قانون عفاف و حجاب 13سال پیش و در سال 84 در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید و 29 دستگاه و سازمان مجری بندهای این قانون شدند.
مهمترین دستگاه هایی که به عنوان متولیان اجرای این قانون معرفی شده اند، وزارتخانه های فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش، سازمان های صدا و سیما، تبلیغات اسلامی و نیروی انتظامی هستند.
این قانون اگر چه در دومین دهه از تولد خود قرار دارد، اما باورها در مورد آثار مثبت آن بسیار اندک است زیرا مشاهدات عینی در جامعه بیانگر این است که آنچه در این قانون از آن یاد شده با واقعیت های موجود فاصله زیادی دارد و برخی از مسئولان هم از ناکارآمد بودن آن سخن گفته اند و برخی دیگر از جمله شهیندخت مولاوردی، معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده خواهان بازنگری جدی در این قانون هستند.
مولاوردی این مطلب را بیست و هفتم تیرماه 96 بیان کرد و همچنین به این موضوع نیز اشاره داشت که: باید در مورد حجاب تغییر نگاه از امنیتی به فرهنگی با واگذاری نظارت بر قانون گسترش عفاف و حجاب به شورای فرهنگ عمومی، رخ دهد.
به باور این مسئول امور زنان و خانواده رئیس جمهوری: تغییر نهاد ناظر 'راهکارهای اجرایی گسترش فرهنگ عفاف و حجاب' از شورای فرهنگ عمومی به وزارت کشور در دولت‌های نهم و دهم مهم‌ترین عامل 'امنیتی و سیاسی' شدن موضوع حجاب زنان بوده است.
دیدگاه های مشابه و یا متضاد در مورد قانون عفاف و حجاب بسیار زیاد است و امروز (دوازدهم تیر) که 6روز به سرآغاز هفته عفاف و حجاب (19تا 25 تیر) فاصله داریم، نشست هایی با موضوع بررسی این قانون در برخی از نهادها و دستگاه های اجرایی برپا شده است از جمله در فرمانداری شیراز.

** برنامه های تکراری حذف شود
مشاور اموربانوان و خانواده فرمانداری شیراز در نشست ستاد صیانت از حقوق شهروندی و عفاف و حجاب گفت: برنامه هایی که با موضوع عفاف و حجاب تهیه می شود باید متناسب با نیاز جامعه باشد زیرا سال هاست که برنامه های تکراری در این زمینه اجرا می شود که هیچگونه دستاورد و نتیجه ای به همراه نداشته است و باید از چنین برنامه هایی پرهیز کنیم.
فاطمه زارع مهذبیه ادامه داد: می توان گفت، مقوله حجاب در جامعه به یک ابزار سیاسی بدل شده است در حالی که این موضوعی فرهنگی است و برنامه هایی که در این حوزه تهیه می شود نباید تنها زنان را مخاطب قرار دهد بلکه این موضوع باید شامل مردان هم بشود.
وی بیان کرد: باید در ارتباط با موضوع عفاف و حجاب ابتکار عمل داشته باشیم زیرا این مبحث ظرافت هایی دارد که اهتمام به آن ضروری است.
زارع مهذبیه گفت: تا کنون به یک راهکاریی اجرایی و تاثیر گذار در مقوله عفاف و حجاب دست نیافته ایم و این امر موید این است که باید در تهیه و اجرای برنامه های مرتبط با این موضوع، خلاقانه عمل کنیم و به کیفیت و نتیجه کار بیش از پیش اهمیت دهیم.

** به راحتی از مسایل عبور نکنیم
معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری شیراز نیز در این نشست گفت: اگر در موضوع عفاف و حجاب به مساله فرهنگسازی تاکید می شود بدین معنا نیست که صرفا به برگزاری نمایشگاه و برپایی چند نشست اکتفا شود بلکه باید نهادهای تربیتی مانند مدارس و دانشگاه ها در این مورد مشارکت فعال داشته باشند.
علی سعیدی با اشاره به اینکه در مورد برخی از مسایل از جمله عفاف و حجاب بی‌تفاوت بوده و به راحتی از آن عبور کرده‌ایم، گفت: به دلیل اهمیت این موضوع در نشست های پیشین مقرر شد که در اداره ها کارگروهی با موضوع عفاف و حجاب فعال شود اما تنها یک و یا 2 اداره در این مورد پیشنهادهایی را آن هم به عنوان رفع تکلیف ارایه دادند.
معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری شیراز اظهار داشت: منشور اخلاقی که در اداره ها وجود دارد باید به آن عمل شود نه اینکه تنها در گوشه ای از اداره نصب شود.
سعیدی ادامه داد: دیدگاه برخی از افراد در اداره ها به موضوع عفاف و حجاب به صورت مساله ای حاشیه ای است و این خود مشکلی است که مولود آن وضعیت فرهنگی کنونی جامعه است.
او گفت: وضعیت حجاب و عفاف در کلانشهر شیراز نیازمند آسیب شناسی است و باید به این موضوع با توجه به شرایط امروز جامعه با حساسیت بیشتری پرداخته شود.

** جریمه و برخورد سلبی چاره کار نیست
جانشین پلیس امنیت اخلاقی استان فارس هم در این جلسه اظهار داشت: با در نظر گرفتن شرایط فرهنگی و ارزشی، موضوع عفاف و حجاب در شهرها و مناطق مختلف متفاوت است.
سرهنگ حمید طهماسبی افزود: برخورد اجباری در ارتباط با این موضوع نتیجه مطلوب نمی‌دهد و اگر تحمیلی در این مقوله وجود داشته باشد از کیفیت کار کاسته می شود.
وی ادامه داد: با قوه قهریه نمی‌توان این موضوع را تحمیل کرد و اعمال جریمه، برخورد سلبی و کلاس‌های اخلاقی اجباری برای انجام این کار منجر به نتیجه مورد نظر نخواهد شد.
جانشین پلیس امنیت اخلاقی استان فارس با اشاره به اینکه به 29 دستگاه در ارتباط با قانون عفاف و حجاب وظایفی محوله شده است، گفت: بر این باورم که باید در این مورد فعالیت های فرهنگی انجام شود و واگذاری صرف آن به پلیس مشکل را حل نمی‌کند.
طهماسی اضافه کرد: تاثیر گذاری موضوع عفاف و حجاب در جامعه، مستلزم باور قلبی است و برای این کار باید در گام نخست از نهاد خانواده آغاز شود و در گام بعدی آموزش و پرورش و سایر نهادهای تربیتی نیز به درستی به این مقوله بپردازند.
طهماسبی ادامه داد: هنگامی که سخن از حجاب به میان می آید، پندار جامعه بر این است که تنها باید زنان ملزم به رعایت این مساله شوند در حالی که این امر متوجه مردان هم هست.
این مقام انتظامی افزود: هنوز تعریف جامع و درستی از موضوع عفاف و حجاب ارایه نشده و متاسفانه در برخی از اداره ها هم این مهم رعایت نمی‌شود.
6118/ 2027
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.