در این مطلب به قلم سعیدرضا امیرآبادی آمده است: برای موفقیت در جنگ نرم نیازمند واکنش‌های هوشمندانه‌ای هستیم. اقتدار نظام به همراه همدلی مردم، سبب شده دشمنان این مرز و بوم تصور یورش فیزیکی را از سر برون کنند و به تجاوز نرم متوسل شوند؛ اما انصراف از لشکرکشی به معنای به فراموشی سپردن کینه‌ها و عداوت‌ورزی‌ها نیست.
به همین دلیل است که طی دهه‌های اخیر با هجمه گسترده‌ای روبرو هستیم که از آن، به عنوان جنگ نرم یاد می‌کنند. در این یورش ناجوانمردانه، مؤلفه‌های ارزشی و فرهنگی کشور‌هایی که سودای استقلال‌طلبی در سر می‌پرورانند مورد هجوم قرار می‌گیرد و نشانی از تجاوز به مرز‌ها به صورت آشکار نیست.
در مسیر جنگ نرم تزریق ناامیدی به جامعه، هویت‌ستیزی جوانان، ارزش‌زدایی از اصالت‌های فرهنگی، ترویج بی‌ریشگی و بی‌بندوباری و مضامینی از این دست به عنوان اهداف اصلی برشمرده می‌شوند و نمی‌توان با برخورد‌های سخت‌گیرانه و دستوری، در مقابل آنها قد علم کرد.
خوشبختانه کشور ایران از لحاظ دستاوردهای ارزشی و فرهنگی در جایگاه مناسبی قرار دارد و در هر گوشه از این سرزمین، نشانی از تمدن دیرینه ایرانیان به چشم می‌آید. به همین دلیل وظیفه مسئولان کشور است تا با پرداختن به مؤلفه‌هایی که در این سرزمین نهفته است، به مصاف جنگ نرم دشمنان رفته و افکار عمومی را با هنجار‌های نیکوی ایرانیان آشنا سازند.
در دهه‌های اخیر دستگاه تبلیغاتی استعمارگران تلاش‌های گسترده‌ای انجام داده تا ایرانیان را به عنوان مردمانی بی‌ریشه، فاقد تمدن، خشونت‌طلب و بدوی نشان دهد.
برای مقابله با این توطئه ناجوانمردانه، باید جهانیان را به ایران فراخواند تا با چشمان خود شاهد فراز‌هایی از تمدن دیرینه ایران و سطح فرهنگی مردم باشند.
به طور حتم ارزیابی گردشگران خارجی با بازدید از اصالت‌های ماندگار ایران دچار تغیییرات بنیادین خواهد شد و این مساله، می‌تواند بهترین تبلیغ برای کشور به حساب آید.
این در حالی است که بسیاری از ایرانیان هم آن‌چنان که شایسته است با پیشینه حضور ایران در آوردگاه‌های معتبر جهانی در سطوح کلان آشنا نیستند و مشکلات عدیده روزمره، مجالی برای مطالعه تاریخ برای بسیاری از ما نگذاشته است.
به همین دلیل می‌توان در جستارهایی کوتاه و مینیمال، به بازگویی اقدامات ارزنده فرهنگی در راستای مقابله با جنگ نرم پرداخت و افکار عمومی را با تعاملات بین‌المللی ایران در عرصه جهانی آشنا ساخت. در این میان، تاریخچه همکاری ایران با سازمان ملل متحد ارزنده است.
برخلاف تصور افکار عمومی جامعه، درمی‌یابیم سطح همکاری ایران با سازمان ملل منحصر به تعاملات سیاسی و شورای امنیت نمی‌شود؛ بلکه کارنامه این کشور در زمینه همکاری با سازمان ملل در مقابل آسیب‌هایی نظیر مبارزه با اعتیاد و مواد مخدر، ساماندهی مهاجران، حمایت از کودکان، تحکیم بنیاد خانواده، برنامه‌های غنی‌سازی تغذیه، مدیریت بحران در زمان حوادث طبیعی، مبارزه با ایدز، گسترش سلامت عمومی جامعه و شاخصه‌های انسان‌دوستانه‌ای از دست درخور توجه است.
از یاد نبریم ملت ایران هزینه‌های زیادی برای مقابله با آسیب‌هایی که خاستگاه برون‌مرزی دارد متحمل شده و نمایشگاه‌هایی اینچنین، نقش بسزایی در یادآوری و بهره‌بردای از آنها دارد. چراکه حمایت‌های صورت گرفته از سوی مجامع جهانی با در نظر گرفتن هزینه‌های همه‌جانبه‌ای که ایران در مسیر مقابله با جرایمی از قبیل ترانزیت مواد مخدر و بلایای طبیعی متحمل شده ناچیز بوده و دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی، می‌تواند با تکیه بر آمار‌های مستند به جلب نظر جهانیان برای همکاری بیشتر اتمام ورزد.
از سوی دیگر، در نظر داشته باشیم برپایی چنین نمایشگاه‌هایی در برهه معاصر نقش بسزایی در تلطیف فضای عمومی جامعه خواهد داشت و انعکاس آن در رسانه‌ها، می‌تواند مرزهای کشور را درهم نوردیده و در کشور‌های خارجی نیز به یادآوری این مساله می‌پردازد که ایران همواره در سطوح گسترده‌‌ای با مهم‌ترین و معتبرترین نهاد‌های بین‌المللی همکاری داشته و سم‌پاشی‌های دشمنان را تا حدودی نقش بر آب خواهد کرد. این در حالی است که برپایی چنین نمایشگاه‌هایی بیشتر از آن که نیاز به صرف هزینه و اختصاص بودجه داشته باشد، بر پایه خلاقیت و گستره افق‌های فکری برپا کنندگان استوار است و جامعه ایران در همه عرصه‌ها از مواهب آن برخوردار خواهد شد.
شایان ذکر است نمایشگاه همکاری ایران و سازمان ملل در شیراز به همت سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی و مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد در شیراز برپا شده و مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان فارس، شورای اسلامی شهر، شهرداری شیراز و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در برپایی آن همکاری داشته‌اند.
در این نمایشگاه 36عکس مستند در زمینه همکاری ایران در جامعه ملل و نقش کلیدی آن در تأسیس سازمان ملل به نمایش گذاشته شده است.
این عکس‌ها از میان حدود 70عکس موجود در آرشیو مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد، سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی، مرکز اسناد و تاریخ دیپلماسی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران گزینش شده است.
این نمایشگاه تا بیست و نهم فروردین در نگارخانه تار و پود شیراز واقع در کتابخانه ملی و مرکز اسناد فارس برای بازدید علاقه‌‌مندان برپاست.‌
هادی پژوهش جهرمی معاون سیاسی امنیتی اجتماعی استانداری فارس، کوروش کمالی سروستانی رئیس مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس، مهدی امیدبخش معاون فرهنگی مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، لیلا دودمان رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر شیراز، سیدحسن خلیلی رئیس دفتر نمایندگی وزارت خارجه در استان فارس و اصحاب رسانه به همراه علاقه‌مندان در آیین گشایش این نمایشگاه حضور داشتند.
7375/ 2027
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.