به گزارش ایرنا ، روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز شنبه به نقل از مسئول واحد تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان نی ریز اعلام کرد : 273 سبد غذایی حمایتی بین مادران باردار و شیرده دارای شرایط خاص، در این شهرستان توزیع شده است.
بهنوش سبحانی گفت: این اقدام در قالب برنامه حمایتی تغذیه ای بنیاد علوی با هدف حمایت از بانوان نیازمند باردار و شیرده روستایی، با همکاری واحد تغذیه شبکه بهداشت و درمان نی ریز صورت گرفت.
او هدف از اجرای این طرح را ارتقای سطح سلامت تغذیه ای مادران باردار و شیرده عنوان کرد و افزود: غذای مصرفی در دوران بارداری، نیازهای تغذیه ای مادر و سلامت رشد جنین را تأمین می کند، اما محرومیت های اقتصادی و درآمد پایین در بسیاری از موارد، منجر به کاهش توان خرید مواد غذایی مناسب و با ارزش می شود.
سبحانی ادامه داد: این سبد حمایتی حاوی ا قلام مواد غذایی شامل برنج، لوبیا، عدس، مرغ، نخود، لپه، خرما، پنیر و روغن بود که میان مادران باردار و شیرده توزیع شد.
این کارشناس ارشد تغذیه با اشاره به اینکه این طرح هر دو ماه یک بار انجام می شود بیان کرد: مادران باردار از ماه چهارم بارداری تا 6 ماه پس از زایمان که دارای شرایط خاص باشند، بسته حمایتی دریافت می کنند.
وی مادران باردار و شیرده با شاخص بهداشتی پایین نظیر وزن کمتر از 45 کیلوگرم، وزن گیری نامطلوب، کم خونی، دو قلویی و چند قلویی که از نظر وضعیت اقتصادی دچار مشکل باشند را به عنوان شرایط این طرح برشمرد و اضافه کرد: این افراد از سوی بهورزان خانه های بهداشت روستایی شناسایی و به ستاد شبکه بهداشت و درمان معرفی می شوند.
همچنین چهارمین مرحله توزیع سبد کالای حمایتی طرح بنیاد علوی در سال جاری شامل 13 قلم مواد غذایی، بین 187 مادر باردار و شیرده در کوار، توزیع شد.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز به نقل از معاون شبکه بهداشت و درمان کوار با بیان اینکه این سبد غذایی حمایتی از سوی دفتر نهاد رهبری برای حمایت از بانوان بی بضاعت با مشکلات کم خونی، اختلال وزن و پیشگیری از تولد نوزاد کم وزن تامین می‌ شود، گفت: اهدای این سبد غذایی حمایتی، از زمان بارداری آغاز می شود و تا شش ماه پس از تولد نوزاد، همزمان با تغذیه انحصاری با شیر مادر ادامه دارد.
سپیده عاشوری افزود: این اقدام با بررسی پرونده های بهداشتی مادران باردار و با هدف بهبود تغذیه کودکان و مادران انجام می شود؛ در این طرح، مادران نیازمند از سوی پایگاه های مراکز بهداشتی و خانه‌ های بهداشت روستایی پس از غربالگری شناسایی و برای دریافت سبد غذایی به شبکه بهداشت و درمان شهرستان، معرفی می ‌شوند.
او هدف از انجام این برنامه را فراهم ساختن دسترسی مادران باردار نیازمند دچار سوء تغذیه به مواد غذایی، با هدف بهبود روند وزن گیری در مدت زمان بارداری و همچنین کاهش احتمال تولد نوزادان زیر دو کیلو و پانصد گرم، عنوان کرد.
عاشوری گفت: این سبد‌های حمایتی شامل اقلام غذایی با ارزش تغذیه‌ای بالاست که درصد زیادی از نیاز‌های مادران باردار به پروتئین و انرژی را تامین می ‌کند، بنابراین اجرای برنامه های حمایتی و تخصیص سبدهای غذایی به این گروه، از اقداماتی است که می تواند آمار شیوع تولد نوزادان کم وزن را کاهش دهد.
6113 / 1876
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.