معرفی برگزیدگان جشن انجمن منتقدان تئاتر

برگزیدگان جشن سالانه انجمن منتقدان و نویسندگان خانه تئاتر با حضور جمعی از مدیران و هنرمندان معرفی شدند.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش سرویس فرهنگ و هنر جی پلاس ، هفدهمین جشن سالیانه انجمن منتقدان، نویسندگان و پژوهشگران خانه تئاتر، عصر پنجشنبه ۶ دی ماه در بنیاد سینمایی فارابی با اجرای فرزاد حسنی برگزار شد.

در این مراسم با دبیری محمدرسول صادقی، رضا بابک، آیدین آغداشلو، پری صابری، احترام برومند، علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، یونس مظلومی _مدیر بیمه تعاون، حجت‌الله ایوبی، احمد مسجد جامعی، اصغر فرهادی، لوریس چکناواریان، حمید جبلی، بهروز غریب‌پور، لیای گلستان و اکبر عالمی جمعی از حاضران بودند.

در این جشن از پری صابری، کارگردان تئاتر، با حضور پروین امیر قلی_هنرمند نقاش تقدیر شد. همچنین حجت‌الله ایوبی لوح ویژه کمیسیون ملی یونسکو را به صابری تقدیم کرد.

پری صابری در این بخش گفت: تئاتر زنده است، خوشحالم و افتخار می‌کنم که در جمع شما هستم. خوشبختم که در جمع تئاتردوستان تشویق می‌شوم.

همچنین در ابتدای این مراسم به دو نمایش با کارکرد موثر اجتماعی نشان مسولیت اجتماعی اعطا شد. نمایش‌های آبی مایل به صورتی به کارگردانی ساناز بیان و نمایش قند خون به کارگردانی لیلی عاج و یونس مظلومی این نشان را دریافت کردند. ساناز بیان در این باره گفت: من فکر نمیکنم کاری که کردم شایسته تقدیر باشد چرا که من و همکارانم سعی در ساختن جهان بهتر برای خود و فرزندان خود داریم. در آرزوی روزی هستیم که نقد جنسیت زدگی در جامعه یک اتفاق بدیهی باشد.

وی ادامه داد: گروهی در این کار کنار من بوده‌اند که بیشتر از من شایسته این جایزه هستند. از بازیگرانی که همراهیم کردند و نسرین ریاحی پور انسان شناس و پژوهشگر که در تحقیق ۴ ساله کنارم بوده و از حمیدرضا آذرنگ بابت همراهیش، و مهدی شفیعی رییس پیشین مرکز هنرهای نمایشی که نگران پست و مقامش نبود، تشکر می‌کنم. من هرگز به این فکر نمیکنم که چقدر خوب است من این جایزه را دریافت میکنم و فکر میکنم چقدر خوب است که جمع منتقدان تئاتر ما ضرورت این رویکردهای اجتماعی را درک می‌کنند.  

لیلی عاج نیز گفت: بابت دریافت این نشان ممنونم، گروه دلسوزی در این راه با من همراه بود، تشکر ویژه‌ای از طراح لباس و بازیگر اصلی نمایشم الهام شعبانی میکنم که مادی و معنوی در کنار من بود.

وی افزود: از صمیم قلبم آرزو میکنم هرگز سفره خانه کارگری خالی نباشد و هیچ کارگری برای گرفتن حقوق عادی خود در بند و رنج نباشد.

در ادامه این مراسم، با حضور آیدین آغداشلو، جوایز پژوهش‌های برگزیده حوزه تئاتر، در سال ٩۶  به عباس بهارلو برای کتاب پژوهشی «پیش پرده و پیش پرده خوانی در ایران» و سامی صالحی ثابت برای کتاب«چگونه بهترین بازیگر جهان شوم» اعطا شد. در این بخش صالحی ثابت بعد از کسب جایزه خود گفت: پژوهشی که انجام دادیم، برای اولین بار در تاریخ تئاتر ایران در رده سنی نوجوانی انجام شده است. این پژوهش ۶ سال طول کشید و من تنها نبودم بچه‌های ٨-٩ ساله‌ای که الان ١۶-١٧ ساله هستند هم در کنارم بودند.

وی ادامه داد: در تئاتر به خیلی از ما دیگر امیدی نیست و امید به نوجوانان و کودکانی است که قرار است کار ناتمام ما را انجام دهند.

همچنین جایزه بهترین ناشر تئاتر در سال ٩۶، با حضور لیلی گلستان، به ژیلا اسماعیلیان مدیر نشر میلان اهدا شد.

در این مراسم از محمد مهدی فرقانی نیز تقدیر شد و لوح ویژه کمیسیون ملی یونسکو توسط حجت‌الله ایوبی به او اهدا شد.

در ادامه از نمایش‌های برگزیده امسال با حضور اصغر فرهادی تقدیر شد.

رتبه اول نمایش به نمایش‌های «بی پدر» و «این یک پیپ نیست» محمد مساوات رسید.

اپرای عروسکی خیام از بهروز غریب پور و نمایش «فعل» از محمد رضایی راد نیز رتبه دوم را مشترکا از آن خود کردند.

رتبه سوم مشترکا به نمایش های «پسران تاریخ» اشکان خیل نژاد و «روز عقیم» حسین کیانی رسید.

اصغر فرهادی در این مراسم نشان عبدالحسن نوشین را در دریافت کرد و گفت: تاثیرگذارترین دوره زندگی من تئاتر بوده و مدیون آن دوره هستم.

در بخش برنامه‌های تلویزیونی مرتبط با تئاتر هم،با حضور اکبر عالمی برنامه‌های  «چشم شب روشن»  «شب تئاتر» از قمیشی و در بخش برنامه های رادیویی از فرزانه صادقیان برای برنامه «اقتصاد حوالی فرهنگ» تقدیر شد.

در این مراسم از مصطفی کوشکی مدیر تماشاخانه مستقل تهران به عنوان تماشاخانه خصوصی فعال تقدیر شد. هم چنین با حضور رضا بابک، از محمد مساوات سرپرست گروه رادیکال ١۴ قدردانی شد.

در بخش رسانه نیز، امیر حسین سیادت، سبا حیدرخانی،محمد نجاری، ابوالقاسم قوام، سارا منصوری، سهیل صحرانورد و معصومه کیانی برگزیده شدند.

 

دیدگاه تان را بنویسید