پرورش کودکان در محیطی آرام، شاداب و خلاقانه به همراه مهارت هایی که به منظور افزایش کیفیت زندگی به آن ها داده میشود میتواند بزرگسالانی نرمال و دارای سلامت روان تحویل جامعه دهد.
اهمیت این مقوله به قدری است که برخی کارشناسان و متخصصان امور کودک برگزاری کارگاه های مادر و کودک که باعث رشد همه جانبه شود را در برخی گروههای سنی قابل توجه می دانند. بر اساس نظر آن ها درونی شدن مهارت های زندگی در سنین پایینتر میتواند در بهبود روابط بین فردی و تعاملات اجتماعی در نوجوانی، جوانی و بزرگسالی و همچنین کسب توانایی قدرت حل مساله و کاهش آسیبهای اجتماعی تاثیرگذار باشد.
عادات، طرز تفکر و تمایلاتی که فرد در ایام کودکی کسب می کند، می تواند اساس موفقیت و یا شکست او در دوره های بعدی زندگی را تشکیل دهد به حدی که توانمندیهای رفتاری و ویژگیهای شخصیتی بزرگسالان تحت تاثیر رویدادهایی است که در دوران کودکی برای آن ها اتفاق افتاده است. آموزش مهارت های زندگی باعث میشود که آنها بیاموزند چطور انسان های سالم تری باشند.
عضو سازمان نظام روانشناسی فارس در این خصوص به خبرنگار «خبرجنوب» گفت: اهمیت آموزش مهارتهای زندگی به کودکان جزو بدیهیات است و در نحوه گذراندن بقیه عمر کودک آن قدر تاثیرگذار است که تمامی متخصصان مربوطه در مورد آن اتفاق نظر دارند.
کاظم احمدیان ادامه داد: دنیای امروز دنیای مهارت ها است و به این مساله باید توجه ویژهای شود به طور مثال یک زن برای حضور در خانواده و جامعه در حال حاضر باید صدها مهارت داشته و هوش هیجانی او بسیار بالا باشد و مانند گذشته به صرف بلد بودن آشپزی و خیاطی موفق نخواهد بود که این مهارت ها باید از کودکی به دختران آموزش داده شود.
وی یادآور شد: آموزش مهارتهای زندگی به کودکان باید جزو اولویت ها قرار گرفته و برای آن بودجه صرف شود تا در آینده به اهداف مورد نظر دست یابیم. وزارت بهداشت نیز باید به این مباحث بیش از وضع موجود اهمیت دهد و حتی در چارت سازمانی خود فردی را مسئول امور مربوط به مهارت های زندگی و ترویج آن در جامعه کند.
احمدیان گفت: متاسفانه در زمینه آموزش مهارت ها به عنوان اولویت های اصلی در کشور و استان هزینه نمی شود و این مقوله حلقه مفقودهای است که نیاز به توجه بسیار بیشتری دارد.
وی یادآور شد: مهم ترین بخش مهارتهای زندگی مهارتهای ارتباطی، جرات ورزی، قاطعیت در «نه» گفتن، کنترل خشم و به تاخیر انداختن واکنش، همچنین مثبت اندیشی و درک دیگران میباشد.
این روانشناس و مشاور خانواده گفت: متاسفانه عدم وجود مهارتها در بین زوج ها نیز مشکلاتی به وجود آورده به طوری که برای درصد بالایی از مردان درک دنیا از دید یک زن بسیار سخت بوده و برای یک زن امکان درک دنیای مرد وجود ندارد و همین مساله باعث بروز اختلافات زناشویی و حتی طلاق می شود.
احمدیان یادآور شد: برخی افراد نیز به طور مداوم دنبال بزرگ کردن نداشته ها و کمبودهای خود هستند و داشتهها را نمی بینند که این مساله ناشی از عدم آموزش مهارت های زندگی
است.
این روانشناس و مشاور خانواده گفت: علت بیش از 70 درصد مشکلاتی از قبیل گرایش به مواد مخدر، منازعات، طلاق ها و آسیب های اجتماعی ناشی از نداشتن مهارت های زندگی و عدم آموزش آن در سنین کودکی است.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان شیراز نیز یادآور شد: آموزش های مهارت های زندگی جزو برنامه های ما در شیراز است و گروه آموزش سلامت و بهداشت روان یکی از راه های اصلی آنها به خصوص در سنین کودکی و نوجوانی است.
دکتر حمید رضا قاسم پور گفت: این آموزشها در مدارس نیز توسط کارشناسان مراکز بهداشت انجام می گیرد اما به دلیل کمبود نیرو استان پوشش کامل وجود ندارد.
وی ادامه داد: آموزش مهارت «نه» گفتن نه تنها از مصرف دخانیات پیشگیری می کند بلکه میتواند از احتمال ابتلای فرد به اعتیاد در جوانی نیز بکاهد.
دکتر قاسم پور گفت: با وجود افزایش گروههای آموزشی مهارت های زندگی، همچنان این مقوله مغفول مانده و باید با همکاری سازمانهای مربوطه و فعالیت های بین بخشی به حد مطلوبی برسد.

 

46

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 737096
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.