به گزارش خبرنگار ایرنا، اسماعیل تبادار عصر شنبه در جلسه شورای اداری استان فارس در شیراز با حضور معاون اول رئیس جمهوری و تعدادی از اعضای هیات دولت، افزود: صادرات غیرنفتی استان 41 درصد در سال 1395 نسبت به سال 1394 رشد داشته و 26 درصد در 6 ماهه اول 1396 نسبت به مدت مشابه سال گذشته فزونی داشته است.
وی گفت: در بحش بهبود شاخص فضای کسب و کار رتبه استان فارس از رتبه 18 در سال 1394 به رتبه چهار در سال 1395 و رتبه نخست در نیمه اول سال 1396 تغییر یافته است.
استاندار فارس گفت: در حوزه شرکت های دانش بنیان، استان از 36 مورد در نیمه اول سال 1394 به 112 شرکت تا کنون افزایش یافته است و استان فارس در زمینه تولید علم و فناوری و رشد کمی و کیفی شرکت های دانش بنیان و ارتباط بین صنعت و دانشگاه در سال های 95 و 96 در زمره استان های برتر کشور بود.
تبادار بیان کرد: یکی از اهداف دولت واگذاری پروژه های نیمه تمام و تمام بود که استان فارس در این زمینه در جایگاه برتر قرار دارد به گونه ای که 660 پروژه در سال های 1395 و 1396 واگذار شده که هزار میلیارد تومان برای دولت صرفه جویی داشته است.
وی ادامه داد: در زمینه بهبود بیکاری در دولت رتبه استان از 16.8 درصد در سال 1391 به 11.4 درصد در سال 1395 رسیده که یک درصد کمتر از متوسط کشور است.
استاندار فارس با بیان اینکه تمام اقدامات صورت گرفته در این استان براساس توجه دولت تدبیر و امید و همت جمعی رقم خورده است، گفت: براساس ظرفیت ها و قابلیت های فراوانی که در ابعاد مختلف استان فارس وجود دارد اگر زیر ساخت ها در این استان فراهم شده مجالی برای ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی در استان فراهم می شود.

** بحران آب
تبادار در ادامه با اشاره به تنگناهای پیش روی استان فارس، یکی از نگرانی ها را بحران آب دانست و گفت: بحران آب در استان بسیار جدی است چرا که خشک شدن بیش از 50 درصد قنات ها، 18 درصد چاه های کشاورزی، خشک شدن دریاچه ها، رودخانه ها و تالاب های استان را شاهد هستیم.
وی خواستار توجه و مساعدت جدی دولت به موضوع بحران آب در استان فارس شد و گفت: این استان در زراعت رتبه دوم را در کشور دارد و در امنیت غذایی کشور نقش آفرینی زیادی می کند.
تبادار افزود: به دلیل خشکسالی های پی در پی محیط زیست استان دچار مخاطره شده است، ما بیشترین میزان انجیرستان دیمی دنیا را داریم که به دلیل خشک شدن دریاچه بختگان دچار مخاطره شده است.
وی ادامه داد: موضوع آب شرب ما را نگران کرده به گونه ای که این موضوع به عنوان یک بحران در دستور کار اکثر جلسات قرار دارد.
استاندار فارس گفت: انتظار داریم در بحث حل مشکل بحران آب شرب در فارس یک توجه جدی به استان صورت بگیرد و همانند دریاچه ارومیه برای برون رفت استان فارس از بحران آب اقدام شود.
تبادار به تصویب اختصاص پنج هزار میلیارد تومان اعتبار برای حل بحران آب استان فارس در شورای عالی آب اشاره کرد و از معاون اول رئیس جمهوری خواست کمک کند تا این اعتبار به استان اختصاص یابد.
وی در ادامه به وجود تعدادی از سدها در استان فارس اشاره کرد و گفت: اگر این سدها به بهره برداری برسد بخش زیادی از مشکلات حل خواهد شد.
استاندار فارس گفت: البته در استان فارس برای مقابله با بحران کم آبی راهکارهایی مثل کشت محصولات کم آب، توسعه کشت های گلخانه ای و آبیاری هوشمند در دستور کار است.

** راه ها
وی در ادامه به وضعیت حمل و نقل جاده ای و ریلی در استان فارس اشاره کرد و گفت: خطوط ریلی در استان بر پایه بار نیست و اگر راه آهن استان را به کانون بار وصل کنیم شاهدیک رونق اقتصادی در استان خواهیم بود.
تبادار افزود: خوشبتانه راه آهن اقلید به یزد در دستور کار است و امید داریم به نتیجه برسد، امیدواریم راه آهن شیراز به لار، بندرعباس، شیراز به کازرون و خوزستان ، گل گهر به شیراز و شیراز به بوشهر وصل شود و هرچه زودتر در این حوزه به نتیجه لازم دست یابیم.
وی ادامه داد: راه آهن شیراز به بوشهر مقدمات فاینانس آن انجام شده و اگر ابلاغ شود در دهه فجر می توانیم عملیات آن شروع کنیم.
استاندار فارس بیان کرد: دولت تدبیر و امید به رغم تنگنای پیش رو، در این چند سال نهایت تلاش خود بکار گرفته و به راه ها و آزادراه ها توجه داشته است به گونه ای که با تخصیص اعتبار سال گذشته امروز آزادراه شیراز به اصفهان 70 درصد پیشرفت دارد.
تبادار افزود: انتظار دارم برای این پروژه بزرگ که مورد تاکید دکتر روحانی است همانند سال گذشته به آن اعتباراختصاص داده شود تا سال آینده بزرگترین آزادراه جنوب کشور که 130 کیلیومتر شیراز را به مرکز کشور وصل می کند به بهره برداری برسد.
وی ادامه داد: البته آزادراه راه بندرعباس را از طریق فایناس در دستور کار قرار دادیم، همچنین آزادراه سپیدان به پل فسا و آزاد راه شیراز به بوشهر در دستور کار است.

**گردشگری
استاندار فارس در ادامه به ظرفیت های گردشگری در استان اشاره کرد و گفت: گردشگری در استان فارس یکی از زمینه های برجسته اشتغال با کمترین کارکرد است.
وی بیان کرد: متاسفانه یک موزه در پاسارگاد است که عملیات اجرایی آن از سال 1355 و از زمان طاغوت شروع شده و هنوز به پایان نرسیده است.
وی ادامه داد: در استان فارس سه اثر تاریخی بین المللی، سه هزار نقطه ثبت شده ملی و ظرفیت های گردشگری بسیار وجود دارد که اگر زیرساخت های لازم برای آن فراهم شود در ابعاد مختلف می تواند تاثیرگذار باشد.
9254 / 1876
خبرنگار: سجاد خسروانیان ** انتشار دهنده: غلامرضامالک زاده
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.