به گزارش ایرنا، سعید فانی دوشنبه در آیین مراسم روز جهانی معلولین با شعار توانمند سازی افراد دارای معلولیت و حصول اطمینان از فراگیر سازی و برابری امروز دوشنبه‌ 12 آذرماه در شیراز افزود:چهل سال انتظار کشیدیم تا قانون جامع حمایت از افراد دارای معلولیت به تصویب برسد، مرحله اول تصویب این قانون 26 سال قبل و مرحله بعد اردیبهشت ماه 97 بود اما بعد از آن خبر آمد که بودجه ای برای اجرای این قانون نیست.
وی گفت:با وجود مشکلات و تلاش‌ها این قانون عملا به نتیجه نرسیده، شهرها استانداردسازی نشده، زمینه اشتغال آن‌ها فراهم نشده و آمارها بسیار ناامیدکننده و نگران کننده است.
فانی ادامه داد: بسیاری از معلولان همچنان صاحب خانه نیستند و برای تامین هزینه‌های یک اتاق اجاره ای در مانده اند؛ همچنین فزونی قیمت لوازم پزشکی و تجهیزات مورد نیاز با وضعیت حاکم بر بازار عملا معلولان را در تنگنا قرار داده است.
وی افزود: لایحه بودجه 98 درحالی به تصویب هیات دولت رسیده است که سازمان بهزیستی کشور متولی ندارد و کسی در هیات دولت برای دفاع از حقوق معلولان نیست.
در این مراسم معلولان با قرائت بیانیه ای که شورای هماهنگی تشکل‌های مردم نهاد معلولین استان فارس تهیه کرده بود، اعتراض خود را از وضعیت موجود اعلام کردند.
رئیس هیات مدیره شورای هماهنگی تشکل های مردم نهاد معلولان فارس این بیانیه را خواند و گفت: در روزهای مانده به روز جهانی معلولان که طبق معمول با شنیدن وعده های و قول های تکراری اندکی سرخوش می شویم، خبر عدم تخصیص بودجه به قانون جامع حمایت از معلولان کام همه را تلخ کرد.
وی افزود: در روزگاری که عموم مردم با هجمه ای از مشکلات اقتصادی و اجتماعی در گیر هستند، شاید این خبر قابل تامل نباشد اما برای میلیون ها معلول خبری بسیار متاثر کننده است.
فانی در این بیانیه خطاب به رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور گفت: اگر خدای ناکرده جنابعالی یا یکی از عزیزانتان به یکی از انواع معلولیت دچار بود، آیا باز هم نگاه اینچنینی به اجرای قانون داشتید؟
وی بیان داشت: آیا از هزاران میلیارد اعتباری که در بودجه 98 دیده شده، سهم اندک اجرای این قانون که می‌توانست با وجود نقایص، کام معلولان را شیرین کند، اینقدر بار دولت را سنگین می‌کرد؟ آن هم در شرایطی که معلولان ایرانی از حداقل حقوق قانونی برخوردار نیستند.
رئیس هیات مدیره شورای هماهنگی تشکل های مردم نهاد معلولان فارس با بیان اینکه در وضعیتی که افراد با درآمد کمتر از سه میلیون تومان زیر خط فقر محسوب می‌شوند، اضافه کرد: در این شرایط افرادی که با مستمری 150 هزار تومانی و هزینه‌های بالای زندگی زندگی می گذرانند، زیر چه خط فقری هستند؟
وی در ادامه با اشاره به مشکلات معلولان در حوزه‌هایی همچون تحصیل، اشتغال و تشکیل زندگی اشاره کرد و گفت: این افراد باید به چه دلخوش باشند وقتی هنوز نگرش مردم و مسئولان به آنان تغییر نکرده است و آنان شهروند درجه دوم و سربار و مصرف کننده به شمار می‌روند و با تمام تلاش های انجام شده و تشکیل تشکل های مختلف معلولان هنوز امکان پذیرش معلولان در جامعه وجود ندارد.
رئیس شورای هماهنگی تشکل های مردم نهاد معلولان فارس ابراز داشت: بسیاری از دستگاهای دولتی زیر بار تعلق سهم سه درصدی اشتغال معلولان نمی‌روند.
فانی ابراز امیدواری کرد که رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور در فرصت باقی مانده برای تصویب بودجه 98 در آن تجدید نظر کند و در این خصوص دستورات لازم را صادر کند؛ در غیر این صورت تشکل های معلولان و سایر نهادها حق خود را در پیگیری این موضوع از طرق قانونی محفوظ خواهند داشت.
این بیانیه به امضای جامعه معلولین استان فارس، انجمن معلولین ضایعات نخاعی شیراز، انجمن بیماران ام. اس استان فارس، کانون ناشنوایان فارس، انجمن خانواده ناشنوایان شیراز، انجمن حمایت از کودکان استثنایی پویا شیراز، انجمن نابینایان فارس و دیگر تشکل های فعال در زمینه حمایت از معلولان رسیده است.
مدیر کل بهزیستی فارس در این مراسم با بیان اینکه نیازمندی ها، انتظارات بحق، توانمندی ها و حقوق شهروندی معلولان با نگاهی به گذشته و امید به آینده شناسایی شده است، گفت: بهزیستی سازمانی است با 182 شرح وظیفه که همه آنها از سخت ترین وظایف جامعه است.
سید مرتضی موسوی ابراز داشت: فعالیت در بهزیستی بسیار دشوار و پرمسئولیت است و خوشبختانه در مسیری حرکت کرده ایم که سازمان های مردم نهادی شکل گرفته اند و نمایندگان شما حرف های بحقی زدند و براین اساس تقریبا به درک مشترکی از مسائل و مشکلات رسیده ایم و این را می پذیریم.

** تغییر در نگرش به معلولان ضرورت جامعه است
وی اضافه کرد: راهکار مشترکی باید رقم بخورد و هیچ وقت نباید امید را از دست داد. اولین کار تغییر نگرش‌ هاست که به تدریج شکل می‌گیرد.
موسوی با بیان اینکه قانون جامع حمایت ازافراد دارای معلولیت که در ابتدا توسط مجلس ششم مصوب شد،درسال گذشته بازنگری شد، ادامه داد: در این زمینه پیگیری های مجدانه ای صورت گرفت و لایحه ای جامع و کامل در ابعاد مختلف از اردیبهشت 97 مصوب شد و بر این اساس از این به بعد ما مطالبه گر هستیم و پیگیر مطالبات به حق شما هستیم.
وی بیان کرد: در دولت تدبیر و امید توجه بسیار خوبی به اقشار آسیب پذیر شده است و پس از اقتصاد مقاومتی به مسائل و مشکلات آسیب های اجتماعی رسیدگی شد.
مدیرکل بهزیستی فارس گفت: هنوز نگرش مردم به معلولان تغییر نیافته است و در این زمینه مسئولان کشور باید بدانند فرد دارای معلولیت چگونه زندگی می کند.
موسوی با بیان اینکه نگرش های غلط محدودیت ها را به دنبال دارد، گفت: با قهر و شکایت و تحصن کاری پیش نمی‌رود و باید برای دستور العمل های محدودکننده چاره ای اندیشید.
در حاشیه این مراسم، از معلولان توانمند و موفق تجلیل شد همچنین نمایشگاهی از توانمندی های معلولان در حوزه‌های مختلف برگزار و توماری برای تخصیص بودجه قانون جامع رسیدگی به معلولان در سال 98 امضا شد.
7375 /1876
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.