به گزارش خبرنگار ایرنا ، دکتر سید ستارهاشمی چهارشنبه در سومین کنگره سلامت همراه در شیراز بر لزوم زمینه سازی برای توسعه فناوری اطلاعات به عنوان پیش نیاز اصلی تولید علم تاکید کرد.
وی افزود: در دهه های اخیر بروز تحولات گسترده در زمینه کامپیوتر و ارتباطات ، تغییرات عمده ای را در عرصه های متفاوت حیات بشری از جمله حوزه سلامت به دنبال داشته است.
هاشمی با بیان اینکه انسان همواره از فن آوری استفاده کرده و کارنامه اش سرشار از ابداع فن آوری های متعددی دراین حوزه است گفت: ابداع فناوری باید برای تسهیل زندگی انسان باشد و این ویژگی به خصوص در زمینه علوم پزشکی و انجام اقدامات پیشگیرانه برای کنترل بیماری ها بسیار حائز اهمیت است.
معاون شرکت ارتباطات زیر ساخت کشور افزود: دنیای ارتباطات و تولید اطلاعات به سرعت در حال تغییر است و ما امروزه شاهد همگرایی بیش از گذشته دراین عرصه هستیم، داده و اطلاعات به سرعت و در زمانی غیرقابل تصور به اقصی نقاط جهان منتقل و در دسترس استفاده کنندگان قرار می گیرد.
هاشمی گفت: این ویژگی فناوری اطلاعات باید در خدمت مردم و در خدمت علوم پزشکی و به ویژه باهدف اقدامات پیشگیرانه باشد.
وی به ابداع هوش مصنوعی در عرصه فناوری اطلاعات اشاره کرد و گفت:به دلیل پیچیدگی درتصمیمات پزشکی، کاربرد سیستم‌ های اطلاعاتی برای پشتیبانی از این تصمیمات افزایش یافته است که در این بین، نقش سیستم‌های هوشمند در یاری رسانی به پزشکان بسیار برجسته است.
معاون شرکت ارتباطات زیر ساخت کشور اضافه کرد: محدودیت تکنولوژی، افزایش هزینه ها‌ی سیستم، هزینه های نگهداری، حساسیت وارد کردن داده‌های بیمار، مشکلات کسب دانش، مدل سازی دانش پزشکی، تأیید عملکرد سیستم، توصیه‌های اشتباه و قبول مسؤلیت در برابر خطا از جمله محدودیت های به کاری گیری عملیاتی هوش مصنوعی است که به عنوان چالش های پیش روی این فناوری مطرح و مستلزم ارایه‌ی راهکار یا پاسخ‌های مناسب است.
هاشمی همچنین از بیومتریک چهره به عنوان دیگر دستاورد حوزه فناوری اطلاعات در عرصه تولید علم یاد کرد و گفت : احراز هویت و انجام اقدامات تشخیصی با بهره گیری از دانش بیومتریک چهره میسر شده است و جامعه ما نیز باید از مولفه های علمی بیشتر و بهتر استفاده کند.
وی همچنین با بیان اینکه سلامت همراه و استفاده از نرم افزارها و اپلیکیشن های تلفن همراه در زمینه سلامت موضوعی فراگیر و همگانی است گفت: متخصصان دراین زمینه باید مشاوره درست و راهکارهای علمی برای استفاده مطلوب از این نرم افزارها ارائه دهند و جلوی استفاده نادرست و سوء استفاده را بگیرند.
هاشمی مهم‌ ترین مسائل و مشکلات مدیریت علمی و فناوری را در کسب و جذب، بهره­ برداری و انتقال، ذخیره­سازی و توسعه این دانش در کشورمان در مقایسه با دیگر کشورها دانست و گفت: نیاز به همکاری بیشتر در توسعه دانش علمی و فناوری، ضرورت وجود مکانیزم های انگیزشی در کشور برای کسب و اشاعه و توسعه دانش علمی و فناوری، حاکمیّت نگرش سخت‌افزاری به مقوله توسعه دانش علمی و فناوری، ضرورت بازسازی مهارت­ها و دانش و نگرش کارکنان و مدیران متولی توسعه علم و فناوری کشور و مهندسی مجدد ساختار شغلی کشور از جمله مسایلی است که باید به آن پرداخت.
Mobile Health یا سلامت همراه، اصطلاحی است که برای برنامه های کاربردی که در زمینه طبابت و سلامت عمومی توسط دستگاه های ارتباطی همراه پشتیبانی می شوند، به کار می‏ رود.
سومین کنگره سلامت همراه با حضور کارآفرینان ، استادان دانشگاه و متخصصین حوزه های سلامت و فناوری اطلاعات از سراسر کشور و برخی متخصصین از 5 کشور آلمان، آمریکا،استرالیا ، پاکستان و ترکیه روز چهارشنبه در شیراز گشایش یافت و به مدت دو روز دایر است.
دراین کنگره 230 مقاله به صورت پوستر و سخنرانی ارائه می شود و شرکت های دانش بنیان نمایشگاهی در قالب 40 غرفه در حاشیه آن برپا کرده اند.
6113 /1876
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.