نخستین جشنواره تئاتر خیابانی شهروند کودک با برگزاری آیین افتتاحیه در گذر زندیه شیراز رسما کار خود را آغاز کرد و تا 26 مرداد در شهر راز ادامه دارد.

به گزارش ایسنا منطقه فارس، شامگاه سه شنبه 22 مرداد، نخستین جشنواره تئاتر خیابانی شهروند کودک با اجرای برنامه شادپیمایی کاروان گروه های نمایشی کودک و عروسک های غول پیکر از 11 استان در شیراز آغاز به کار کرد.

رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز در آیین افتتاحیه این جشنواره با بیان اینکه اجرای با وعده تداوم رویدادهای هنری گسترده و با کیفیت در حوزه کودک و نوجوان، گفت: با توجه به فرصت محدود از زمان فراخوان تا پایان مهلت ارسال آثار، ۱0۷ اثر از ۲۹ استان توسط دبیرخانه این جشنواره دریافت شد.

ابراهیم گشتاسبی‌راد افزود: از بین آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره ۱۵ اثر در بخش رقابتی کودک از ۱۱ استان پذیرفته شده است و این آثار طی چهار روز در فضاهای عمومی شهر شیراز به ویژه در ۶ نقطه کلیدی به اجرا خواهند پرداخت .

وی با اشاره به حضور چهره های شناخته کشور در روند داوری این نمایش‌ها، گفت: داوران این جشنواره مریم سعادت، رضا فیاضی و بهرام شاه محمدلو هستند که در 26 مرداد ماه برگزیدگان را معرفی خواهند کرد .

گشتاسبی‌راد افزود: هنرمندان حاضر در نخستین جشنواره تئاتر خیابانی شهروند کودک با بیان اینکه محور این رویداد ملی هنری فرهنگ شهروندی است تأکید کرد: 15 گروه نمایشی طی مدت چهار روز حداقل ۵۰ اجرا در سطح شهر شیراز خواهند داشت .

عضو کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شیراز نیز در این مراسم با اشاره به تاریخ و سابقه چندصد ساله شیراز، گفت: شیراز بدون شک، شهری فرهنگی است اما در دنیای کنونی، فرهنگِ شهری نیز برای ارزیابی هر شهر مهم به نظر می رسد که توجه ویژه به این فرهنگ، رویکردی معاصر و جدید است که برای توسعه و پیشرفت باید بیش از پیش ضرورت آن را درک کرد .

لیلا دودمان با بیان اینکه کودکان باید به‌عنوان مهم‌ترین جامعه‌ی هدف مورد توجه ویژه قرار گیرند و از همه ابزارها برای نهادینه کردن فرهنگ شهروندی در وجود آن‌ها بهره برد، افزود: ابعاد مهمی همچون مسئولیت‌پذیری و مشارکت اجتماعی که از شاخصه‌های مهم مدنی در رشد فردی و اجتماعی هستند، در کودکی بهتر از هر دوران دیگری شکل می‌گیرند و هنرمندان در تحقق این امر در صف اول ایستاده‌اند .

وی گفت: هنر با توجه به لطافت درونی و همگونی با شاخصه‌های فطریِ کودک، بهترین راه ارتباط و تعامل انسانی است و لزوم استفاده از آن برای انتقال پیام اجتناب‌ناپذیر است .

عضو شورای اسلامی شهر شیراز گفت: تجربه و مطالعات جامعه‌شناختی با قاطعیت نشان می‌دهد، ادبیاتِ تعلیمیِ امری که در هزاره‌ی گذشته بر فضای تربیتی مستولی بوده است دیگر در دنیای امروز پاسخگوی پرورش کودکان نیست .

دودمان تأکید کرد: شیراز مدعی عنوان شهر دوستدار کودک است و این به معنی نیست که آسیب‌هایِ اجتماعیِ حوزه کودک و نوجوان در شهر وجود، اما می‌توان گواهی داد که شیراز برای رسیدن به شاخصه‌های زندگیِ خوب و امن برای کودکان، برنامه‌ریزی کرده و ظرفیت‌های خود را در حوزه مدیریت شهری به کار گرفته است .

عضو کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شیراز  با بیان اینکه امسال برای توسعه فرهنگ شهروندی در حوزه کودک و نوجوان از هنرمندانِ هنرهای نمایشی یاری جستیم، گفت: تقریباً هنرمندان تمام استان ها به دعوت ما پاسخ مثبت دادند تا در پایتخت فرهنگ و هنر ایران عزیز برگ زرین دیگری را برای کشور رقم بزنند .

دودمان خاطرنشان کرد: حدود 140 هنرمندِ تئاتر خیابانی از 11 استان کشور به مدت 5 روز مهمان شیرازیانی هستند که هنر در کوی و برزن شهرشان نفس می‌کشد و حالا هنرهایِ نمایشیِ جوان، یادآور روزهای درخشان شیراز در عرصه تئاتر است .

نخستین جشنواره تئاتر خیابانی شهروند کودک شیراز به همت شهرداری شیراز و با همکاری انجمن هنرهای نمایشی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس از شامگاه 22 مرداد رسما کار خود را آغاز کرد و تا 26 مردادماه ادامه دارد.


انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.