کارگران کارخانه قند فسا به دلیل آنچه که خود از آن به عنوان پرداخت نشدن حقوق و مزایا و یا تعویق در پرداخت مطالبات از آن یاد می کنند در مقاطع زمانی مختلف در ماه‌های فروردین، تیرماه، مرداد، شهریور و مهرماه  ۹۸ در محل فرمانداری ویژه شهرستان فسا گرد هم آمدند و بنا به اظهار شماری از این کارگران از ابتدای سال جاری تا کنون تنها حقوق فروردین و اردیبهشت ۹۸ به آنان پرداخت شده است. 

** مدیر عامل کارخانه قند فسا تغییر کند

معاون استاندار فارس و فرماندار ویژه شهرستان فسا در این زمینه به خبرنگار ایرنا بیان داشت: هدف ما این است که مشکلات کارگران این کارخانه در فضایی آرام رفع شود تا هم کارخانه پایدار باقی بماند و به فعالیت خود  ادامه دهد و کارگران هم به مطالبشان دست یابند و هم اینکه این واحد تولیدی در رونق اقتصادی شهرستان نیز سهم موثری داشته باشد.

حسین آرگیو افزود: تا کنون نشست‌های مختلفی با نمایندگان کارگران برگزار شده و تلاش ما بر این است که مطالبات و معوقات کارگران، بدون فروش قسمت‌هایی از کارخانه رفع شود تا این واحد تولیدی همچنان به کار خود ادامه دهد.

وی ادامه داد: سهامدار اصلی و همچنین مدیر عامل کارخانه به دلیل اینکه به تعهداتشان عمل نکردند دستگیر شدند و یک‌ نفر دیگر از سهامداران نیز برای پیگیری امور مربوط به کارخانه در حال حاضر آزاد و در دسترس است.

فرماندار ویژه شهرسان فسا اضافه کرد: چرخ‌های این کارخانه باید بچرخد و برای این کار نیاز است که مدیرانی متخصص ، کاربلد و آگاه به دانش مدیریت هدایت آن را بر عهده گیرند.

آرگیو گفت: مدیران کارخانه باید طبق برنامه‌ای که ارائه می دهند، فعالیت کنند و پیشرفتشان قابل مشاهد باشد نه اینکه صرفا برنامه‌ای بدهند اما در عمل پیشرفتی مشاهده نشود.

وی بیان کرد: مدیر عامل کارخانه قند شهرستان فسا باید تغییر کند و جای خود را به شخصی متخصص و کاربلد بدهد که از دانش مدیریت، بینش اجتماعی و نحوه رفتار با کارگران و کارکنان برخوردار باشد.

فرماندار ویژه شهرستان فسا همچنین از برخی مطالب که در این زمینه در شماری از سایت‌ها منتشر شده است، گلایه و اظهار کرد: مطالبی که در مورد کارخانه قند فسا در تعدادی از سایت ها منتشر شده به جای اینکه مشکلی را حل کند برعکس، بیشتر به مشکلات کارخانه دامن می‌زند و منجر به عدم همکاری کشاورزان و نهادهایی می‌شود که چغندرقند در اختیار این کارخانه می‌گذارند.

آرگیو گفت: دامن زدن به اختلافات پیش آمده در این کارخانه نه تنها مشکلی را حل نمی‌کند بلکه باعث تعطیلی کارخانه می‌شود و در این میان کارگران هستند که متضرر می‌شوند.

وی، از رسانه‌ها، سایت‌ها، خبرنگاران، مدیران و حتی کارگران معترض خواست تا به جای دامن زدن به مشکلات و اختلافات پیش آمده برای حل مشکلات کارخانه همکاری کنند تا بدون فروش کارخانه و در فضایی آرام، مطالبات کارگران پرداخت شود.

 مرتضی شیخ نیا مسئول روابط عمومی کارخانه قند فسا پیشتر اعلام کرده بود: در این کارخانه ۲۶۰ نفر کارگر مشغول به کار هستند که ماهیانه برای پرداخت دستمزد آنها به بیش از یک

12 میلیارد ریال منابع مالی نیاز است.

وی، توضیح بیشتری در باره دلایل پرداخت نشدن مطالبات کارگران نداد.

شماری از کارگران کارخانه قند فسا که بیست و پنجم مهرماه جاری در محوطه فرمانداری ویژه فسا گرد هم آمده بودند به خبرنگار ایرنا اظهار داشتند: حدود پنج ماه است که حقوق دریافت نکردهاند و اجاره‌خانه و تامین هزینه‌های زندگی به شدت به آنان و خانواده‌هایشان فشار می آورد.

این کارگران بیان کردند: پرداخت نکردن حقوق از طرف کارخانه باعث شده مدام از دوستان و آشنایان برای تامین هزینه‌های زندگی قرض بگیرند و بار بدهی خود را سنگین تر کنند.

کارخانه قند فسا در سال ۱۳۳۳خورشیدی تاسیس شد و در سال ۱۳۳۵به بهره برداری رسید.
این کارخانه که هم اینک 65 سال از راه اندازی آن سپری می شود، فعالیت آن در سال ۹۲ متوقف شد و در هجدهم بهمن ماه ۹۵ با سرمایه‌گذاری ۴۲۰ میلیارد ریالی بخش خصوصی بار دیگر راه‌اندازی شد.

 این کارخانه در فصول مختلف سال نسبت به تصفیه شکرخام، تولید شکر سفید و قند کله اقدام می کند. 

این واحد تولیدی که یکی از مهم ترین کارخانه های قند جنوب کشور به شمار می آید، روزانه افزون بر ۲۲۰ تن قند و شکر تولید و روانه بازار می کند.

شهرستان فسا در فاصله ۱۳۰کیلومتری جنوب شرقی شیراز واقع شده است. 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.