مدیر کل امور روستایی و شوراهای استاندری قزوین گفت: 75درصد از اعتبارات دهیاریها در دولت تدبیر و امید تخصیص یافته است.
به گزارش ایلنا، مریم نجفی در جلسه شورای اداری بخش مرکزی شهرستان تاکستان با اشاره به رشد خدمترسانی به روستاها بیان داشت: از بدو تاسیس دهیاریها، وزارت کشور بیش از 15 هزار میلیارد تومان به دهیاریها اختصاص داده که 75 درصد آن در دولتهای یازدهم و دوازدهم بوده است که این اقدام باعث شده کارهای بزرگی در روستاها صورت بگیرد.
نجفی با بیان اینکه باید نگاهمان به روستاها برای رفع محرومیت و ایجاد توازن و ارائه خدمات باشد اظهار داشت: توزیع اعتبارات براساس سرانه جمعیت روش مناسبی برای تحقق توسعه و پیشرفت روستاها نیست و به منظور رفع محرومیت از چهره روستاها نیازمند شاخصهای کارشناسی و دقیق هستیم.
وی با بیان اینکه این قانون جای اعتراض دارد بیان کرد: دفتر امور روستایی و شوراها جهت همکاری در انجام مطالعات کارشناسی در خصوص شناسایی شاخصهای مناسب توزیع اعتبارات ارزش افزوده در مناطق روستایی آمادگی کامل دارد.
نجفی، در ادامه سخنان خود به گزارشی از عملکرد استان در اجرای طرح ملی ایجاد اشتغال پایدار در روستاها پرداخت و بیان داشت: تا تاریخ 11/7/97 سال جاری اعتباری بالغ بر 100میلیاد تومان تسهیلات پرداخت شده است.
مدیر کل امور روستایی با بیان اینکه توسعه روستایی توسط روشهای سنتی پاسخگو نخواهد بود در بخش دیگری از سخنان خود افزود: با بررسیهای میدانی، مطالعات و شناسایی مزیتهای روستایی استان و بهرهگیری از فناوری اطلاعات و ارتباطات میتوان به سوی ایجاد مشاغل جدید و ایده های نو و خلاقانه حرکت نمود.
وی بر لزوم باور جایگاه تاثیرگذار دهیاران از سوی همه دستگاههای اجرایی تاکید کرد و افزود: براساس قانون برنامه توسعه، دهیار به عنوان مدیرارشد روستا، مدیربحران روستا ومدیرتوسعه روستا معرفی میشوند و همچنین بعنوان نماینده ی دولت در روستاها نقش بسزایی در حل و فصل مشکلات و مسائل روستاییان بر عهده دارد و اقدامات دستگاههای اجرایی در روستاها میبایست با هماهنگی دهیاران صورت پذیرد.
نجفی در پایان با بیان اینکه تجارب کشورهای جهان حاکی از آن است که دولت به تنهایی قادر نیست توسعه جوامع را بر دوش بکشد بیان داشت: از اینجاست که موضوع لزوم مشارکت مردمی در توسعه ضرورت پیدا میکند و حرکت به سمت مشارکت بین مردم و دولت می تواند منجر به پیشرفت و بهبود برنامههای توسعه شود و خوشبختانه در استان قزوین این ظرفیت حاکم است، مشارکت بین مردم و دولت میتواند منجر به پیشرفت و بهبود برنامههای توسعه شود به طوریکه طی سالیان، روستاهای استان رتبه برتر ملی درجلب مشارکت مردمی را به خود اختصاص دادهاند.