مرتضی علیخانی روز چهارشنبه در نشست بررسی تملک و جانشینی بانکها در حوزه واحدهای تولیدی استان قزوین، افزود: مدیران استان تمام تلاش خود را به کار گرفتهاند که از هرگونه رکود و تعطیلی کارخانهها به علت بدهی بانکی جلوگیری کنند.
وی با بیان اینکه دفتر سرمایهگذاری از تملک و جانشینی بانکها در واحدهای تولیدی ممانعت میکند، اضافه کرد: اگر کارخانهای تحت تملک و جانشینی قرار گرفت، دفتر سرمایهگذاری سریعا به دنبال سرمایهگذار رفته و تلاش میکند تا تولید مجددا از سرگرفته شود.
علیخانی تاکید کرد: واحدهای تولیدی تملک یا جانشین شده از سوی بانکها باید به چرخه تولید بازگردند، چون بانکها نمیتوانند عملیات تولید را دنبال کنند و فقط باعث تاخیر افتادن تولید میشوند.
این مسؤول تصریح کرد: هم اکنون در کشور ما بیش از هزاران واحد تولیدی وجود دارد که توسط بانکها جانشین شدهاند و هیچ کار خاصی روی آنها انجام نمیشود که این موضوع خلاف شعار رونق تولید است.
علیخانی خاطرنشان کرد: شورای سران سه قوا در کشور مصوبهای داشتند که در خصوص تعیین تکلیف واحدهای تملیک شده یا جانشینی اقدامات لازم صورت پذیرد و همه باید شرایط لازم را برای این موضوع فراهم کنند.
مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایهگذاری استانداری قزوین یادآور شد: حمایتهای بیش از اندازه استان و دولت از تولید و جلوگیری از تملک و جانشینی بانکها باعث شده که برخی مدیران عامل واحدهای تولیدی از این فضا سوء استفاده کرده و هیچ پیگیری برای رفع مشکلات خویش نداشته باشند.
در این نشست بررسی لازم برای رفع تملک و جانشینی ۱۸ واحد تولیدی از بانکهای استان قزوین صورت پذیرفت.
در سال جاری از ۷۸ واحد تملک و جانشینی شده، ۳۲ واحد تولیدی از تملک و جانشینی بانکها خارج شده و به تولید بازگشتند.