پیوند عضو هدیه دادن زندگی است،روز اهدای عضو در کشورمان روز اهدای زندگی نامگذاری شده است پیوند عضو، شروعی دوباره و بخشیدن زندگی به انسانی دیگر است.
چه بسیار بیمار‌انی که در ایران و جهان به علت نداشتن برخی از اعضای بدنشان چشم انتظارند ، در این امید و ناامیدی کسانی پیدا می‌شوند که اعضای خود را اهدا می‌کنند یا با اجازه خانواده‌ها اعضای آن‌ها به دیگران پیوند می‌شود.
اهدای قرنیه هایی که چشم صدمه دیده را بینا می کند به منزله اهدای زندگی است، پیوند استخوانی که مانع قطع عضو می شود به منزله اهدای زندگی است، پوستی که نجاتبخش بیماران با سوختگی شدید است هم اهدای زندگی است.
با تلاش متخصصان علوم پزشکی اکنون امکان پیوند از جمله بافت‌ها و اعضای بدن فراهم شده است این اهدا شامل کلیه، قلب، کبد، پانکراس، روده، ریه، استخوان، مغز استخوان، پوست و قرنیه است. بنابر این هر فرد مرگ مغزی در صورت مساعد بودن شرایط پیوند می تواند به بیش از 10 نفر عضو هدیه دهد.
شیراز با برخورداری از استادان و پزشکان قوی و مجرب که در زمینه سلامت و درمان علم اندوزی کرده اند یکی از قطب های بزرگ درمانی کشور در زمینه پیوند است و از مهمترین مرکز پیوند اعضا در ایران و در جهان محسوب می‌شود و دراین میان پیوند کبد در شیراز جایگاهی ممتاز دارد.
به گزارش ایرنا ، انجام سالانه بیش از 500 عمل موفقیت آمیز پیوند کبد در شیراز، آمار پیوند در این شهر را فراتر از برخی مجامع علمی معروف جهان از جمله مرکز پزشکی دانشگاه پیتزبورگ آمریکا قرار داده است.

** دکتر ملک حسینی و اولین پیوند کبد در ایران
دکتر سید علی ملک حسینی که او را به عنوان پدر پیوند کبد در ایران می شناسند نخستین عمل پیوند کبد در ایران و خاورمیانه را در اردیبهشت 1373 در بیمارستان نمازی شیراز انجام داد.
ملک حسینی دوره آموزشی پیوند کبد را در مرکز پزشکی دانشگاه پیتزبورگ ایالت پنسیلوانیا زیر نظر دکتر استارزل گذرانده است و می گوید: تا پایاین امسال شمار پیوند کبد در کشورمان به 5 هزار پیوند می رسد که یک رکورد کم سابقه در عمل پیوند در سطح جهان قلمداد می شود.
این پزشک جراح و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه دسترسی به رکورد 500 پیوند کبد در سال تا پایان امسال محقق می شود و دسترسی به این جایگاه شاخص علمی شیراز در پیوند عضو را در منطقه خاورمیانه و در کشور تعالی خواهد بخشید.

** نقش آفرینی بیمارستان نمازی و بیمارستان بوعلی سینا شیراز در پیوند عضو
قبل از راه اندازی بیمارستان خیریه آموزشی، پژوهشی و درمانی بوعلی سینا در شهر صدرای شیراز ، همه پیوند های کلیه و کبد در بیمارستان نمازی زیر نظر تیم پیوند عضو انجام می گرفت ، از این رو نمی توان نقش 40 ساله بیمارستان نمازی در انجام اعمال پیوند عضو و به ویژه رونق پیوند کبد را در شیراز نادیده گرفت.
این بیمارستان با امکانات محدود و شرایط خاص شاهد تلاش بی وقفه متخصصینی است که در این یادگار مرحوم محمد نمازی پا گرفتند و در این بیمارستان منشاء خدمات بودند.
بیمارستان و مرکز پیوند بو علی سینای شیراز در سفر فروردین ماه سال 96 رییس جمهوری به شیراز با 600 تخت بیمارستانی افتتاح شد و به عنوان مهم‌ترین پروژه دانشگاهی و درمانی کشور در زمینه پیوند اعضا با حضور دکتر روحانی به بهره برداری رسید.
این بیمارستان ‏که به گفته مسئولان مربوط از لحاظ ساخت بیمارستانی و تجهیزات، مجموعه ای کم نظیر است در زمینی ‏معادل ١٠٠ هکتار و با اعتباری بالغ بر چهار هزار و 840 میلیارد ریال بهره برداری شد.
سید علی ملک حسینی پدر پیوند کبد ایران و رئیس این بیمارستان درحاشیه افتتاح بزرگترین طرح حوزه سلامت در سفر رئیس جمهوری گفت: افزایش روزافزون بیماران مبتلا به نارسایی اعضای مهم وحیاتی بدن مانند کلیه، کبد، قلب و لوزالمعده و نیاز مبرم آنان به جایگزینی این اعضای نارسا بااعضای سالم به وسیله پیوند عضو ، ایجاد مرکزپرظرفیت ، مجهز و کارآمدی را برای پاسخ به نیازحیاتی و عاجل این توده عظیم بیماران الزامی و ضروری ساخته است.
وی بیان کرد:‌با وجود تلاش مستمروشبانه روزی گروه پزشکی و پرستاری بخش پیوند اعضای بیمارستان نمازی شیراز،همواره تعداد زیادی ازبیماران نیازمند به پیوند عضو درانتظار دریافت عضو و پیوند درنگرانی به سر می برند.
ملک حسینی گفت:به همین دلیل و باهدف حل این مشکل بزرگ، مجهزترین مرکز پیوند اعضا درخاورمیانه را به نام مرکز پژوهشی، آموزشی، درمانی پیوند اعضا با نام ابوعلی سینا در شیراز راه اندازی کردیم.

** نشر دانش پیوند از شیراز به سایر کشورها
رئیس هیات امنای بیمارستان بوعلی سینای شیراز در ادامه اظهار داشت: این مرکز آموزشی ، پژوهشی به عنوان بزرگترین مرکز علمی پیوند کلیه و کبد در کشور فعالیت می کند و دانش پیوند اعضا را به برخی از مجامع علمی خارج از کشور از جمله به مناطقی از تاجیکستان نیز بسط و نشر داده است.
تیم پیوند دانشگاه علوم پزشکی شیراز از سال 1393 همکاری خود با وزارت بهداشت تاجیکستان را آغاز کرده و در همان سال اول هفت پیوند کبد در این کشور با همکاری بخش پیوند کبد دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام گرفت که در کل منطقه آسیای میانه بی‌نظیر بوده است.
وزارت بهداشت تاجیکستان نیز تمایل به همکاری در تمام رشته‌های پزشکی با دانشگاه علوم پزشکی شیراز را با اعزام هیات های علمی نشان داد و از طریق تبادل استاد و دانشجو، در سطوح تخصصی موضوع دنبال شد.
دانشگاه علوم پزشکی شیراز اکنون علاوه بر تاجیکستان با دیگر کشورهای منطقه نیز همکاری دارد از جمله مرکز خیریه پیوند و اورولوژی در ایالت سند در شهر کراچی پاکستان و همچنین همکاری‌های علمی با بیروت لبنان و خارطوم سودان افزایش یافته است.

** استقبال سایر کشورها برای اخذ خدمات پیوند در شیراز
دانشگاه علوم پزشکی شیراز و بخش پیوند اعضای بیمارستان های بوعلی سینا و نمازی شیراز علاوه بر هم میهنان به برخی از بیماران سایر کشورها از جمله بیماران حاشیه خلیج فارس نیز خدمات پیوند ارائه داده است.
به گفته مسئولان این دانشگاه اغلب بیماران و نیازمندان به خدمات بهداشتی درمانی در کشورهای عربی جنوب خلیج فارس ترجیح می دهند در بیمارستان های شیراز درمان شوند و خدمات پیوند عضو را دریافت کنند.
به گفته مسئولان این دانشگاه ، نزدیکی فرهنگی و قرابت اعتقادات دینی و مذهبی ما با مسلمانان این مناطق ، یکی از عوامل جذب این بیماران دربیمارستان های شیراز است. دیگرعاملی که باعث ایجاد انگیزه در بیماران کشورهای عربی برای مراجعه به شیراز و درمان در بیمارستان های این شهر می شود ، ارائه خدمات تخصصی و فوق تخصصی درسطوح پیشرفته و قابل اعتماد در بیمارستان های شیراز است.
همچنین اعتماد به پزشکان ایرانی و مراکز بهداشتی درمانی که کادر ایرانی آن را اداره می کند حتی در این کشورها هم زبانزد است و نمونه آن ، استقبال خوب بیماران شهر دبی و کشور قطر ازبیمارستان های شیراز است.

**بزرگداشت دکتر ملک حسینی و تیم پیوند عضو شیراز
دی ماه سال 95 مراسم نکوداشت استاد دکتر سیدعلی ملک حسینی پدر پیوند کبد ایران با حضور دانشمندان، اندیشمندان، پزشکان و مسئولان استانی و استادان دانشگاه از سراسر کشور و تعدادی از جراحان پیوند و استادان خارجی در شیراز برگزار شد.
در این همایش علاوه بر اینکه بار دیگر جایگاه شیراز و تیم پیوند عضو دانشگاه تبیین شد، از استاد دکتر سیدعلی ملک حسینی تجلیل و نام وی به عنوان پدر پیوند کبد ایران برجسته شد.
دکتر ملک حسینی با قدردانی از استادان خود گفت: مرکز پیوند کبد دانشگاه علوم پزشکی شیراز از نظر تعداد پیوند رتبه اول را در دنیا دارد به طوری که دومین مرکز دنیا هم سالانه 200 پیوند از ما کمتر انجام می دهد.
وی از دکتر ایرج فاضل، به نیکی یاد کرد و اقدام تاریخی و معروف وی برای تسهیل در پیوند عضو از جسد با رضایت کامل خانواده و اخذ فتوای شرعی از امام خمینی (ره) را راهگشای بسیار مطلوب و ارزشمند پیوند دانست.
سید علی ملک حسینی 16 مرداد سال 1328 در یک خانواده کوچک ایلی در استان کهگیلویه و بویراحمد به دنیا آمد و در دبستان بویر احمد تحصیل را آغاز کرد.
او از سال های1347 تا 1350 معلم عشایری بود. دوره پزشکی عمومی را در دانشگاه علوم پزشکی تهران و رزیدنتی جراحی عمومی را در دانشگاه علوم پزشکی شیراز و دانشیاری جراحی عمومی و استادیاری جراحی عمومی را در دانشکده پزشکی شیراز گذراند.
پدر پیوند کبد ایران دوره های تکمیلی تخصصی پیوند کلیه را در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران،پیوند کبد را در دانشگاه پیتزبورگ ایالت پنسیلوانیا و پیوند را در دانشگاه کینگ لندن گذراند.
دستاوردهای جراحی او شامل تاسیس بخش پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی شیراز، انجام اولین پیوند کبد در ایران، اولین پیوند کبد از فرد زنده به زنده در ایران و اولین پیوند از یک کبد به 2 نفر است.
6113 /1876
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.