به گزارش ایرنا، به دنبال سیل و بارندگی اخیر در استان خوزستان برخی از هموطنان ساکن این استان پویش های مشابهی را در شبکه های اجتماعی نظیر آنچه که در شیراز شکل گرفت به راه انداخته اند. برخی کاربران فضای مجازی از این رخداد به تسری موج مهربانی با سیل زدگان از شیراز به اهواز یاد کرده اند.
به دنبال سیل پنجم و ششم فروردین شیراز، پویش 'هر خانواده شیرازی میزبان یک خانواده مسافر' به راه افتاد و خشکشویی ها ، قالی شویی ها ، تعمیرکاران تلفن همراه، تالارهای پذیرایی، تعمیرکاران خودرو و دیگر صنوف داشته های خود را در اختیار در سیل ماندگان و زیان دیدگان از سیل گذاشتند.
از آن جمله، صنف تعمیرکاران تلفن همراه شیراز بود که اعلام کرد: مسافران عزیزی که به علت سیل، تلفن همراهشان آب خورده و خاموش شده به مدت سه روز به صورت یکسره باز هستیم و دستگاهتان را بدون دریافت هیچ مبلغی سرویس و تعمیر می کنیم.
از هتل شیراز گرفته در کنار دروازه قرآن که نخستین پناهگاه مسافران و شهروندان سیل زده روز پنجم فروردین ماه بود، تالارهای پذیرایی و رستوران های شیراز نیز با تدارک غذای گرم، سهم خود را در تکریم هموطنان مهمان شهر خود ادا کردند.
علاوه بر اماکنی که از سوی مسئولان دولتی برای میزبانی مسافران سیل زده – همانند نمایشگاه بین المللی فارس در شهرک گلستان، ورزشگاه ها و ... – اعلام شد، اماکن مقدس شهر شیراز همچون حرم مطهر حضرت احمد بن موسی شاهچراغ (ع) نیز برای میزبانی مسافران آستین بالا زدند.
درهای مساجد نیز پیرو تاکید آیت الله لطف الله دژکام نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز به روی مسافران سیل زده باز شد تا شبستان های مساجد به مامن و پناهگاهی برای آنها تبدیل شوند.
در ورودی شهر شیراز، افراد کلید به دست که پیش تر برای درآمدزایی به اجاره منازل مبله می پرداختند، این بار تابلوی 'اسکان رایگان' را زیر باران در دست داشتند تا به یاری هموطنان مسافر بیایند.
شمار قابل توجهی از مسافران در راه مانده بر اثر سیل به صورت رایگان با قطار به شهر و دیارشان بازگشتند و خودروهای آسیب دیده آنها نیز به صورت ریلی یا زمینی به زادگاهشان منتقل شد تا این تدبیرعنایت الله رحیمی استاندار فارس نیز ماندگار شود.
بدرقه مسافران با یک هزار شاخه گل دیگر ابتکار خودجوش اهالی شیراز بود. جوانان شیرازی با ایستادن در خروجی شمال شهر در محل دروازه قرآن یک هزار شاخه گل به مسافران اهدا و از آنها به خاطر خاطره رخداد سیل پنجم فروردین ماه دلجویی کردند.
این موج مهربانی، بازتاب های بسیاری در میان چهره های سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و ... داشت.
افشین همتی رئیس سازمان نظام پزشکی استان سمنان که در روز حادثه سیل دروازه قرآن در شیراز حضور داشت در یادداشتی در این باره نوشت: امروز شاهد صحنه های بسیار تلخ و دردناک گرفتاری مردم در سیلاب خروشان بودم ولی صحنه های بی نظیر انسان دوستی هموطنان خونگرم و بامعرفت شیرازی هرگز از یادم نخواهد رفت، به محض وقوع فاجعه، پرسنل و مدیر هتل شیراز درهای هتل را به روی مردم سیل زده باز کردند و از مردم با روی باز پذیرایی شد.... این همه محبت بی دریغ جدا عجیب بود، حیف که فیلمبرداری از مردم سیل زده اخلاقی نبود وگرنه تصاویری بی نظیر از بزرگواری هموطنان شیرازی عزیز ضبط می شد.
برخی کاربران نیز در بازتاب مهمان نوازی مردم شیراز نوشتند: مردم شیراز برای کمک به سیل زده ها شماره حساب ندادند، شماره تلفن و آدرس خانه دادند.
دریابان علی شمخانی دبیر و نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی در این باره گفت: رفتار و منش هموطنان ما در کمک به آسیب دیدگان سیل به ویژه حماسه بیاد ماندنی، غرورآفرین و به یاد ماندنی مردم متدین و با فرهنگ فارس و شهر شیراز، جلوه های بی مانندی از وحدت ملی را به نمایش گذارد که باید در تاریخ افتخارات ایران زمین ثبت و ضبط شود.
رحیمی استاندار فارس در این باره در پیام تشکری از مردم استان نوشت: 'سیل ناگهانی شیراز اگرچه ویرانگر بود و کام شیرین بهارمان را تلخ کرد و شیراز عزیزمان را داغدار، اما سیل عواطف انسانی و مهربانی های تمام نشدنی مردم عزیز شیراز و فارس که همیشه به مهمان نوازی شهره بوده و هستند، مهم ترین پدیده ای است که این روزها در همه فضاهای حقیقی و مجازی جهان مخابره می شود تا تایید و تاکیدی باشد بر این باور عمیق که انسان دوستی، مهمان نوازی و مهربانی شناسه ها و شناسنامه های اصلی و همیشگی مردمان شیراز و فارس بوده و خواهد بود.'
نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز نیز در دیدار اخیر خود با فرماندار این شهرستان، شیراز را یکی از شهر‌هایی دانست که نگاه همه جهان به آن است و افزود: در مساله سیل اخیر اگرچه از یک طرف غمگین هستیم؛ از طرفی خوشحالیم که شیرازی ها خوب درخشیدند و اخلاقی رفتار کردند.
آیت‌الله دژکام این‌گونه تعامل را مدیریت به سبک جدید خواند و تصریح کرد: باید برادرانه با همه رفتار کرد و به همه میدان داد و حرف حق را از هر کس که باشد، شنید.
همچنین از پرویز پرستویی بازیگر سینما نقل قول شد: مردم شیراز انسانیت را به رخ مردم جهان کشیدند.
پژمان بازغی بازیگر سینما و مجری مسابقه تلویزیونی کودک شو نیز در این باره گفت: بی دلیل نیست که شیراز را پایتخت فرهنگی ایران می نامند.
محمدعلی ابطحی فعال سیاسی نیز در توییتی در این باره نوشت: مهربانی و مهمان نوازی شیرازی ها تنها التیامی بود که در پایان این روز تلخ ایران، دلنواز بود. حافظ برای امروز گفته: خوشا شیراز و وضع بی مثالش، خداوندا نگه دار از زوالش.
رضا کیانیان بازیگر سینما و تلویزیون نیز با انتشار ویدئویی در اینستاگرام، درباره مهمان‌نوازی مردم شیراز از سیل‌زدگان نوشت: «چند سال پیش که در تهران برف شدیدی بارید، کرایه تاکسی سر به فلک زد و از فرودگاه تا تهران به یک میلیون تومان رسید. همان برف در شمال کشور بر زمین نشست و برخی از راه‌ها را بست. سوپر مارکت‌ها، یک بسته نان لواش را تا 25 هزار تومان و یک بطری آب معدنی یک و نیم لیتری را تا 12 هزار تومان فروختند!
امسال در شیراز سیل آمد، درست در فصلی که آن‌جا پر از مسافر بود، هیچ جنسی گران نشد و درست برعکس، هتل‌ها، باغ‌ها، سالن‌ها و مساجد، درب‌ها را به روی سیل زدگان گشودند و رایگان از همه پذیرایی کردند. صاحب‌خانه‌ها درب‌ها را به روی مسافران گشودند و رایگان در اختیار سیل‌زدگان گذاشتند. تعمیرکاران برای تعمیر رایگان ماشین‌های سیل‌زده اعلام آمادگی کردند. در بیمارستان‌ها با کاروان‌های شادی، برای بیماران شادی آفریدند.
چند نفر از اهالی شیراز برای نجات جان مسافران، جان خودشان را از دست دادند. در شیراز هیچ حسابی برای کمک به سیل زدگان گشوده نشد. بلکه انبوه شماره تلفن بود که در اختیار همه سیل‌زدگان قرار می‌گرفت برای برآوردن احتیاجاتشان. همه این‌ها یعنی رشد فرهنگی، انسان‌دوستی و بزرگ منشی. همانطور که در دوران جنگ، شیرازی‌ها از جنگ زدگان پذیرایی کردند. تا جایی که بسیاری از جنگ‌زدگان برای همیشه در شیراز ماندند.
من به شیراز افتخار می‌کنم. بی‌خود نیست که تا قدم به شیراز می‌گذارم حالم خوب می‌شود. نه من که همه خانواده و دوستانم هم نسبت به شیراز چنین حسی دارند. درود بر شیرازی های عزیز و مهربان،بزرگوار و بافرهنگ.»
خودروهای مسافران نوروزی در حالی هفته نخست شهر شیراز را ترک کردند که شماری از آنها برای تشکر از میهمان نوازی مردم این شهر، پیام های تشکری بر روی خودرو نگاشته بودند.
'شیراز، متشکریم' و مضامینی از این دست، همه و همه نویدبخش تسری موج مهربانی و میهمان نوازی سیل زدگان از شیراز به دیگر نقاط ایران و جهان است. مردمی که پس از فراغت از ساماندهی اوضاع در منطقه سیل زده شهرک سعدی شیراز در اندیشه کمک به سیل زدگان دیگر نقاط ایران در شمال کشور و نیز لرستان و خوزستان هستند و چندین محموله اقلام امدادی را راهی این مناطق کرده اند.
مردم شیراز امید دارند که در نوروز 99 شهر و دیارشان باری دیگر در کانون توجه ایرانیان برای سفرهای نوروزی باشد. با نگاه به تجربه مهمان نوازی دیرین شیرازی ها که در نوروز 98 باری دیگر جلوه گر شد، شما از هم اینک برای سفر به شیراز در موسم دل انگیز اردیبهشت 98 و نیز نوروز 99 دعوت هستید.
7368/ 9873/ 2027
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.