در این یادداشت آمده است: فلسفه ایجاد بانک از ابتدا، جمع‌آوری نقدینگی مردم و قرار دادن آنها در اختیار افرادی بوده که بتوانند آن را صرف تولید و کارهای مولد اقتصادی کرده و بدین طریق چرخ اقتصاد را به حرکت درآورند و از راکد ماندن پول جلوگیری نمایند. اما اگر صرفا پول با پول معامله شود و پول دهنده مبلغی را از گیرنده پول دریافت دارد و بر حجم نقدینگی‌اش بیفزاید، هیچ خدمتی به اقتصاد جامعه نخواهد شد. علت حرام بودن ربا در اسلام نیز استفاده غیرصحیح و مرده از پول است. پولی که بدون استفاده در بانک یا منزل یا محل کار باقی می ماند و در چرخه اقتصاد پویا قرار نمی‌گیرد، عملا پول مرده ای است که از انتفاع دهی به جامعه باز مانده است.
کسانی که با پذیرش ریسک‌های بزرگ جهت ایجاد کارخانه، کارگاه و مؤسسه ای اقدام می‌کنند اگر از پشتوانه بانک ها به طریق منطقی و اقتصادی بهره مند نباشند، به بن بست می رسند.
هرکس هرقدر هم از نظر مالی توانمند باشد ولی باز هم در مقاطعی نیاز به حمایت بانک دارد. بانک باید به نحوی عمل کند که درصد بالای بهره، سرمایه گذار را به ورشکستگی نکشاند. آنچه تاکنون تحت عنوان عقود اسلامی توسط بانکها انجام می گرفته و بدین طریق سود کلانی را نصیب خود می کرده اند، مدتهاست که توسط مراجع تقلید زیر سؤال رفته و از ربوی بودن آنها می گویند. اینکه امروز هم علاوه بر مراجع تقلید، وزرا مانند وزیر صنعت، معدن و تجارت به نزول خواری بانکها زبان گشوده اند، نشانه تأثیر منفی بانکها بر حوزه مدیریت این وزراست.
بانکهای ما از نظر فعالیت علمی‌اقتصادی نسبت به بانکهای کشورهای پیشرفته، دارای معایب زیادی هستند. روش و برنامه اجرایی اینها با آنها هیچ سنخیت و تناسبی ندارد ولذا به جای رونق بخشیدن به تولید و اقتصاد کشور، با روش غیر علمی، مشکل آفرین شده اند. باید توسط نخبگان و مدیران کشور، طرح نوی برای بانکداری کشور درانداخته شود تا شریان حیاتی اقتصاد کشور که بانکها هستند، در مسیری زاینده و بالنده قرار گرفته و اقتصاد کشور را رونق بخشند.
1876/2027
دریافت کننده: غلامرضا مالک زاده ** انتشاردهنده: سیداحمد نجفی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.