جمال رازقی گفت: در سال گذشته 16 هزار میلیارد تومان در قالب طرح رونق تولید به واحدهای تولیدی کشور پرداخت شد، مبلغی که برای سال جاری افزایش پیدا کرده است در این میان باید بررسی شود که تزریق این حجم تسهیلات چه تاثیری بر واحدهای تولیدی گذاشته است.
وی با بیان این که مسئولان باید مشخص کنند که این آمار چه میزان به حجم تولید و صادرات اضافه کرد افزود: این که تسهیلات را به فلان واحد تولیدی اختصاص دهند و مدیر آن واحد با مراجعه به بانک بتواند نصف و یا ثلث مبلغ را وام بگیرد و بعد هم بانک آن مبلغ را به عنوان بدهی صنعتگر به بانک بردارد کدام درد را درمان می کند؟
رازقی بیان داشت: متاسفانه تزریق تسهیلات به برخی واحدهای تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل فقط به تاخیر انداختن مرگ آن واحدهاست، مثل آدم مریض و رو به موتی که پول هیچ دردش را درمان نمی کند و فقط شاید بتوان با مسکنهای گرانقیمت چند روز مرگ آن فرد را به تاخیر انداخت.
وی با تاکید بر آن که پرداخت تسهیلات، یک واحد ورشکسته و تعطیل را بدهکارتر میکند، ادامه داد: وقتی صاحب یک واحد تعطیل و نیمه تعطیل، تسهیلات دریافت می کند یا آن پول به عنوان طلب بانک از سوی بانک مربوطه بلوکه و برداشت می شود و یا مجبور است با آن پول بدهی مالیاتی و تامین اجتماعی خود را پرداخت کند، هیچ یک از این اقدامات منجر به راه افتادن واحد تولیدی نخواهد شد.
نماینده کارفرما در شورای عالی کار کشور تاکید کرد: این تسهیلات باید به واحدهای نیازمند تسهیلات سرمایه در گردش و نه واحدهای بدهکار به بانک ها، تامین اجتماعی، مالیاتی و ... پرداخت شود تا مدیر آن واحد بتواند با آن تسهیلات مواد اولیه و یا دیگر نهاده های تولید را خریداری کرده و میزان تولید خود را افزایش دهد.
وی با بیان این که باید کارخانجات دارای بازار فروش برای تولیدات در اولویت دریافت تسهیلات قرار گیرند ادامه داد: چنانچه این تسهیلات به واحدهای مذکور و حتی واحدهای دارای ظرفیت کامل تولید پرداخت شود و این واحدها ملزم به افزایش میزان تولید خود شوند قطعاً اهداف پرداخت تسهیلات زودتر محقق خواهد شد.
رییس اتاق بازرگانی شیراز با بیان این که در کنار حمایت از صنعت و تولید، اقتصاد کشور نیاز به جراحی عمیقی دارد افزود: معتقدم دولت باید با وحدت همه سران نظام و حکومت و همچنین توجیه مردم دست به جراحی بزرگ اقتصاد کشور بزند، جراحی که دردآور است و نیاز به ریاضت مردم دارد.
رازقی اظهار داشت: متاسفانه هنوز قدمی از سوی دولت برای این جراحی برداشته نشده و اصلاحی عمیق در اقتصاد اتفاق نیفتاده است.
وی با انتقاد از آن که دولت همچنان به مردم وعده رفاه می دهد افزود: گاهی دیدگاهی در دولت دیده می شود که معتقد است چون کشوری نفتخیز هستیم و درآمد نفتی داریم؛ باید پول حاصل از آن بین مردم تقسیم شود و رفاه برای مردم ایجاد کند که این دیدگاه باید در دولت به طور کامل از بین برود.
وی گفت: دولت با داشتن 4 و نیم میلیون کارمند، کاملاً عیالوار است و ماهیانه باید 16.5 هزار میلیارد تومان خرج حقوق این افراد و 315 هزار میلیارد تومان خرج پرداخت حقوق کند، آیا با این رقم هنگفت دیگر مجالی برای سایر مخارج می ماند؟
عضو شورای عالی کار کشور با تاکید بر این که برای توسعه نمیتوان روی درآمدهای نفتی حساب کرد افزود: لازمه توسعه، جذب سرمایهگذار خارجی است و هیچ کشوری بدون حضور سرمایهگذار خارجی توسعه پیدا نکرده است.
وی بیان داشت: برای جذب سرمایه گذار خارجی هم باید مقابل تبلیغات سوء ابرقدرتها و به خصوص رییس جمهور آمریکا ایستاد و با تبلیغات صحیح امن بودن ایران را به سرمایه گذاران خارجی نشان داد.
رازقی گفت: آخرین سخنرانی ترامپ، رییس جمهور آمریکا همین هدف ناامن کردن ایران برای سرمایه گذاران خارجی را نشانه گرفته بود وگرنه او هیچ مدرکی از عمل نکردن ایران به برجام در دست نداشت.
رازقی با تاکید بر این که باید مقابل این اقدامات برنامه ریزی شده هوشیار بایستیم اضافه کرد: در کشور، ترامپ های داخلی نباید فضا را برای رسیدن ترامپ آمریکایی به خواسته اش باز کنند.
وی تصریح کرد: نمیتوان در ایران به کشورهای مختلف فحش داد و بعد انتظار داشت همان کشورها به ما تکنولوژی بفروشند و یا از ما تکنولوژی بخرند و یا بیایند و در کشورمان سرمایه گذاری کنند.
رییس اتاق بازرگانی شیراز در پایان تصریح کرد: تنها درخواست مان برای توسعه اقتصادی آن است که ترامپ های داخلی همدست آمریکا که در تلاش برای نا امن نشان دادن ایران به سرمایه گذاران خارجی است نشوند و اجازه دهند با نشان دادن چهره شفافی از کشورمان، سرمایه گذاران خارجی برای سرمایه گذاری به ایران وارد شوند تا کشورمان بالاخره روی توسعه صحیح
را به خود ببیند.
46