در نشست خبری سلسله شبهای شعر آیینی «حضور»؛ رییس فرهنگسرای رسانه با اشاره به نقش رسانه در ترویج و گسترش شعر گفت: شعر و شاعر زمانی به رسانه نیاز داشت؛ اما امروز این توازن به هم ریخته و خود شعر و شاعر رسانهای تاثیرگذار شده است و شاعر خبرنگار و شاعر رسانه داریم. تلاش داریم از ابزار رسانهای شعر برای انتقال گفتمان انقلاب اسلامی استفاده کنیم.
به گزارش جماران؛ مهدی شکیبایی، رییس فرهنگسرای رسانه در نشست خبری سلسله شبهای شعر آیینی «حضور» تاکید کرد که هدف از برگزاری این نشستها استفاده از رسانه شعر در انتقال گفتمان انقلاب اسلامی است.
در این آیین، مهدی شکیبایی، رییس فرهنگسرای رسانه گفت: بر اساس اساسنامه این فرهنگسرا به دنبال ترویج بصریت رسانهای در میان شهروندان هستیم که به ابزارهای مختلف از جمله رسانه نیاز داریم. همچنین تلاش شد از ابزارهای دیگر که در قامت رسانه هستند از جمله ادبیات و شعر و سینما نیز استفاده کنیم.
وی افزود: جلسات پراکده شعر آیینی را داشتیم که میخواهیم ساماندهی شوند و برای ساماندهی این جلسات این سلسه شبهای شعر را در موضوعات مختلف اشعار آیینی از جمله اهل بیت (ع)، سیره شهدا و مقاومت درنظر گرفتهایم.
رییس فرهنگسرای رسانه با اشاره به نقش رسانه در ترویج و گسترش شعر گفت: شعر و شاعر زمانی به رسانه نیاز داشت؛ اما امروز این توازن به هم ریخته و خود شعر و شاعر رسانهای تاثیرگذار شده است و شاعر خبرنگار و شاعر رسانه داریم. تلاش داریم از ابزار رسانهای شعر برای انتقال گفتمان انقلاب اسلامی استفاده کنیم.
همچنین سیده فاطمه موسوی، دبیر علمی جلسات شعر «حضور» در این جلسه گفت: شعر آیینی فقط مختص اهل بیت (ع) نیست و شعر انقلاب را نیز شامل میشود و در تمام امت اسلام هر جا ندای مظلومیت بلند میشود، شاعر انقلاب برمیخیزد. شعر انقلاب از سال 1342 شروع شده و تاریخ آن برابر تاریخ انقلاب است. شاعران انقلاب حبس و زندانهای پهلوی را تحمل کردند و قالبهای جدیدی را از جمله غزل مثنوی و غزل روایی و حماسی خلق کردند.
وی ادامه داد: امیدواریم شاعران با قلم زنی خود به جریان انقلاب کمک کنند و شاهد ارتقای اشعار انقلاب و اشعار آیینی باشیم. حضرت آقا در دیدارهای خود با شاعران آیینی بر مداقه در شعر آیینی و توجه به قرآن کریم که دارای مفاهیمی والاست و کتابهای قدما تاکید کردهاند. خوشبختانه اگر ریزشهایی بوده رویشهایی را نیز در نسل جوان امروز شاهد هستیم و از نظر کمیت شعر آیینی و انقلاب رشد خوبی داشته که باید برای ارتقای کیفی آن تلاش بیشتری شود.
همچنین محمدمهدی عبداللهی ، دبیر اجرایی این برنامهها گفت: شعر از معجزات خلقت است و خداوند پس از خلقت انسان از تعلیم بیان سخن گفته است. شعر همچنین دارای جمال و زیبایی است و هنر بودن شعر به دلیل زیبایی آن است. شعر میتواند رسانهای تاثیرگذار باشد و به دلیل قدرت تاثیرگذاری بالا مسئولیت زیادی را به دوش شاعر میگذارد. شاعر نمیتواند نسبت به حوادث پیرامونش بیتفاوت باشد و شعر پرچم هویت یک ملت میشود و شاعران باید دیدهبان انقلاب باشند.
وی ادامه داد: شعر آیینی در خدمت انقلاب است. در نظر داریم به صورت فصلی و در مناسبتهای مختلف ملی و مذهبی سلسله نشستهای شب شعر آیینی را برگزار کنیم و این نشستهای «حضور» به تولید محتوا نیز در موضوعهای مختلف میانجامند.
عبداللهی در پایان گفت: اولین سلسله نشست شبهای شعر «حضور» در شب میلاد امام زمان (عج) با حضور شاعران برجسته از جمله محمدعلی مجاهدی و علیرضا قزوه برگزار خواهد شد و ادامه خواهد یافت.