در نشست خبری سومین جشنواره چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی مطرح شد؛

افتتاح بازار هنر شیراز با حضور وزیر / تجهیز و نوسازی تالار حافظ پس از ۲۰ سال / برگزاری نمایشگاه عکسی از ۵۲ کاروان‌سرای ثبت ملی

برگزاری شش نمایشگاه موزه‌ای از جمله نمایشگاه آثار زندیه، سکه‌های ضرب شده شیراز، اسناد وقفی انیس‌الدوله، نمایش سردیس ۷۰ پادشاه و نمایشگاه یافته‌های تمدن عیلام و رونمایی از سکه‌ای است که به مناسبت ورود امام رضا (ع) ضرب شده است، از بخش‌های جانبی سومین جشنواره چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی است.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش خبرنگار جماران، علیرضا تابش عصر امروز (چهارشنبه ۹ آبان) در نشست خبری سومین جشنواره چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی با بیان این مطلب گفت: این جشنواره از ۱۵ تا ۱۸ آبان در شهر شیراز برگزار می‌شود، امسال شاهد رشد بهتری نسبت به سال گذشته بوده‌ایم. در فراخوانی که امسال داده شد سه هزار و ۵۸۹ اثر دریافت کردیم بدون احتساب آثاری که برای جایزه شیراز دریافت شد. بعد از پایان فراخوان و ثبت‌نام، دبیر جشنواره به همراه مدیران بخش‌ها کار ارزیابی و انتخاب آثار را شروع می‌کنند. در این راه ۷۵ داور ما را همراهی کردند.

تابش گفت: با موافقت معاونت میراث‌فرهنگی از ۱۲ تا ۱۸ آبان به مدت یک هفته بازدید از آثار فرهنگی، تاریخی شهر شیراز برای عموم مردم و گردشگران رایگان است، پویشی را راه‌اندازی کردیم و به تمام دانشگاه‌ها و مدارس اعلام شده است که این هفته را مغتنم بدانند و با دانش‌آموزان و دانشجویان وارد اماکن تاریخی شوند و روایت خودشان را از آثار فرهنگی بنویسند که این آثار هم داوری می‌شود. 

او افزود: برنامه‌های میدانی ما امسال در شهر شیراز بسیار گسترده است، شش نمایشگاه موزه‌ای از جمله نمایشگاه آثار زندیه، سکه‌های ضرب شده شیراز، اسناد وقفی انیس‌الدوله، نمایش سردیس ۷۰ پادشاه خواهیم داشت. 

به گفته دبیر جشنواره چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی، مهم‌ترین نمایشگاه این رویداد که با همکاری موزه ملی ایران برگزار می‌شود، یافته‌های کم‌نظیر عیلام با نمایش ۴۰ اثر کم‌نظیر این دوره با عنوان «عیلام؛ سپیده‌دم تاریخ» در تخت‌جمشید است. این محل از جهت برای این نمایشگاه انتخاب شد که تخت‌جمشید به‌نوعی وارث تمدن قبل از خودش، یعنی عیلامی‌ها بود.

تابش گفت: همچنین در موزه شاه‌چراغ نمایشگاه جلوه‌هایی از هنر دوران اسلامی برگزار خواهد شد و یکی از اتفاقات خوب همین نمایشگاه رونمایی از سکه‌ای است که به مناسبت ورود امام رضا (ع) ضرب شده است. 

او با اشاره به تأثیر برگزاری این جشنواره در شیراز، گفت: در دیداری که بهار امسال در دیدار با استاندار پیشین فارس داشتم به برخی نقایص در زیرساخت‌ها اشاره کردم، از جمله تالار حافظ که شاهد بودم اکنون بعد از ۲۰ سال تجهیز و نوسازی شده و همچنین ترمینال ورودی فرودگاه شیراز که نوسازی شد. به استناد اظهارات مقامات شهری شیراز در این مدت، برای آماده‌سازی شهر اقدامات مشابه نوروز در حال انجام است.

 دبیر جشنواره چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی از افتتاح بازار هنر شیراز با حضور وزیر میراث‌فرهنگی خبر داد و گفت: در بازار هنر شیراز آثار فاخر صنایع‌دستی و هنرهای سنتی از ۱۶ شهر و روستاهای جهانی به نمایش درمی‌آیند. عکس‌های بخش مسابقه ملی جشنواره در گالری سرو تالار حافظ نمایش داده می‌شود و همچنین نمایشگاه عکس ویژه‌ای از ۵۲ کاروان‌سرای ثبت ملی شده داریم.

علیرضا تابش گفت: رایگان کردن موزه‌های در هفته منتهی به جشنواره می‌تواند میراث دوستان را به شیراز بکشاند و باعث آشتی مردم را با میراث‌فرهنگی‌شان شود. 

در پایان این نشست از پوستر سومین جشنواره بین‌المللی تولیدات چندرسانه‌ای میراث‌فرهنگی رونمایی شد.

 

دیدگاه تان را بنویسید