حجت الاسلام سید عباس موسوی یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اضافه کرد: می توان با مشاوره دادن به واقفین وقف ها را به سمت بهداشت،آموزش، جاده سازی ، خدمات مسافرین،فضای سبز و نظایر این موارد که نیاز امروز جامعه و کشور است سوق داد.
وی اظهار کرد:با همت یکی از واقفین بزرگ استان فارس، بیش از 120 میلیارد تومان از دارایی های این فرد با نیت جرم شناسی در حوزه قضایی، آموزش نخبه های پزشکی و تحقیق در زمینه بیماری های کودکان وقف شده است.
موسوی دید واقفین جدید را به نسبت پنج سال گذشته متناسب تر با نیازهای روز توصیف کرد و گفت: البته هنوز واقفین بسیاری هستند که نگاه آنها نسبت به گذشته تفاوت چندانی نکرده و صرفا تمایل به انجام وقف هایی سنتی و مانند روال قبل را دارند.
وی اضافه کرد: هزینه ساخت بزرگترین بیمارستان تخصصی سرطان کشور در شهر جدید صدرا که اکنون در حال ساخت است از محل اوراق وقفی تامین می شود که تاکنون دو فاز از این بیمارستان ساخته شده و برای اتمام آن به بیش از هزار میلیارد تومان اعتبار دیگر نیاز است.
وی با اشاره به اینکه اگر نگاهی که اکنون در حوزه اوقاف وجود دارد در دهه های گذشته نیز وجود داشت، اکنون بخش عمده ای از مشکلات استان فارس قابل حل شدن بود، گفت:درحال حاضر اداره کل اوقاف و امور خیریه مالک املاک وقفی است اما متاسفانه طی سالیان گذشته همه حق و حقوق را در قالب سرقفلی و... به اشخاص دیگر واگذار کرده و اجبارا باید به اجاره بهایی جزئی بسنده کند چون در گذشته صرفا دید فرهنگی بر اوقاف حاکم بود.
موسوی با اشاره دوباره به اینکه نزدیک به دو سوم از املاک و زمینهای شهر شیراز وقفی است،افزود:ما از این حجم املاک درآمد ناچیزی که سالانه حدود 15 میلیارد تومان است کسب می کنیم که صرف نیت های واقفین می شود.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان فارس با اشاره به مزایای وقف گفت:روزانه بیش از شش هزار نفر به بیمارستان نمازی که یکی از موقوفه های شیراز است مراجعه و از مزایای آن منتفع می شوند.
موسوی ادامه داد: در سال گذشته از محل موقوفات مبلغی بیش از دو میلیارد و 200 میلیون تومان به کسانی که به بیمارستان نمازی مراجعه کرده و توانایی پرداخت هزینه ها را نداشتند کمک شده و همچنین حدود سه نیم میلیارد تومان تجهیزات نیز برای این مرکز درمانی و همچنین مراکز درمانی مطهری، امام رضا و پوستچی شیراز خریداری شده است.
وی سیاست کنونی اداره کل اوقاف فارس را سرمایه گذاری در بخشی از املاک وقفی که تاکنون حق و حقوق آنها واگذار نشده عنوان و اظهار کرد: تمام درآمد موقوفه ها خرج نیت واقف نمی شود و بخش درآمدی حاصل از هزینه را باید در حوزه سرمایه گذاری وارد کرد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه فارس ادامه داد:در چهار سال اخیر بیش از 70 میلیارد تومان ملک تجاری و حدود 200 هزار متر مربع پروژه عمرانی خریداری شده و همچنین بیش از هزار واحد تجاری و اداری توسط این سازمان در حال ساخت است.
وی سرمایه گذاری و شناسایی داشته ها را از اولویت های کاری این اداره کل در دوره کنونی دانست و گفت: سرمایه گذاری مشترک با شرکت های خارجی در حوزه تولید برق توسط پنل های خورشیدی با جدیت دنبال می شود که براساس آن بیش از 300 میلیارد تومان جذب سرمایه حاصل خواهد شد.
وی اضافه کرد: پرداختن به نیات به روز و مورد نیاز جامعه مانند سرمایه گذاری در گذشته نیز انجام می شده که اکنون با شکل گیری معاونت بهره وری در این سازمان این امر پررنگ تر و بهره وری اقتصادی نیز افزایش پیدا کرده است.
وی کل درآمد سالیانه اداره کل اوقاف و امور خیریه استان فارس را حدود یکصد میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: درآمد حاصله نیز با توجه به دید اقتصادی که در پنج سال گذشته بر مجموعه اوقاف حاکم بوده به دست آمده که این رقم نیز نسبت به دوره های قبل تر افزایش چشمگیری پیدا کرده است.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص نحوه واگذاری مدیریت موقوفه ها به متولیان یا ورثه آنها نیز عنوان کرد:اگر متولی و یا افرادی که در وقف نامه مشخص شده اند دارای صلاحیت مدیریت موقوفه باشند این وظیفه به آنها سپرده می شود و چنانچه موقوفه متولی خاصی نداشته و یا متولی دارای صلاحیت لازم نباشد اداره کل اوقاف و امور خیریه اقدام به تصرف می کند.
9873 / 1876
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.