پروفسور «مولر» در حاشیه مراسم «افتتاح هفته دانشگاه درسدن آلمان در شیراز» گفت: انجام فعالیت های آموزشی از راه دور، روش های تدریس بر پایه کامپیوتر و هوش مصنوعی، جدید ترین حوزه مورد توجه در دانشگاه هاست که باید به فکر توسعه آن بود.
وی ادامه داد: دکتر صفوی استاد دانشگاه شیراز در این حوزه صاحب نظر است و قرار است برای انجام فعالیت های مدیریتی مربوط به آن به دانشگاه درسدن آلمان بیاید.
پروفسور مولر یادآور شد: همیشه همکاری با دانشگاه شیراز برای ما مطلوب بوده و پروفسور ملایری از دیگر اساتید دانشگاه شیراز نیز قرار است امسال به مدت 10 ماه در دانشگاه درسدن آلمان حضور داشته باشد که این امر نیز می تواند زمینه انجام پروژه های مشترک را فراهم کند.
رییس دانشگاه درسدن آلمان گفت: دانشگاه ما بزرگ ترین مرکز جامع علمی از نظر تعداد دانشجو در آلمان و جزو دانشگاه های یک درصد برتر دنیا است و آماده توسعه همکاری با دانشگاه شیراز چه در زمینه برگزاری سمینارهای علمی و چه پژوهش های مشترک هستیم.
پروفسور مولر ادامه داد: وقتی وارد فرودگاه شیراز شدم احساس کردم به خانه دوم خود آمده ام و احساس خوبی نسبت به این شهر و از جمله دانشگاه شیراز دارم.
وی انجام مطالعاتی بر روی انرژی های تجدیدپذیر و شیمی پزشکی را نیز جزو فعالیت های قابل انجام مشترک بین این دو دانشگاه دانست و گفت: همکاری دانشگاه شیراز با درسدن آلمان استراتژیک است به طوری که این مرکز جامع علمی رابط دانشگاه درسدن با سایر مراکز علمی ایران می باشد.
شهردار شهر درسدن آلمان نیز طی سخنانی در دانشگاه شیراز یادآور شد: درسدن به عنوان یک شهر دانشگاهی و صنعتی جایگاه خاصی در آلمان و اروپا دارد و ما توانایی انجام فعالیت های اقتصادی را در شیراز داریم و از این موضوع استقبال می کنیم.
«هیلبرت» گفت: در بحث حمل و نقل، پسماند و انرژی های نو، فعالیت های قابل توجهی انجام داده ایم و هدف ما حرکت به سمت شهر هوشمند است و در این زمینه نیز می توانیم با شیراز همکاری کنیم.
رییس دانشگاه شیراز هم عنوان کرد: شیراز به عنوان پایتخت فرهنگی کشور از جایگاه ویژه ای برخوردار است و منابع تاریخی قوی در کنار ویژگی های علمی و فرهنگی از جمله خصوصیات فارس و شیراز می باشد.
دکتر حمید نادگران افزود: دانشگاه شیراز از قدیمی ترین مراکز علمی و جزو 3 دانشگاه جامع کشور است. این مرکز 17 هزار دانشجو در 80 رشته کارشناسی، 183 رشته کارشناسی ارشد و 103 دانشجوی دکتری دارد و 700 عضو هیات علمی فعالیت های آموزشی- تحقیقاتی آن را بر عهده دارند.
وی یادآور شد: آلمان از سابقه طولانی در روابط دو جانبه با ایران و فارس برخوردار بوده که دانشگاه درسدن به عنوان پیشگامان حوزه علمی برای دانشگاه شیراز از اهمیت راهبردی برخوردار است.
دکتر نادگران از همکاری های علمی و فناوری دانشگاه شیراز با دانشگاه درسدن آلمان ابراز خوشحالی کرد و گفت: این تعاملات زمینه تبادل استاد و دانشجو و برگزاری همایش ها و پروژه های مشترک را فراهم می کند و ما از این قبیل ارتباطات بین المللی استقبال می نماییم.
****توسعه تبادلات دانشگاهی در زمینه مدیریت شهری
شهردار شیراز نیز گفت: دستیابی به توسعه پایدار، هدف مطلوب مدیریت شهری است. یکی از مهمترین ابزارهای دستیابی به این هدف، اتخاذ رویکردهای دانش بنیان و علم محور است و مدیران شهری نیز به این موضوع دست یافته اند.
حیدر اسکندرپور ادامه داد: پیوند مدیریت شهری و دانشگاه به لحاظ حصول اطمینان از جهت گیری صحیح نیازمند تقویت و توسعه بیشتر است.
وی گفت: مدیران شهری در سراسر جهان دریافته اند که بنای توسعه پایدار آن گاه دوام می یابد که سه رکن محیط زیست، اقتصاد و اجتماع که به طور سنتی به عنوان ستون های توسعه پایدار از آنها یاد می شود بر شالوده و بستری از فرهنگ استوار باشد.
اسکندرپور افزود: نه تنها توسعه پایدار فرهنگ محور بلکه تبادلات روزمره افراد جامعه نیز زمانی موفق خواهد بود که پرهیز از تعصب، مدارا، پذیرش و احترام به نظرات مخالف و تفکر انتقادی مبنای آن قرار گیرد.
وی گفت: علاوه بر تعمیق ارتباط با جامعه دانشگاهی و استفاده بهینه از پژوهش ها و تولیدات علمی در زمینه مدیریت شهری، خود را متعهد به دنباله روی از مولفه هایی می دانم که از آنها به عنوا روحیه دانشگاهی یاد می کنم.
اسکندرپور افزود: علاوه بر حوزه های علمی، گفت وگوی مسئولان دو شهر درسدن و شیراز نیز آغاز شده و قرار است به تبادلات فرهنگی و گردشگری توجه بیشتری شود. تعاملات دانشگاهی در زمینه مدیریت شهری یکی از دستور کارهای ما است و پیگیری می گردد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس هم گفت: پژوهشگران دانشگاه شیراز و دانشگاه درسدن آلمان می توانند با تبادلات علمی، گامی موثر به سوی توسعه بردارند. ما نیز از این قبیل فعالیت ها حمایت می کنیم.
هادی پژوهش افزود: فارس در زمینه های مختلف از جمله کشاورزی با وجود خشکسالی ها نقش برجسته ای در کشور دارد. در حوزه نفت، گاز، ذخایر نفتی و گازی نیز جایگاه خاصی دارد و می تواند در آینده نقش قابل توجهی را ایفا کند.
وی یادآور شد: همراهی و همکاری دو دانشگاه می تواند فارغ از حب و بغض های سیاسی، زمینه های روشنی را برای آینده فراهم کند و در این خصوص فارس پذیرای دانشمندان و متفکرین بین المللی در بخش های مختلف است.
گفتنی است، مراسم هفته دانشگاه درسدن آلمان که روز گذشته در دانشگاه شیراز آغاز به کار کرد فردا پایان می یابد.

 

46

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 904617
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.