سولماز دهقانی در پانزدهمین جلسه علنی شورای شهر گفت: اکنون بیش از دو ماه از تودیع شهردار پیشین میگذرد و نظر به عدم صدور حکم شهردار منتخب از سوی وزارت کشور، شهر شیراز با سرپرست اداره میگردد، ضمن قدردانی از سرپرست شهرداری شیراز در قبول این مسئولیت، ادامه روند مدیریت شهر به این طریق ممکن نیست و مردم شیراز از ادامه این روند آسیب میبینند. وی افزود: بلاتکلیفی و عدم پیگیری جدی پروژه ها، محقق نشدن درآمدهای پیش بینی شده، تأخیر در پرداخت حق الزحمه نیروهای شهرداری و مسایلی از این دست زیبنده شهرداری کلان شهر شیراز نیست. اکنون که سه هفته از دومین انتخاب نمایندگان مردم در شورای اسلامی شهر شیراز میگذرد از وزارت کشور تقاضا داریم نسبت به صدور حکم شهردار شیراز اهتمام ویژه ورزد.
این عضو شورای شهر شیراز در ادامه، به کم رنگ شدن بحث حس تعلق خاطر شهروندان به شهر اشاره کرد و گفت: شهر و فضاهای شهری صرفاً مجموعه ای از اشیا، راه ها و ساختمان ها، بدون حس تعلق شهروندان به آن ها نیست؛ بلکه شهر مکانی است که علاوه بر کالبد فیزیکی، سرشار از تجربه ها و احساسات متفاوت برای شهروندان است. حس تعلق به شهر، شامل عناصر متعددی همچون خاطرات جمعی، نمادهای فرهنگی و تاریخی، سبک و شیوه زندگی شهروندان، رنگ و مواردِ بسیار ِدیگرِ شکل گرفته در گذر ایام، در جان و روان شهروندان است. غنای هرچه بیشتر این حس باعث وابستگی بیشتر افراد به محیط و کیفیت زندگی می شود و سلامت جسم و روان را افزایش می دهد. اما نگرش کوتاه مدت و تأکید بیش از اندازه بر روی برخی جنبه های شهرسازی نظیر سودآوری اقتصادی، ساخت و ساز بدون برنامه مسکن و فضاهای اشتغال، از بین بردن میدان ها، نشانه های شهری و عرصه های عمومی و المان ها به بهانه توسعه معابر و عبور راحت تر اتومبیل ها باعث از بین رفتن حس تعلق شهروندان به شهر شده است.
سولماز دهقانی تصریح کرد: میدان ها و فضاهای باز شهری از بین رفته و دیگر عرصه ای برای برخورد و تعامل اجتماعی شهروندان وجود ندارد و شهروندان به انسان هایی بدون برخورد اجتماعی تبدیل شده اند که زندگی خود را در خانه، محل کار و فاصله آمد و شد بین این دو میگذرانند.
وی ادامه داد: در بحث فضای سبز نیز، شیراز در میان شهرهای ایران دارای یکی از بالاترین سرانه های فضای سبز می باشد اما شهروندان که حس تعلقی به این ویژگی شهر ندارند در پی یافتن سود مالی کوتاه مدت، تیشه بر ریشه درختان مِلک خود می زنند، باغ ها را خشکانده و به جایش سازه های فلزی و بتنی میکارند، غافل از این که بدون فضای سبز، خانه آن ها ویژگی ارزشمندی نسبت به دیگر خانه ها ندارد. متولیان امر هم بعضاً در برابر این گونه مسایل با منطق کسب درآمد بیشتر برای اداره شهر سکوت می کنند؛ در نهایت شهری که هزینۀ اداره خود را از درآمد حاصل از تخریب به دست می آورد چگونه خواهد توانست به توسعه پایدار دست یابد.
دهقانی افزود: اما مبحث گردشگری چنانچه اشاره شد، افق و چشم انداز توسعه شهر شیراز است. شیراز از اکثر ظرفیت های صنعت توریسم بهره مند است، استان فارس به مرکزیت شهر شیراز حدود یک سوم آثار ثبت شده در سازمان میراث فرهنگی را در خود جای داده است. مشاهیر متعددی در شیراز آرمیده اند که آن را به شهر هزار مزار ملقب کرده اند. در حوزه پزشکی و درمانی، شیراز با برخورداری از زیرساخت های مناسب و نیروی انسانی متخصص یکی از مقاصد عمده گردشگران در این حوزه و پنجمین شهر دنیا در زمینه پیوند اعضاست و ده ها مثال و شاهد دیگر که در این مقال نمی گنجد.
وی گفت: تشکیل کمیسیون گردشگری و زیارت در شورای اسلامی شهر در دوره قبل، اگرچه نوید اهتمام تصمیم سازان شهر به رونق صنعت توریسم داده اما به علت کمبود نگاه فرهنگ محور در دوره پیشین شورا و رسیدگی به کاستی های عمرانی، مسأله گردشگری در شهرداری مهجور مانده است. شهرهای اصفهان، تبریز و یزد تشکیلات متولی امر گردشگری را به سطوح سازمان مستقل و اداره کل ارتقا داده اند که گویای توجه ویژه به مبحث گردشگری است. شهرداری شیراز نیز باید با فراهم ساختن زیرساخت مقتضی در این زمینه اقدام نماید. نهادهای متفاوتی از جمله شهرداری، سازمان میراث فرهنگی، اوقاف و تولیت ها، دانشگاه علوم پزشکی و بخش خصوصی در امر گردشگری دخیلند که شهرداری به عنوان نهاد متولی مدیریت شهری باید هماهنگی لازمِ بینِ دستگاهی را در این زمینه ایجاد کند و در این خصوص نقش محوری ایفا نماید.

 

46

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 777323
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.