دکتر سید محمدجعفر ناظم السادات سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: شورای شهر پنجم شیراز همچنین باید با ارائه برنامه علمی، دورنمای وضعیت فضای سبز، ترافیک، فروش تراکم و گسترش فیزیکی شهر، مدیریت پسماند، آسیب دیدگان اجتماعی، رانت خواران، زمین خواران و چگونگی نقش آفرینی دانشگاه ها در توسعه شهر را تبیین کند.
وی اظهار کرد: در برنامه انتخاباتی لیست های ارائه شده برای شورای اسلامی شهر شیراز روشن نبود و هنوز هم روشن نیست که احزاب و افراد به میدان آمده با برنامه های شهرداری و شخص شهردار موافق هستند یا می خواهند روند مدیریت در شهرداری و شورای شهر به یکباره دگرگون شود.
این استاد دانشگاه گفت: روشن نیست که اگر بنا بر تغییر در شهرداری است شخص جانشین کدام برنامه ها را با چه دلیلی تغییر مسیر خواهد داد.
ناظم السادات یادآور شد: نباید از یاد برد که تغییر شهردار و چند مدیر بالادستی و عوض کردن اتاق ها و دکوراسیون آنها به همراه چند مصاحبه تند که چنین و چنان بوده است و چنین و چنان خواهیم کرد کار سختی نیست که امیدوارم شهر شیراز در چهار سال آینده شاهد آن نباشد.
این استاد دانشگاه بیان کرد: کار سخت آن است که بتوانیم انسان و انسان های توانمندی با برنامه نوشته شده بهتر و پیشینه اجرایی نیرومندتر را به میدان خدمتگزاری دعوت کنیم؛ اگر نتوانیم که چنین تیم نیرومندی را بیابیم، شایسته است که با تیم قبلی که از فرزندان شایسته این سرزمین هستند بر سر میز بنشینیم و برنامه ها را با هم اندیشی و هم افزایی بهینه کنیم.
ناظم السادات بیان کرد: هم اکنون از محل مالیات های مردم، پروژه های فراوان عمرانی در شیراز در دست اجرا است؛ بهینه سازی این پروژه ها نیازمند داشتن برنامه های علمی از پیش برنامه ریزی شده است.
وی ادامه داد: هرگونه تغییر کارشناسی نشده در برنامه های شهرداری هزاران میلیارد هزینه بر دوش مردم و رای دهندگان خواهد گذاشت و از این رو، داشتن یک دیدگاه خاص نمی تواند بهینه سازی در اجرای طرح های عمرانی و کاهش هزینه های جاری را در پی داشته باشد.
وی گفت: امیدواریم همه ما با دیدگاه های سیاسی گوناگون بتوانیم برای ساخت شهر شیراز گرد هم آییم و دست همکاری به سوی هم دراز کنیم.
** آسیب شناسی قانون انتخابات
استاد دانشگاه شیراز دربخش دیگری از این گفت و گو با اشاره به نام نویسی شمار زیادی از افراد به عنوان داوطلب و کمبود فرصت تبلیغات انتخاباتی برای داوطلبان انتخابات شوراها، آسیب شناسی قانون انتخابات را برای دستیابی به نتایج بهتر در شهرها و روستاها ضروری خواند.
وی اظهار کرد: قانون انتخابات شوراها اجازه می دهد که شمار فراوانی از افراد خود را وارد میدان انتخابات کنند که این موضوع می تواند از جنبه های مثبت آن باشد؛ هرچه دایره رد صلاحیت تنگ تر شود نخبگان بیشتری از خدمت به مردم بیرون انداخته می شوند که زیان های جبران ناپذیری را بر کشور وارد کنند.
ناظم السادات گفت: با این وجود مبارزه انتخاباتی نزدیک به 700 نفر در شیراز برای دستیابی به صندلی شورای اسلامی هم پذیرفته نیست، باید به گونه ای شمار نامزدها را کاهش داد که نه نخبگان از میدان به در روند ونه فراوانی شمار کاندیدها، انتخاب برترینها را ناشدنی کند.
این استاد دانشگاه گفت: برای بهینه سازی تعداد نامزدهای انتخاباتی شوراهای اسلامی پیشنهاد می شود که فرمانداری از کسانی برای نامزدی شورا نام نویسی کند که یا از سوی یک حزب شناخته شده با شمار فراوانی عضو پشتیبانی شوند یا شماری از بزرگان و نامداران و افراد شایسته او را به عنوان نامزد انتخابات معرفی کنند.
وی ادامه داد: اگر چنین شد، نگرش افراد برای عضویت در احزاب افزایش خواهد یافت؛ بسیاری از افراد خواهند دانست که با فعالیتهای سازمان یافته حزبی می توانند به شوراهای شهر و روستا یا مجلس شورای اسلامی راه یابند و بدین ترتیب، با اجرای این پیشنهاد چندین گام بسوی مردم سالاری دینی و شایسته سالاری برداشته ایم.
ناظم السادات بیان کرد: ورود برخی داوطلبان به عرصه انتخابات به انگیزه تفریح و سرگرمی و کسب شهرت، وقت وانرژی مردم را هدر می دهد و می تواند آسیب هایی را در عرصه انتخابات در پی داشته باشد.
این استاد دانشگاه در ادامه اصلاح قانون انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در زمینه مدت زمان فرصت تبلیغات داوطلبان را ضروری خواند و گفت: بر پایه قانون کنونی، تبلیغات انتخابات تنها درمدت یک هفته قانونی است، یعنی هر داوطلب انتخابات یا حزب تنها یک هفته وقت دارد تا خود یا کاندیدهای را به مردم کلانشهری مانند شیراز معرفی کند.
وی بیان کرد: این زمان بسیار کوتاه است و نمی تواند پاسخگوی نیاز مردم برای شناخت بهترین ها باشد. صلاحیت برخی افراد حتی تا چند روز پس از آغاز تبلیغات در تب و تاب تایید است که خود مشکل را چند برابر می کند.
ناظم السادات گفت: این زمان یک هفته ای بسیار اندک و ناکارآمد است و زیان های فراوانی را به سامانه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جامعه وارد می کند.
وی گفت: اگر برخی افراد به سوی قومیت گرایی می روند و یا به سوی یک لیست هجوم می برند نباید بر آنان خرده گرفت زیرا در یک هفته امکانی برای شناسایی دیگر کاندیدها ندارند، آنها با چند نام آشنا هستند و به همان ها رای می دهند، چون نتوانسته اند با کاندیدها دیداری داشته باشند لیست های سیاسی را نشانه می گیرند.
این استاد دانشگاه اظهار کرد: گرایش احساسی به قومیت ها یا لیست های انتخاباتی، در درازمدت پیامدهای ناگواری در پیش دارد که نیازمند آسیب شناسی جداگانه ای است.
وی گفت: چنانچه مردم بتوانند پیش از رای دادن با برنامه ها و اهداف کاندیدها یا احزاب برای ساخت شهرشان بیشتر آشنا باشند، رای آنها بر پایه شناخت بیشتری است که به سود همگان خواهد بود.
این استاد دانشگاه افزود: اگر برای صرفه جویی در هزینه ها و پاک ماندن شهرها از پسماندهای تبلیغاتی نمی خواهیم کاغذها و عکسها برای مدت درازی به خیابانها کشانده شود می توان یک گونه محدود تبلیغات مانند برگزاری نشست در سالنها و مساجد را برای نزدیک به دو ماه پیشنهاد کرد.
وی بیان کرد: می توان شیوه و گفتمان درون این نشست ها را به گونه ای برنامه ریزی کرد که وقت مردم بیشتر برای شنیدن برنامه ها هزینه گردد و فرهنگ پاسخگویی در جامعه جان تازه ای بگیرد.
ناظم السادات گفت: به علت نبودن احزاب فراگیر و دارای برنامه، شمار داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی در شهرها بسیار زیاد است و از منظری دیگر، فراوانی آنها هزینه تبلیغاتی و منابع مالی فراوانی را به هدر می دهد.
وی ادامه داد: برای نمونه در سطح شیراز نزدیک به 700 نفر نامزد انتخاباتی بودند که از میان آنها باید 13 نفر برگزیده می شدند، اگر بپذیریم که از این میان تنها 400 نفر تبلیغ کردند و میانگین هزینه هر نفر 100 میلیون تومان باشد، نزدیک به 40 میلیارد تومان سرمایه ملی برای چاپ پوستر و پارچه نوشته و مانند آن در این شهر هزینه شد.
وی گفت: افزون براین، هزاران ساعت وقت و توان فکری مردم برای مدیریت ستادها و فضاهای مجازی هزینه شد و حال آن که چنانچه چند حزب فراگیر مدیریت انتخابات را بر دوش داشتند شاید با هزینه یک دهم این پول و نیروی انسانی بسیار کمتر، می توانستیم نیروهای پر توان با برنامه های روشن را به شورا بفرستیم.
انتخابات پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا و دوازدهمین دوره ریاست جمهوری جمعه 29 اردیبهشت ماه امسال برگزار شد.
6113/ 2027
مصاحبه: نیکنام خشنودی ** انتشاردهنده: سیداحمد نجفی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.