسیدید ایدههای خود را مطرح کنید تا از آن استفاده شود.
وی اظهار داشت: ایدهها باید بتواند به کسب و کار تبدیل شده و اجرایی شود و نگاه ما این است که دانشجویان در ایجاد کسب و کار دنبال کار دولتی نباشند بلکه با یک دیدگاه عمیق به اطراف طرحهایی را ارائه کنند که عملیاتی باشد و به کسب و کار منجر شود.
رئیس پارک علم و فن آوری امام خمینی استان قزوین بیان کرد: امیدواریم در سالهای آینده هر دانشجو بتواند به یک کارآفرین تبدیل شود.
علیرضا کشاورز قاسمی مشاور تجاری سازی پارک علم و فناوری امام خمینی قزوین هم گفت: باید نیازهای بخشهای مختلف و وضعیت ماشین آلات را شناسایی کنیم تا بتوان با فعال کردن همه ظرفیتها به نتایج بهتری رسید.
وی با اشاره به چالشها و نگرانیهای سرمایه گذار بیان کرد: سرمایه گذار در این عرصه نقش مهمی دارد و اگر به واقعیتها منطقی نگاه نکنیم به نتیجه نخواهیم رسید لذا باید کالبد شناسی شود چرا از ریسک سرمایه گذاری استفاده نکردیم.
کشاورز قاسمی یادآور شد: به دلیل ساختار اقتصادی بیمار کشور و این که ما عادت داریم زودتر به نتیجه و سود برسیم در مسیر درست قرار نمیگیریم و در شرایطی که نظام بانکی به سپرده شما سود ۲۰ درصدی میدهد و این سود از مالیات هم معاف است بهترین راه این میشود که شما پولتان را به جای تولید در بانک به امانت بسپارید و این مانع تولید است.
این فعال اقتصادی گفت: با این شرایط هیچ ذهن خلاق و نوآوری در مسیر دشواری که ریسک هم دارد وارد نمیشود زیرا روشهای سنتی بیشتری سود را دارد و ما شاهد رونق تولید نیستیم.
کشاورز قاسمی گفت: عقل اقتصادی میگوید مسیر پر ریسک طی نشود لذا امروز و با بیکاری مواجهیم چون پول و سرمایه سراغ تولید نرفته است اما باید جوانان واقعیتها را بدانند و آگاهانه در این مسیر گام بردارند.
وی اظهار داشت: جوانان بدانند هم کار کردن و هم جلب اعتماد سرمایه گذار سخت است اما با کار و تلاش و عزم جدی همه سختیها آسان میشود.
رئیس سابق اتاق بازرگانی استان قزوین اضافه کرد: در فضای کسب و کار اتکا به دانش فقط بخشی از کار است و حتماً به مهارت نیاز داریم و در کنار آن بدون ایمان و اعتقاد راسخ به خدا موفقیت معنا ندارد.
وی گفت: ایمان، تلاش مضاعف، داشت روحیه استقلال طلبی، ارائه ایده بر اساس نیاز بازار از عامل موفقیت است و توصیه میشود ایدهها بر اساس زمان بندی ارائه شود و در این میان ایدههای زودبازده سرمایه کمتری میخواهند و اشتعال زایی بالایی دارد لذا بهتر است بخشی از ایدهها به سمت مشاغل زودبازده و مشاغل خانگی و نیز برخی برای دستگاههای حاکمیتی باشد.
کشاورز قاسمی اظهار داشت: اگر ایدههای شما بلند مدت است توصیه میشود آن را به دیگران بفروشید تا فرصت از دست نرود و شما متضرر نشوید و دیگران آن را دنبال کنند و با ارزش گذاری منطقی روی ایدهها با واقع گرایی در فضای رقابتی حرکت کنید.
در ادامه ساسان حاتمی معاون سازمان فنی و حرفهای استان قزوین در این همایش گفت: بیشترین لطمه در سنین جوانی وارد میشود زیرا نتوانسته ایم مهارت لازم را در حوزه کسب و کار، ازواج، زندگی و سایر موارد میان این گروه ایجاد کنیم.
وی اظهار داشت: مهارت نرم، مهارتهای کار گروهی و ارتباط مؤثر، مهارت مدیریت زمان، در سنین ۱۸ تا ۲۵ سالگی بسیار مؤثر و مفید است و هر کار کلیدی در این سنین شکل میگیرد و اگر از آن غفلت کنیم در بزرگسالی با چالش مواجه میشویم.
حاتمی یادآور شد: توانایی مهارتی و ذهنی هم مهم است و باید آن را کسب کنیم زیرا موجب اعتماد به نفس و جلب اعتماد دیگران میشد و میتوانیم برای جذب سرمایه گذار از این ویژگی در سنین بزرگسالی استفاده کنیم. این مربی کارآفرینی تصریح کرد: سازمان فنی حرفه برای تأمین نیروی انسانی آمادگی دارد و در آموزش و مهارت آموزی نیز امکانات مناسبی دارد که در اختیار علاقمندان قرار میگیرد تا به افزایش مهارت آموزی کمک شود.
در این همایش با تشکیل دو نشست تخصصی در خصوص راههای حمایت از استارت آپ ها برای ورود به فضای کسب و کار تشکیل شد و دیدگاههای کارشناسان مطرح شد.