مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی از حضور 21 فیلم تحت حمایت این سازمان در جشنواره فجر خبر داد.
جی پلاس، علیرضا تابش درباره مجموع آثاری که مورد حمایت این بنیاد سینمایی قرار گرفته و فرم حضور در سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر را پُر کردهاند، گفت: بنیاد سینمایی فارابی در سال سینمایی ١٣٩٥، بیش از 70 فیلم را مورد حمایت قرار داد که از این تعداد 43 اثر فرم حضور در سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر را پُر کرده بودند که 14 فیلم در بخش مسابقه سینمای ایران و 7 فیلم در بخش چشمانداز سینمای ایران (مجموعاً 21 فیلم) در جشنواره پذیرفته شدهاند که امیدواریم پس از پایان مراحل فنی همه این 21 فیلم فرصت دیده شدن در جشنواره را پیدا کنند.
توجه به دغدغههای مقام معظم رهبری، رویکردهای دولت و مراجع فرهنگی
مدیرعامل فارابی با توجه به نیاز مخاطبان سینما و گروههای مختلف سنی ادامه داد: بنیاد تلاش میکند با توجه به اهداف کلان و همچنین همسو با رعایت موارد قانونی و با توجه به دغدغههای مقام معظم رهبری، رویکردهای دولت و مراجع فرهنگی از فیلمسازان حمایت کند و انواع مفاهیم مختلف را از جمله انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، کیان خانواده، هنجارهای اجتماعی، سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی، کودک و نوجوان، کمدی، حادثهای، هنر و تجربه و... را در بر داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه جذب حداکثر مخاطبان با عنایت به دغدغههای فرهنگی، از اولویتهای اساسی بنیاد محسوب میشود، افزود: با توجه به سیاستها و کارکرد بنیاد سینمایی فارابی در حمایت از تولیدات سینمایی تلاش کردیم خروجی حمایتها که در جشنواره فیلم فجر و بعد در اکران عمومی میبینیم با موضوعاتی از قبیل اقتصاد مقاومتی، محیط زیست و مسائل اجتماعی و خانوادگی متناسب باشد و علاوه بر کمیت فیلمها به کیفیت آثار سینمایی توجه کنیم.
مشارکت فارابی در تولید«امپراطور جهنم» و انصراف این فیلم از حضور در جشنواره
تابش با تأکید بر اینکه امسال تاکنون 75 فیلم مورد حمایت بنیاد قرار گرفتهاند که 58 فیلم با اعطای وام، 14 فیلم مشارکتی و 3 فیلم به صورت تولید مشترک از تسهیلات بنیاد بهره بردهاند گفت: پنج فیلم «فصل نرگس» ساخته نگار آذربایجانی، «ماجرای نیمروز» ساخته محمدحسین مهدویان، «ویلاییها» ساخته منیر قیدی، «دریاچه ماهی» ساخته مریم دوستی و «دعوتنامه» به کارگردانی مهرداد فرید که در جشنواره فجر حضور دارند از آثاری است که به صورت مشارکتی تولید شدهاند.
وی به حضور فیلم «امپراطور جهنم» ساخته پرویز شیخ طادی در جشنواره اشاره کرد و گفت: بنیاد فارابی در ساخت این فیلم نیز مشارکت داشته است و در بخش چشم انداز سینمای ایران جشنواره فیلم فجر نیز پذیرفته شد اما تهیه کننده طی نامهای به رئیس سازمان سینمایی فیلمش را از جشنواره خارج کرد و فیلم «شعله ور» ساخته حمید نعمتالله هم که در بخش چشم انداز پذیرفته شد بود، به جشنواره نرسید.
تابش همچنین گفت: عماد افروغ از اعضای هیأت انتخاب طبق اظهارنظری اعلام کرده بود دو فیلم «یه وا» آناهید آباد و «کارت پرواز» مهدی رحمانی جزو فهرست هیأت انتخاب بودند که در بخش چشمانداز (غیررقابتی) پذیرفته شدند اما تهیهکنندگانشان از حضور در این بخش، انصراف دادند.
حمایت از فیلمسازان جوانِ فیلم اولی و فیلم دومی و حضور تاثیرگذار فیلمسازان زن
علیرضا تابش اظهار داشت: بنیاد فارابی حمایت از فیلمسازان جوان به منظور رشد و شکوفایی ایشان و سینمای ایران را جزو وظایف اصلی خود قلمداد میکند تا در آینده شاهد آثار بیشتری از فیلمسازان نسل جدید و خوش فکر باشیم و از اینکه موفق شدیم در طول سال گذشته و امسال، علاوه بر حمایت از شخصیتهای باسابقه سینما، از کارگردانان جوان هم حمایت کنیم، خرسندیم. همچنین حضور فیلم اولیها و کارگردانان جوان در بخش مسابقه سینمای ایران جشنواره فجر و رقابت با فیلمسازان حرفهای علاوه بر دیده شدن تلاش آنها، باعث ارتقای کیفیت و محتوای تولید فیلم می شود.
وی ادامه داد: امسال 27 فیلم اولی مورد حمایت بنیاد فارابی قرار گرفت که 8 فیلم اولی در جشنواره پذیرفته شد. فیلمهای آذر (محمد حمزهای)، ایتالیا ایتالیا (کاوه صباغزاده)، مادری (رقیه توکلی)، ویلاییها (منیر قیدی)، ایستگاه اتمسفر (مهدی جعفری)، بن بست وثوق (حمید کاویانی)، شنل (حسین کندری) و دریاچه ماهی (مریم دوستی) فیلمهای اول پذیرفته شده هستند که در دو بخش مسابقه (سودای سیمرغ) و چشم انداز سینمای ایران به نمایش در میآیند.
مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی افزود: همچنین در کنار حمایت از فیلم اولیها، امسال توجه ویژهای به فیلم دومیها نیز شد. فیلمهای «اسرافیل» به کارگردانی آیدا پناهنده، «بدون تاریخ، بدون امضاء» به کارگردانی وحید جلیلوند، «سد معبر» به کارگردانی محسن قرائی، «فصل نرگس» به کارگردانی نگار آذربایجانی، «ماجرای نیمروز» به کارگردانی محمدحسین مهدویان و «ترومای سرخ» به کارگردانی اسماعیل میهن دوست ، فیلم دومی هستند که در این دوره از جشنواره حضور دارند.
مشارکت فارابی در فیلمهای دفاع مقدس و انقلاب
این مدیر سینمایی با بیان اینکه فارابی در سال جاری از چندین فیلم انقلاب اسلامی و دفاع مقدس حمایت کرده است که در جشنواره امسال شاهد آنها هستیم، ادامه داد: سه فیلم ویلاییها (منیر قیدی) و ماجرای نیمروز (محمدحسین مهدویان) از جمله فیلمهایی هستند که در بخش مسابقه سینمای ایران و همچنین دریاچه ماهی (مریم دوستی) در بخش چشم انداز سینمای ایران پذیرفته شدند.
وی همچنین به حضور فیلمسازان زن در سینمای ایران اشاره کرد و گفت: در این دوره از جشنواره فیلم فجر، شش کارگردان زن نیز حضور دارند که در فیلمهایشان به مسایل و دغدغههای زنان پرداختهاند و حرفی برای گفتن دارند. سینمای ایران همواره شاهد بوده موج فیلمسازی با محوریت زنان میتواند در جامعه و عرصه اجتماعی تأثیرگذار و مثبت باشد، همانطور که میبینیم در عرصه بینالملل نیز حضور مؤثری داشته و جوایزی نیز کسب کردهاند.
سایر فیلمها ، متقاضی حضور در "جشنواره جهانی فجر" و "جشنواره کودک" هستند
تابش در ادامه افزود: سایر فیلمهای مورد حمایت بنیاد سینمایی فارابی «سارا و آیدا» مازیار میری، «سوفی و دیوانه» مهدی کرمپور، «قاتل اهلی» مسعود کیمیایی، «کمدی انسانی» محمد هادی کریمی، «یک روز بخصوص» همایون اسعدیان و «یادم تو را فراموش» علی عطشانی است که در جشنواره حضور دارند.
او همچنین خاطرنشان کرد: برخی از فیلمهای مورد حمایت بنیاد فارابی نیز به دلیل اینکه در مراحل مختلف تولید هستند و یا میخواهند در سیاُمین جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان و جشنواره جهانی فیلم فجر به نمایش درآیند، فرم جشنواره فجر را پر نکردهاند. از جمله میتوان فیلم «شکلاتی» ساخته سهیل موفق و «سندباد و سارا» ساخته غلامرضا آزادی را نام برد که میخواهند اولین نمایش فیلمهایشان در جشنواره فیلم کودک و نوجوان باشد.
توجه به سینمای انیمیشن با گسترده شدن چتر حمایتها
وی در ادامه گفت: بنیاد سینمایی فارابی با توجه به میزان منابع خود، سعی کرده است چتر حمایت خود را در سال جاری گستردهتر کند و ورود حرفهای به سینمای انیمیشن را در دستور کار قرار داد و از چند اثر در مضامین مختلف حمایت کرده است و خوشحال هستیم که به سینمای انیمیشن بیش از گذشته توجه میکنیم. از جمله میتوان به پویانمایی «فیلشاه» اشاره کرد که فرم جشنواره را پر کرد اما به دلیل تمام نشدن مراحل فنی مورد ارزیابی هیات انتخاب قرار نگرفت که امیدواریم با سپری شدن مراحل فنی این فیلم در جشنواره جهانی فجر و جشنواره کودک حضور یابد.
توجه به سلایق مختلف مخاطبان و تنوع ژانرها
مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی در پایان گفت: با نگاهی به کارنامه حمایتی بنیاد سینمایی فارابی خوشبختانه شاهد تنوع ژانرها در فهرست حمایتها هستیم و مشاهده میکنیم که آثار تولید شده سلایق مختلف مخاطب را در نظر گرفته است و امیدوارم مانند امسال نیز سال 96 شاهد اکران موفقی برای فیلمسازان اول و دوم باشیم و آثارشان شانس دیده شدن در جشنوارههای داخلی و بینالمللی را نیز داشته باشد.
تابش در پایان مسیر سینمای حرفهای را رو به رشد دانست و افزود: نتیجه تلاش همکارانم در همه بخشهای بنیاد فارابی در یک سال سینمایی ، که با شرایط سخت مالی نیز همراه بود را ارج مینهم و همدلی و همراهی با اهالی محترم سینما را مهمترین سرمایه بنیاد سینمایی فارابی میدانم.
طی چند روز گذشته، نبودن لوگوی فارابی در پوستر جشنوارهی فیلم فجر بازتابهایی را داشته است که محمد حیدری دبیر جشنوارهی فیلم فجر در جدیدترین اظهاراتش با تاکید بر اینکه این اتفاق با قصد و غرض انجام نشده و فارابی در این دوره فیلمهای زیادی دارد، گفت: پوستر جشنواره به شکل کامل خود به زودی برای پخش در سراسر کشور آماده میشود که در آن علاوه بر فارابی،لوگوی دستگاههای زیاد دیگری که در جشنواره حضور دارند،وجود خواهد داشت.
منبع: ایسنا