دانشگاه علوم پزشکی شیراز روز دوشنبه در گزارشی به نقل از دکتر رضا ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد:  این مطالعه روی ۱۵ هزار نفر از افراد بالای ۵۰ سال انجام شد و آن‌ها به سه گروه پنج هزار نفری تقسیم شدند، در گروه اول نمونه آماری هیچ مداخله‌ای ایجاد نشد، به گروه دوم توصیه‌هایی در رابطه با نوع تغذیه، انجام ورزش و کنترل فشارخون ارائه شد، اما هیچ دارویی برای آنها تجویز نشد و برای گروه سوم، هم توصیه‌های مربوط به اصلاح سبک زندگی و هم قرصی به نام «پلی پیل» تجویز شد.

به گفته معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در گروه سوم که ۷۰ درصد از قرص های پلی پیل را مصرف کرده بودند، احتمال سکته قلبی و مغزی و مرگ ناشی از آن ۳۴ درصد کاهش پیدا کرد، در افرادی که ۹۰ درصد قرص های خود را مصرف کرده بودند نیز ۵۵ درصد سکته قلبی و مغزی و مرگ ناشی از آن، کاهش یافته است.

دکتر ملک زاده اضافه کرد: دقت در طراحی اجرا و آنالیز و همچنین وجود همکاری‌های ملی و بین المللی قوی باعث شد مقاله حاصل از این پژوهش از سوی معتبرترین مجله پزشکی بین المللی (Lancet) مورد پذیرش قرار گیرد.

 معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت افزود: در مطالعه اصلی که به مدت پنج سال در استان گلستان اجرا شد، ۸۰ درصد شرکت کنندگان در مطالعه، از نژاد ترکمن بودند؛ بنابراین برای بررسی میزان اثربخشی پلی پیل در نژاد های دیگر ایرانی، مطالعه دیگری با عنوان پلی پیل پارس در استان فارس آغاز شده که دو سال دیگر به پایان می رسد.

دکتر ملک زاده اظهار داشت: این مطالعه به مدت سه سال است که در یک منطقه ۴۰ هزار نفری در استان فارس با مرکزیت بالاده (والا شهر)، در حال انجام است و بودجه آن نیز از سوی بنیاد برکت، شرکت البرز دارو و دانشگاه علوم پزشکی شیراز تأمین می شود.

او انجام این پژوهش را شیرین، دقیق و زمان بر توصیف کرد و گفت: هرچند انجام این تحقیق؛ دشوار و پر زحمت است، اما در نهایت پس از دستیابی به نتیجه مطلوب، بسیار شیرین و لذت بخش خواهد بود؛ زیرا می خواستیم برای کاهش مرگ و میر ایرانیان میانسال کشورمان که پدران و مادران امروز هستند کاری کنیم.

مجری پژوهش پلی پیل یادآور شد: در این مسیر از نعمت وجود شبکه بهداشت و درمان بی نظیر ایران در مناطق روستایی کشور و کاربرد آن در انجام پژوهش استفاده کردیم و الگویی دقیق از پژوهش بالینی جامعه نگر را برای پژوهشگران جوان کشور ترسیم کرده و ثابت کردیم که با صبر، تلاش، برقراری ارتباط منطقی و تشکیل تیم پژوهشی منسجم، انجام پژوهش های بزرگ و اثرگذار در سطح ملی و جهانی، در ایران امروز امکان پذیر است.

ترکیبات پلی پیل  حداقل از دو داروی کاهنده فشارخون، یک داروی کاهنده چربی و به طور معمول یک داروی ضد انعقاد تشکیل شده اند و علاوه بر کاهش فشارخون، دیگر بیماری های قلبی عروقی که با چربی بالا و گرفتگی عروق نیز همراه هستند را هدف قرار می‌دهند.

۶۱۱۳

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.