گاهی همین اماکن مقدس به دستاویزی برای اهداف و مقاصد سودجویان و دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی تبدیل می شود به نحوی که با سوء استفاده از اعتقادات مذهبی مردم، عده ای با تزریق خرافات سعی در کاهش اهمیت این اماکن مقدس در نگاه مردم دارند و گاهی وجود واقعی این امامزادگان را به سخره می گیرند و با رواج نام های جعلی و انتساب آن به امامزادگان در مناطق مختلف، در پی سلب اعتقاد و اعتماد مردم به این اماکن معنوی هستند و اعتقادات مردم را نشانه می روند.
معاون فرهنگی و اجتماعی اداره کل اوقاف فارس درباره این شایعه که تعداد امامزادگان روز به روز افزایش می یابد به «خبرجنوب» گفت: این موضوع صحت ندارد و شاید دلیل اصلی وجود این نگرش در میان برخی از مردم، رواج خرافات و انتشار برخی شایعات باشد.
حجت الاسلام سید میثم حسینی در گفت و گو با خبرنگار ما با اشاره به این که پس از انقلاب اسلامی، ‌نظام مقدس جمهوری اسلامی اهتمام ویژه ای در زمینه رسیدگی به بقاع متبرکه و حرم های مطهر امامزادگان داشته است، افزود:‌ در استان فارس،‌ یک هزار و 400 امامزاده و بقعه متبرکه وجود دارد که از این تعداد،‌250 بقعه متبرکه فاقد شجره نامه است و همین نبود شجره نامه، ‌واقعی بودن این بقاع متبرکه را در اذهان برخی مردم با ابهام مواجه می کند.
وی در تشریح دلیل نبود شجره نامه برای برخی از امامزادگان اظهار کرد: در زمان حیات این امامزادگان، آن ها با توجه به دستگاه جبار حاکم، مجبور به پنهان کردن یا معدوم سازی شجره نامه خود برای حفظ جانشان بودند به نحوی که افشای شجره نامه امامزادگان در واقع سند قتل آن ها توسط حاکم جبار زمان بود.
معاون فرهنگی و اجتماعی اداره کل اوقاف فارس با اشاره به رواج خرافات متعدد در حوزه بقاع متبرکه و امامزادگان بیان کرد: برخی افراد ذی نفع و سودجو با ترویج خرافات در حوزه های مذهبی و بقاع متبرکه سعی در ضربه زدن به ارکان اصیل مذهبی دارند که در این زمینه باید با این افراد برخورد جدی و قاطع کرد.
وی افزود: به عنوان مثال برخی افراد ذی نفع با تبلیغ زیارتگاه جعلی آباد علی در منطقه چمران،‌ بسیاری از افراد را به گمراهی کشانده اند و شاهدیم که هر ساله افراد زیادی با مراجعه به این منطقه و رفتن در ارتفاعات در منطقه مذکور مناسک مذهبی بجا می آورند که استناد شرعی ندارد. این افراد دلیل حضور خود در بالای کوه را این گونه توجیه می کنند که انسان در ارتفاعات به خدا نزدیکتر است و خدا در ارتفاعات این منطقه بیشتر حضور دارد در حالی که باید به آن ها گفت اگر این چنین است چرا شما برای رسیدن به خدا به قله نمی روید.
حجت الاسلام حسینی با بیان این که استفاده مردم از برخی القاب و اصطلاحات برای امامزادگان و بقاع متبرکه مزید بر علت و عامل انتشار بیشتر خرافات در حوزه بقاع متبرکه شده است ‌اظهار داشت:‌ حرم مطهر امامزاده سید جلال الدین که در کنار مسجد تاریخی نصیرالملک واقع شده است و به سید الحرمین شهرت دارد در اصطلاح عموم به امامزاده «زنجیری» معروف شده و دلیل این نام گذاری به خاطر این است که در گذشته زنجیری به درب این امامزاده متصل بوده که زائران برای بر آوردن شدن حوائج خود به آن دخیل می بستند و از آن زمان تا کنون در اصطلاح محاوره این مکان متبرکه به امامزاده زنجیری معروف شده است.
وی ادامه داد: ‌امامزاده محمد (ع) شهرستان ممسنی نیز به دلیل نصب درب آهنی در گذشته برای آن در محاوره مردم منطقه به امامزاده آهنی شهرت یافته و از آن زمان تا کنون مردم این امامزاده را به نام امامزاده آهنی می شناسند.
معاون فرهنگی و اجتماعی اوقاف فارس با تاکید بر این که دشمنان اسلام با بهره گیری از همین القاب و اصطلاحات محلی که مردم برای این بقاع متبرکه استفاده می کنند سعی در ضربه زدن به شعائر اسلام و دامن زدن به خرافات در این حوزه دارند، گفت: باید نسبت به این موضوع توجه ویژه ای شود و در این زمینه، اداره کل اوقاف فارس ورود جدی می کند و با نصب تابلوهایی جلو ورودی امامزادگان سطح استان، ‌اسامی واقعی این بزرگان را ترویج می کند تا به تدریج این اماکن مقدس با اسم واقعی در میان مردم شناخته شوند و از سوء استفاده ذی نفعان و سودجویان جلوگیری شود ضمن آن که برخورد با این افراد سودجو و منفعت طلب در حوزه دستگاه های امنیتی استان است.
حجت الاسلام حسینی با اشاره به برخی فعالیت های این افراد سودجو در ترویج خرافات در حوزه بقاع متبرکه و امامزادگان در استان فارس گفت:‌ یکی از این موارد،‌ تبدیل درختی به زیارتگاه است که این افراد ذی نفع از اعتقادات معنوی عوام بهره برداری می کنند و با مقدس خواندن درختان مذکور کمک های مالی مردم را جذب می کنند. در منطقه مرودشت نیز تخت سنگی است که در میان آن درختی سبز شده و مردم دور آن را نرده کشیده و به امامزاده «پیرغیب» شهرت یافته است و به زیارتگاه عده ای تبدیل شده به نحوی که مردم برای برآورده شدن حوائج خود اقدام به گذاشتن کمک های مالی در شیار تخته سنگ می کنند. معتادان منطقه نیز از این کمک های مالی منتفع می شوند که نمونه بارز خرافات است.
وی با تاکید بر این که به دلیل واکنش و حساسیت های مردم به مسایل مذهبی باید به تدریج با این مصادیق خرافه مقابله شود، افزود: برخورد تهاجمی با این موارد نتیجه عکس دارد و در کوتاه مدت نیز جواب نمی دهد، باید با روشنگری مردم را نسبت به وجود و ترویج این خرافات آگاه کرد چرا که پشت این مصادیق افراد سودجو و دشمنان اسلام قرار دارند که هم کسب منفعت مالی برای آن ها اولویت دارد و هم قصد ضربه زدن به شعائر اسلامی را دارند.

 

48

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 712877
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.