نبی الله مرادی شنبه به خبرنگار ایرنا گفت: تامین غذا و محیط سالم، اقتصاد پویا و پیشرفت های تحقیقاتی و علمی در بستر تنوع زیستی غنی امکان پذیر است، نوروز یک سنت دیرینه است که باید از آن برای پاسداشت ارزش های زیست محیطی بهره گرفت ، نوروز نباید دستاویزی برای صدمه زدن به تنوع زیستی و محیط زیست باشد.
وی با اشاره به اهمیت تنوع زیستی افزود: آسیب رساندن به تنوع زیستی با خرید و نگهداری گونه های جانوری نوروزی صدمه زدن به محیط زیست و زندگی سالم است.

**گونه های مهاجم غیر بومی به محیط زیست صدمه می زند
رئیس اداره حیات وحش محیط زیست فارس نیز گونه های مهاجم را یکی از مهمترین تهدیدات تنوع زیستی برشمرد که با آغاز سال نو و نوروز امکان خرید و فروش و ورود آنها به محیط زیست افزایش می یابد.
لیلا جولایی به شهروندان توصیه کرد از خرید و نگهداری این گونه های جانوری پرهیز کنند و گفت : گونه مهاجم غیر بومی، خارجی، بیگانه و یا معرفی شده می تواند موجب برهم خوردن و یا تغییر یک زیستگاه شود و در پی آن به اقتصاد و یا سلامت انسان ها آسیب برساند.
وی گفت: چند گونه مهاجم مهم که لازم است بشناسیم و در برخورد با آن هوشمند عمل کنیم شامل جلبک آزولا، لاک پشت لاک نرم چینی، لاک پشت گوش قرمز، ماهی گلی و ماهیان آکواریومی، پرندگان زینتی و راکون است.
این کارشناس محیط زیست گفت: ورود گونه های جانوری غیر بومی به طبیعت نیز به دلیل رقابت با نمونه های بومی واشغال کردن محل زندگی آنها باعث حذف آنها از طبیعت می شود از این رو به شهروندان توصیه می شود از خریدا جانوران برکه ای و آبزی در نوروز خودداری کنند.
رئیس اداره حیات وحش محیط زیست فارس اضافه کرد : باید از رها کردن گونه های غیر بومی در محیط های طبیعی مانند رودخانه ها، آبگیرها، جنگل ها خودداری شود ، در صورت تمایل به رهاسازی جانوران آبزی آن ها را به نزدیکترین واحد حفاظت محیط زیست تحویل دهید.
جولایی گفت: بهتر است ماهی گلی سفره نوروز را فقط در حوض ها و استخرهای پارک ها رها کنیم و از رها کردن آنها در رودخانه ها و دریاچه ها خودداری شود.
6113 /1876
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.