علمدار کرمی، شنبه در گفت و گو با ایرنا بیان داشت: عملیات کاشت بذر توسط بهره برداران که در قالب هفت تعاونی فعالیت دارند در حال انجام است و پیش بینی می شود تا نیمه نخست بهمن 95 کاشت بذر آنغوزه در مناطق یاد شده به 500 هکتار برسد.
وی بیان کرد: گیاه دارویی آنغوزه از گیاهان حفاظت شده و ارز آور است که کاشت، داشت و برداشت آن با مجوز رسمی انجام می شود.
کرمی ادامه داد: به سبب اینکه شیره آنغوزه با انجام عملیاتی خاص از ریشه گیاه استحصال می شود، گیاه بعد از بهره برداری از بین می رود و به همین دلیل، هشت تعاونی تولید در شهرستان خنج تشکیل و به هر یک از این تعاونی ها یک هزار و 500 هکتار مرتع واگذار شده و همه ساله بهره برداران موظف هستند که در همان سطحی که شیره آنغوزه برداشت می کنند به همان میزان مبادرت به کاشت بذر کنند.
او گفت: متاسفانه عده ای هم بدون مجوز این کار را انجام می دهند که در صورت مشاهده با آنها بر خورد قانونی صورت می گیرد.
کرمی افزود: شهرستان خنج با دار بودن بیشترین سطح گیاه دارویی آنغوزه و تولید میانگین پنج تن شیره آنغوزه در ایام ترسالی، مقام اول تولید شیره این گیاه با ارزش را در استان فارس دارد.
مسئول طرح بهره برداری اداره منابع طبیعی شهرستان خنج هم اظهار داشت:در زمان تر سالی، به طور میانگین پنج تن شیره آنغوزه در این شهرستان برداشت می شود و با صادر کردن آن به کشورهای آلمان، هند و کشورهای حوزه خلیج فارس، ارز قابل توجهی به کشورمان وارد و علاوه بر آن در آمد خوبی نصیب روستاییان می شود و اشتغال خوبی هم برای این منطقه و حتی مناطق دور دست به وجود می آورد.
شکرالله بهی افزود: در مدت یاد شده، افزون بر کشت آتغوزه، گیاهان دیگری همچون بادام کوهی، آویشن، گل گاوزبان و شوید کوهی نیز کشت شده است.
او گفت: شهرستان خنج محل رویش افزون بر 150 گونه از گیاهان دارویی و مرتعی همچون درمنه، بومادران، برنجاسب، بابونه، گون ،چوبک، حلپه، خاری، پشموک، ریواس، خاکشیر ،آویشن ،کاسنی، خار مریم، مریم گلی، شاه تره، گل پوره، ختمی وحشی، کتیرا، گل گاوزبان و پرسیاوشان است که به دلیل پرداشت بی رویه، حفاظت و احیای آنها ضروری است.
آنغوزه که در زبان پارسی به آن 'انگدان' می گویند، از گیاهان دارویی تیره چتریان است و در مناطق استپی و بیابانی ایران می روید.
طعم آنغوزه گس است و در بعضی گونه ها تلخ و بویی شبیه بوی سیر دارد و بسیار تند است. صمغ آنغوزه که از ریشه آن گرفته می شود، خاصیت دارویی دارد و از آن به عنوان ضد انگل استفاده می شود و در طب سنتی و صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد.
شهرستان خنج در فاصله 265 کیلومتری جنوب شیراز واقع شده است.
7367 /6118
خبرنگار: عبدالله اعظمی ** انتشار دهنده: پرویندخت پاردسویی شیرازی

منبع ‫:‬ ایرنا
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.