به گزارش ایرنا حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالواحد موسوی لاری، روز پنجشنبه در آیین اختتامیه همایش ملی ریحانه النبی که در شهرشتان مُهر برگزار شد، هدف از برگزاری این همایش را بهره‌گیری از زهرای مرضیه (س) به‌منزله الگو بیان و اظهار کرد: زهرای عاطفی و عاطفه زهرایی ما باید به تعقل زهرایی بدل شود تا بتوانیم این بانوی بزرگوار را به عنوان اسوه انتخاب کنیم.
وی، با بیان اینکه راهنمایی‌های مراجع تقلید در این زمینه بسیار سودمند بوده است، گفت: ما از محضر مراجع تقلید آموختیم که صرف ارادت، تمسک و تولی کافی نیست.
تولی به معنای دوستی با دوستان خدا و نزدیکی به اهل حق است.
موسوی لاری افزود: توسل به ائمه معصومین (ع) اگر صرف عاطفه و تقاضای شفاعت باشد، ابتر است.

** راه نجات از چالش‌های فرهنگی بازگشت به سیره فاطمی است
وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این همایش گفت: راه نجات جامعه از چالش‌های فرهنگی، بازگشت به سیره و سنت رسول (ص)، ائمه اطهار (ع) و فاطمه زهرا (س) است.
رضا صالحی امیری افزود: در زمان حاضر باید فهم روشنی از اندیشه و گفتمان فاطمی داشته باشیم.
وی ادامه داد: خداوند محور رسالت خاتم پیامبران و اوصیایش را در وجود ریحانه قرار داده، یعنی فاطمه زهرا (س) مرکز ثقل پنج تن آل‌عباست.
صالحی امیری، در جامعه امروز، نگرش غالب به زنان را مبتنی بر سه رویکرد دانست و گفت: دیدگاه نخست جزم‌اندیشانه و تحجرگرایانه است که زنان را شهروندی درجه دوم می‌بیند و تبعیض جنسیتی را به رسمیت می‌شناسد و توانمندی آنان را انکار می‌کند و انزوا گزینی را تنها گزینه پیش‌روی زنان می‌پندارد.
او گفت: در نگاه دوم با دیدی ولنگارانه یا فمنیستی مواجهیم که نتیجه لیبرالیسم غربی است و نهاد خانواده و زن را به بن‌بست می‌کشاند و برآیند آن تنزل مقام زن جامعه امروز غرب به‌‌منزله کالاست.
صالحی امیری، رویکرد سوم را نگاه عقلانی، اعتدالی و انسانی به زن خواند و بیان داشت: در اندیشه امام خمینی (ره) با هرگونه تبعیض جنسیتی مخالفت و زن مکمل مرد معرفی می‌شود و از این منظر، زن نه تنها شهروند درجه دوم نیست که سرور زنان و مردان هم هست و در این گفتمان امام خمینی (ره) از زن تصویر انسانی، عاطفی، معرفتی و اجتماعی وجود دارد.
وی در ادامه به مقاومت‌های بسیار در مقابل اندیشه ناب امام خمینی (ره) اشاره و اظهار کرد: این مخالفت‌ها ناشی از 2 رویکرد سکولاریسم و تحجرآمیز است.
صالحی امیری افزود: امیدواریم این حرکت مبارک که توسط یکی از سلاله‌های حضرت رسول اکرم (ص) در این جمع شکل گرفته، به بازشناسی و بازسازی نگاه به زنان و پرهیز از نگاه ابزاری به آنان بینجامد.
وی، در ادامه این همایش به عضویت هیات امنای جایزه ادبی ریحانه درآمد.
برگزاری دومین جشنواره ادبی ریحانة النبی امسال در سه مرحله پیش بینی شده بود که مرحله نخست آن هفتم اسفند ماه جاری با حضور جمعی از شاعران شاخص کشور از جمله فاطمه راکعی، عبدالجبار کاکایی، مصطفی رحمان‌دوست، احد ده‌بزرگی و عبدالجبار کاکایی در تهران برگزار شد.
دومین مرحله این جشنواره ملی، چهاردهم اسفند به میزبانی شیراز برپا شد و سومین مرحله آن امروز (پنجشنبه) در شهرستان مُهر به کار خود پایان داد.
شهرستان مُهر در 320 کیلومتری جنوب شیراز قرار دارد.
7375 /6118
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.