حسن مرادی شنبه در این باره گفت: شورای اقتصاد در خرداد ماه ۱۳۹۶ بر اساس ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقاء نظام مالی کشور، طرح توسعه حمل و نقل مسافر با قطار شهری در تهران و هشت کلانشهر را تصویب کرده است.
مرادی ادامه داد: بر اساس این مصوبه به ازای هر افزایش سفر ناشی از افزایش واگنهای جدید به متروی شیراز، مبلغ ۹.۸ سنت از محل منابع حاصل از صرفه جویی سوخت پرداخت میشود که با پیگیری های مکرر و دستور وزیر محترم نفت و مدیر عامل سازمان بهینه سازی مصرف سوخت این امر در مرحله نخست محقق شده است.
وی با بیان اینکه ۱۷بهمن ماه ۱۳۹۶ تفاهمنامه ای بین شهرداری شیراز و شرکت بهینه سازی مصرف سوخت به امضا رسیده است، گفت: بر اساس این تفاهمنامه به استناد ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و ارتقای نظام مالی کشور مصوب ۱۳۹۴و آییننامه اجرایی آن، پرداخت این وجوه به شرکت بهینه سازی مصرف سوخت تکلیف و روز شنبه دهم اسفندماه جاری بعد از گذشت چند سال اجرایی شد.
مرادی خاطرنشان کرد: این طرح با هدف بهبود و ارتقای سفرهای درونشهری با مترو و توسعه حمل و نقل عمومی و مدیریت مصرف سوخت و کاهش مصرف سوخت (بنزین، نفت گاز و سی.ان.جی) و کاهش انتشار آلایندههای زیست محیطی به اجرا در آمده است.
سازمان قطار شهری شیراز در سال ۸۰ آغاز به کار کرد و کلنگ خط یک متروی این شهر یکسال بعد در سال ۸۱ به زمین زده شد و پس از گذشت ۱۲ سال، مرحله نخست این خط به طول ۲۴و نیم کیلومتر در سال ۹۳ به بهره برداری رسید.
مترو شیراز در ۶ خط طراحی شده که حدود ۹۰ کیلومتر طول دارد و طی ۱۷ سالی که از شروع احداث قطار شهری شیراز می گذرد تنها یک خط آن به بهره برداری رسیده است.
توان شهرداری شیراز در سالهای اخیر به سمت تکمیل خط دو مترو شیراز که از شهرک میانرود تا فلکه ستاد و در ادامه به سمت میدان گلستان (فلکه کلبه) پیش می رود گذاشته شده است.
خط ۲ متروی شیراز به طول ۱۵ کیلومتر از شهرک میانرود (بهارستان) آغاز می شود و تا کلبه سعدی (میدان گلستان) ادامه دارد که به گفته مسوولان شهرداری شیراز در حال حاضر حدود ۱۱ کیلومتر از این مسیر از شهرک میانرود تا فلکه ستاد در دست ساخت است و مراحل نهایی عملیات حفاری توسط دستگاه TBM و بطور همزمان ساخت ایستگاه های این محور در حال انجام است.
- کدخبر: 1368418
- منبع: irna.ir
پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران
کپی شد