در نشستی با حضور مدیر مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی اصفهان و دبیران جشنواره نمایشنامه نویسی و تئاتر روح الله، آثار راه یافته به این جشنواره معرفی شدند.
به گزارش جماران، حجت الاسلام و المسلمین عباس کمساری در این نشست گفت: امام خمینی(س) به عنوان یک رهبر جهانی، عالم اسلامی و مرجع تقلید، بین مردم کشور و جهان جایگاه خاصی دارد و خیلی از کسانی که امام را ندیده و محضر ایشان را درک نکرده اند مشتاق آشنایی با اندیشههای امام هستند.
مدیر مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی اصفهان شناساندن اندیشه امام به زبان ها و تکنیک ها و وسایل مختلف را برای همه ضروری دانست و افزود: برای این کار راه های گوناگونی وجود دارد که بهترین آن استفاده از زبان هنر است. هر اندیشه ای که در قالب هنر ارائه شود پذیرفتی و مانا می شود و یکی از اهداف این جشنواره آشنا کردن نسل جوان با اندیشه و گفتمان امام است.
رشد کمی و کیفی جشنواره روح الله
هوشنگ جمشیدیان، عضو شورای سیاستگذاری جشنواره تئاتر روح الله نیز با معرفی هیأت بازخوان جشنواره گفت: محسن خسروی، رضا کشانی و من وظیفه بازخوانی 102 اثر ارسال شده به دبیرخانه جشنواره را بر عهده داشتیم و درنهایت از 56 اثر در بخش صحنه ای 17 اثر به بازبینی راه یافتند، از 31 اثر در بخش خیابانی 10 نمایش و در بخش جنبی و غیر رقابتی کودک و نوجوان از جمع 15 اثر 3 اثر برای حضور در این جشنواره پذیرفته شد.
وی با اشاره به افزایش کمی و کفی آثار رسیده نسبت به سال گذشته، برگزاری کارگاه های آموزشی را در این زمینه موثر دانست و گفت: برگزاری این جشنواره در بهمن ماه مصادف با چهل سالگی پیروزی انقلاب اسلامی ایران است و امیدواریم بتوانیم این رویداد بزرگ را که وابسته به شخص امام خمینی (س) است، در جشنواره به صورت برجسته تری به نمایش بگذاریم.
اندیشه امام و ترویج انقلاب
محمدرضا رفیعی، دبیر هنری جشنواره تئاتر و نمایشنامه نویسی روح الله نیز اظهار داشت: بحث برگزاری جشنواره از دو سال پیش مطرح شد و از همان ابتدا تداوم این جشنواره مورد توجه بود. درگیر شدن هنرمندان و مخاطبان با موضوع جشنواره در دور نخست آن پیروزی خوبی برای ما محسوب می شود و باید معتقدیم که اگر اندیشه های حضرت امام(س) و اهدافی که مدنظر ایشان بود ترویج و عملیاتی شود.
وی در خصوص آثار راه یافته به این جشنواره گفت: در بخش صحنه ای از بین 56 اثر «شاه رخ»، «خون مردگی»، «علی سوت بلبلی»، «کافه نوفل»، «در آغوش انفجار»، «خواب دریا»، «سحر بوسه»، «من به خال لبت»، «ناسور»، «پرده پروانه فولادی»، «سه دیدار با مردی که از فراسوی باور ما می آید»، «جمعه سیاه»، «شاید اتفاقی شاید به موقع»، «تاریخ موازی کبوتر»، «پچ پچ های یک روز به خصوص»، «تحقیق» و «باد ما را خواهد برد» به این جشنواره راه یافتند.
دبیر هنری جشنواره روح الله ادامه داد: در بخش خیابانی نمایش های «تولدی دیگر»، «چشم اسماعیل پای علی آقا»، «شرح رنج و شطرنج»، «خانم فرمانده»، «شصت و یک»، «طبل بزرگ زیر پای لنگ»، « از دل حماسه ها»، «پل هوایی»، «آزادی دربند»، «قیام، خون، خیابان» و در بخش غیر رقابتی کودک و نوجوان نمایش های «آقای مهربان»، «کتاب» و «اسماعیل» برای حضور در جشنواره مورد تائید هیأت بازخوان قرار گرفت.
وی از رشد 100 درصدی در آثار رسیده به جشنواره تئاتر و نمایشنامه نویسی روح الله خبر داد و گفت: به زودی جلسه ای با حضور همه کسانی که آثارشان به این جشنواره راه پیدا کرده خواهیم داشت و نکات فنی و اشکالاتی که وجود دارد را برای آنها شرح می دهیم تا اثر آنها به موضوع و اهداف جشنواره نزدیک تر شود.
رفیعی افزود: به دلیل انعکاس اخبار برگزاری جشنواره، متقاضیانی از شهرهای مختلف برای حضور در بخش تئاتر داشتیم اما چون شرایط و امکانات اجازه سراسری شدن بخش تئاتر را به مؤسسه تنظیم و نشر امام خمینی(س) نمی داد، تنها به خاطر احترام به زادگاه امام خمینی(س) سه اثر به نام های «جمعه سیاه»، «خون مردگی» و «اسماعیل» از شهر خمین برای حضور در جشنواره تئاتر روح الله پذیرفته شد.
وی با اشاره به برگزاری کارگاه های آموزشی در حاشیه این جشنواره گفت: کارگاهی با حضور استاد نصرالله قادری در ماه های گذشته برای علاقمندان برگزار شد و تصمیم داریم اواخر آذر ماه، کارگاه تخصصی کارگردانی را نیز با حضور استاد ایوب آقاخانی، ویژه افرادی که نمایش آنها به جشنواره راه یافته و تعدادی از مخاطبان برگزار کنیم.
دبیر هنری جشنواره روح الله یادآور شد: سال گذشته نتایج اعلامی داوران با آرای مردمی ما تقریباً همسو بود و امسال نیز قصد داریم صندوق آرای مردمی را برای همه نمایش ها در نظر بگیریم.
مجید استکی، دبیر اجرایی این جشنواره نیز با اعلام اینکه تاکنون به صورت جدی هیچ اسپانسری برای همراهی با مؤسسه تنظیم و نشر امام خمینی(س) اعلام آمادگی نکرده است، گفت: قول های همکاری فعلاً در حد دادن امکاناتی مثل سالن بوده و امیدواریم که بتوانیم به نحو احسن این جشنواره را برگزار کنیم.
گفتنی است؛ دومین جشنواره تئاتر و نمایشنامه نویسی روح الله از 23 تا 26 بهمن ماه در اصفهان برگزار می شود.