به گزارش ایرنا، پایگاه اطلاع رسانی استانداری فارس شامگاه چهارشنبه به نقل از خانم غادا هیجاوی افزود: درخواست استان فارس برای ثبت جهانی شهر منبت را دریافت کردیم و به نظر ما درخواست برجسته ای است.
وی که در دیدار با استاندار فارس سخن می گفت، با اشاره به پیشینه غنی تاریخی، هنری و فرهنگی این استان ابراز امیدواری کرد: شهر آباده شرایط دستیابی به این جایگاه در حوزه صنایع دستی را داشته باشد.
رئیس منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع دستی که در این دیدار از سوی یوشا کریشنا مشاور رئیس و عضو این شورای جهانی همراهی می شد، ادامه داد: آثار هنری هنرمندان استان فارس از عمق روح و ذهن این هنرمندان الهام گرفته و از این رو با روح و ذهن مخاطب نیز ارتباط برقرار می کند.
هیجاوی، تاریخ کهن ایران را دارای شهرت جهانی دانست و گفت: آثاری همچون تخت جمشید و وجود شاعرانی همچون حافظ و سعدی در دنیا شناخته شده است.
استاندار فارس نیز با اشاره به اینکه هنر منبت کاری در شهرستان آباده از صنایع دستی کهن و دارای پیشینه تاریخی در این استان است، گفت: تعداد زیادی از اساتید برجسته در این شهرستان به این هنر پرداخته و پس از آنها نیز شاگردان و فرزندانشان این راه را ادامه دادند.
اسماعیل تبادار با بیان اینکه استان فارس دارای رتبه ارزشمندی در حوزه صنایع دستی کشور است، خاطرنشان کرد: از 244 نوع صنایع دستی ثبت شده در ایران 117 نوع در استان فارس وجود دارد و توسط هنرمندان این دیار در گستره های عشایری، روستایی و شهری تهیه می شود.
وی با اشاره به اینکه هنر منبت کاری در شهرستان آباده از صنایع دستی کهن و دارای پیشینه تاریخی در استان فارس است، گفت: تعداد زیادی از اساتید برجسته در شهرستان آباده به این هنر پرداخته و پس از آنها نیز شاگردان و فرزندانشان این راه را ادامه داده اند.
**افزایش 184 درصدی صادرات صنایع دستی استان فارس
معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کشور نیز در این دیدار استان فارس را یکی از استان های مهم کشور در حوزه صنایع دستی برشمرد و گفت: در 6 ماهه نخست سال 97 صادرات صنایع دستی استان فارس 184 درصد رشد داشته که نشان دهنده پذیرش این آثار در بازارهای جهانی است.
پویا محمودیان افزود: کشورهای حاشیه خلیج فارس،کشورهای عرب زبان و همچنین کشورهای اتحادیه اروپا از علاقه مندان صنایع دستی استان فارس هستند.
وی با اشاره به اینکه دهکده صنایع دستی در شمال استان فارس در حال احداث است، ابراز امیدواری کرد در سفر آتی خانم هیجاوی این دهکده برای بازدید آماده شده باشد.
در این دیدار، همچنین نماینده مردم آباده، بوانات و خرمبید در مجلس شورای اسلامی به بیان جایگاه ویژه هنر منبت کاری در شهرستان آباده پرداخت و خطاب به رئیس منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع دستی گفت: بازدید میدانی شما از شهرستان آباده به خوبی نشان خواهد داد که این شهرستان در مباحث صنایع دستی نگینی در استان فارس محسوب می شود.
وی به وجود کارگاه منبت کاری بانوان در شهرستان آباده اشاره کرد و افزود: در این کارگاه بیش از 200 نفر از بانوان به تولید آثار منبت کاری مشغول هستند.
نماینده آباده، بوانات و خرمبید در مجلس گفت: این کارگاه با ایجاد شغل برای بانوان سرپرست خانوار، در کنار اشتغال زایی به رونق هنر منبت کاری نیز کمک کرده است.
هنر منبت یکی از هنر‌های دست ساز ایرانی است که از هزار و 500 سال قبل در برخی از مناطق کشور رواج داشته است که بنابر اسناد تاریخی موجود خاستگاه منبت سنتی (ظریف) در استان فارس شهر آباده است.
این هنر اصیل ایرانی که از ریشه نبات (گیاه) گرفته شده، هنر کنده کاری بر روی چوب است و در حال حاضر مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی بسیاری قرار دارد.
با توجه به طرح ایجاد شبکه شهر‌های خلاق در محور‌های مختلف اعم از ادبی و صنایع دستی همچنین نظر به اصالت و قدمت این هنر و لزوم حفاظت از هنر‌های سنتی، پرونده پیشنهاد شهرستان آباده به عنوان شهر ملی منبت پس از طرح در شورای راهبردی شهر‌ها و روستا‌های ملی در معاونت صنایع دستی مطرح و پس از طی روند قانونی با این عنوان ثبت شد.
آباده در 278 کیلومتری شمال شیراز است.
6122/ 2027
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.