حرف های آذری جهرمی درباره رفع فیلتر یوتیوب و توئیتر

وزیر ارتباطات گفت: رفع فیلتر شبکه های اجتماعی یوتیوب و توئیتر مستلزم تصمیم گیری ۳ قوه است.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس، محمدجواد آذری جهرمی در نخستین نشست خبری آنلاین خود گفت: نخستین پارک نواورانه تجاری حوزه فناوری اطلاعات اردیبهشت ماه در مشهد مقدس راه اندازی می شود.

وی اظهار داشت: در راستای توانمندسازی کسب و کارهای نوپا، در اردیبهشت در مشهد یک شعبه از پارک سجاد که پارک نوآورانه تجاری است را رونمایی می کنیم که شرکتهای فناوری اطلاعات با مبلغ سرمایه ۵۰۰ میلیون تومانی وارد شوند و با سرمایه ۵ میلیارد تومانی خارج شوند.

وی افزود: ما تسهیلات در اختیار این شرکتها می گذاریم.

وزیر ارتباطات گفت: تا پایان سال ۹۷ ، ۲ میلیون ایرانی اینترنت ۲۰ مگابیتی می گیرند.

وی افزود: مطابق با اهداف اقتصاد مقاومتی باید سرعت اینترنت به ۲۰ مگابیت بر ثانیه برسد که پیش بینی برنامه ریزی صورت گرفته این است که تا پایان سال ۹۷ حدود ۲ میلیون مشترک این سرعت را دریافت کنند.

وی در مورد حضورش در ورزشگاه آزادی در دربی گذشته، گفت: در دربی قبلی نیز حضور داشتم و به دلیل علاقه فرزندانم به استادیوم می روم. حضور من همزمان شده بود با حضور رئیس فیفا و حاشیه هایی درست شد و این را برخی حاشیه سازان به موضوع دیده شدن ما ربط دادند. اما باید بگویم ظهور و بروز ما بیشتر است و من برنامه ای برای کاندید شدن در ریاست جمهوری ندارم.

محمدجواد آذری جهرمی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر، درخصوص تاخیر در راه اندازی شبکه علمی کشور گفت: دلیل این تاخیر مدل فعالیت اپراتوری است که قرار بوده این شبکه را راه اندازی کند.

وی گفت: ما به دلیل این تاخیر به اپراتور مدنظر، اخطار دادیم و اعلام کردیم که اگر نتواند تعهدات خود را محقق کند، ما در مورد این پروژه مجددا تصمیم گیری می کنیم.

وزیر ارتباطات گفت: منتظر هستیم که این اپراتور پاسخ به اخطار ما را بدهد و گزارشی نیز از عملکرد این پروژه دریافت کرده ایم. در نهایت اینکه تا خردادماه سال ۹۷ پس از ارزیابی فعالیت این اپراتور، تصمیم گیری نهایی را در این باره خواهیم داشت.

رفع فیلتر یوتیوب و توئیتر مستلزم تصمیم ۳ قوه

وزیر ارتباطات گفت: رفع فیلتر شبکه های اجتماعی یوتیوب و توئیتر مستلزم تصمیم گیری ۳ قوه است و در این زمینه شورای عالی فضای مجازی این فرآیند را نهایی می کند.

جهرمی با بیان اینکه فیلترکردن و رفع فیلتر سرویس های اینترنتی از جمله یوتیوب و توئیتر به صورت مستقیم در مسئولیت وزارت ارتباطات نیست و این وزارتخانه در کمیته فیلترینگ یک رای دارد، افزود: با این حال ما این موضوع را پیگیری می کنیم؛ اما به صورت کلی این فرآیند در مرکز ملی فضای مجازی در حال بحث است و باید از سوی ۳ قوه مجریه، مققنه و قضاییه تصمیم گیری شود.

وی ادامه داد: این فرآیند یک تصمیم بین دستگاهی است و با توجه به نگاههای مثبت و منفی که به این سرویس ها وجود دارد جمع بندی نهایی آن از سوی مرکز ملی فضای مجازی و طرح در شورای عالی فضای مجازی اعلام خواهد شد.

وام ۵ میلیارد تومانی پیام رسانهای بومی آماده پرداخت است

وزیر ارتباطات در مورد برخی انتقادات به عدم حمایت وزارت ارتباطات از پیام رسانهای بومی گفت: ارائه تسهیلات ۵ میلیارد تومانی به پیام رسانها با حداقل تضمین و با سود کم، در پست بانک آماده پرداخت است.

وی با تاکید براینکه ارائه وام ۵ میلیارد تومانی به پیام رسانهای موبایلی بومی، تکلیف وزارت ارتباطات طبق مصوبه شورای عالی فضای مجازی است، افزود: در این زمینه لیست پیام رسانهای مجاز از سوی مرکز ملی فضای مجازی به ما اعلام شده است که این تسهیلات با سود کم و مدت زمان بازپرداخت زیاد و نیز حداقل تضمین، آماده پرداخت از سوی پست بانک است.

جهرمی با اشاره به اینکه مشکلی در پرداخت این تسهیلات وجود ندارد، ادامه داد: این شرکتها اعلام کردند که نمی توانند ضمانتنامه های لازم را پرداخت کنند و ما ضمانت نامه را به اخذ سفته، تقلیل دادیم. اما با این حال برخی از این شرکتها عنوان می کنند که ضامن معتبری که این سفته ها را تضمین کند نیز ندارند.

وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: طبق روال بانکی ما ملزم به رعایت قوانین هستیم و ارائه وام، نیازمند اجرای قوانین و مقررات بانکی است که اگر این شرکتها در تحویل ضمانت نامه مشکلی دارند باید این مشکل را از طریق مراجع قانونی حل کنند. در این صورت ما آماده پرداخت این تسهیلات خواهیم بود.

بانک مرکزی برای ارز مجازی تلگرام تصمیم می گیرد

وزیر ارتباطات در مورد برخی اقداماتی که در راستای اشاعه ارز دیجیتال بر بستر شبکه پیام رسان تلگرام صورت می گیرد، گفت: بانک مرکزی مسئول تصمیم گیری در مورد قانونی بودن این فعالیتها است.

وی گفت: همانطور که در خصوص سرویس پیام صوتی تلگرام، مراجع تصمیم بر توقف فعالیت آن شدند و با حکم قضایی این سرویس مسدود شد، در مورد فعالیت ارز دیجیتال از طریق شبکه تلگرام نیز، بانک مرکزی باید تشخیص دهد که این فعالیت مخرب است و آن را به مراجع قانونی اعلام کند.

جهرمی تاکید کرد: اگر بانک مرکزی به این جمع بندی برسد که فعالیت ارز مجازی تلگرام مخرب است، باید آن را به مراجع قانونی اعلام کند تا جلوی آن گرفته شود و ما نیز این حکم قضایی را بدون هرگونه اغماض، اجرایی می کنیم.

وی در مورد آخرین وضعیت راه اندازی ارز دیجیتال ملی نیز گفت: مطابق با فراخوان اعلام شده و همکاری با پژوهشکده پولی بانکی، پیش بینی می کنیم که در ابتدای سال آینده، به یک جمع بندی از نتایج این فراخوان و همفکری با نخبگان این بخش برسیم و یک تصمیم کلان ملی در این باره بگیریم.

ضرورتی برای ایجاد کانال شخصی در تلگرام نمی بینم

جهرمی در پاسخ به این سوال که چرا به عنوان وزیر ارتباطات در شبکه پیام رسان تلگرام کانال شخصی ندارد، گفت: کانالهای تلگرام دارای یک ارتباط یکسویه است و امکان برقراری ارتباط دوسویه در آن وجود ندارد.

وی افزود: حضور ما در عرصه رسانه های اجتماعی برای آگاه شدن از نظرات مردم است و نه برای اطلاع رسانی یکسویه. به همین جهت ضرورتی برای استفاده از کانال شخصی در تلگرام ندیدم و عضویت در سایر شبکه های اجتماعی را از این نظر مفیدتر ارزیابی می کنم.

کمیته برقراری ارتباطات نوروزی تشکیل شد

وزیر ارتباطات از تشکیل کمیته برقراری ارتباطات نوروزی برای برنامه ریزی ارائه خدمات مناسب در این ایام خبر داد و گفت: شب گذشته نیز در راستای حل مشکل آنتن دهی موبایل مردم خوزستان، رومینگ ملی ایرانسل و همراه اول در این شهر برقرار شد.

وی با بیان اینکه طراحی شبکه اپراتورهای موبایل متناسب با پیک ترافیک ارتباطی در ایام خاص نیست، افزود: در این زمینه با توجه به تجربه موفق کمیته ارتباطات اربعین، با همکاری اپراتورها و سازمان تنظیم مقررات، دبیرخانه دائمی کمیته ارتباطات مناسبتی را راه اندازی کردیم.

جهرمی گفت: در این راستا، این کمیته از دو هفته گذشته جلساتی را برای قراری ارتباطات مناسب نوروز ۹۷ تشکیل داده است.

سازمان نظام مهندسان IT ایجاد می شود

وزیر ارتباطات از پیگیری معاونت نوآوری این وزارتخانه برای حل مشکلات قانونی راه اندازی سازمان نظام مهندسان فناوری اطلاعات (IT) خبر داد و گفت: با توجه به اینکه دنیا به سمت تحول دیجیتال در حرکت است و مهندسی سیستمهای رایانه ای اثرگذاری بسیاری دارند اما تاکنون این حوزه، ظرفیت تشکیل یک صنف را نداشته و در این خصوص مطالبه ای صورت نگرفته است. براین اساس با وجود ضرورتی که احساس می شود، در حال پیگیری این مساله و رفع موانع قانونی برای ایجاد نظام مهندسی فناوری اطلاعات هستیم.

وی با بیان اینکه لوایح حقوقی سایبری را در ابتدای سال ۹۷ به دولت ارسال می کنیم، افزود: این ۵ لایحه اخیرا توسط همکاران ما و  با همکاری پژوهشگاه قوه قضاییه و دانشگاه علم و فرهنگ، آماده شده و مراحل نهایی اصلاح را طی می کند.

وی با اشاره به برنامه ریزی برای رسیدن به اینترنت ۲۰ مگابیتی گفت: هم اکنون از حدود ۱۰ میلیون مشترکی که از اینترنت ADSL استفاده می کنند ۵ درصد مشترکان می توانند از اینترنت ۱۶ مگابیتی استفاده کنند و ۹۵ درصد مشترکان از نظر فنی قادر به استفاده از این سرعت نیستند. براین اساس برای رسیدن به اینترنت ۲۰ مگابیتی، نیازمند تعویض تکنولوژی و حرکت به سمت استفاده از فیبرنوری و سرویس VDSL  هستیم.  

وزیر ارتباطات از افزایش ۶۰ درصدی مصرف محتوای داخلی خبر داد و گفت: با اجرای مصوبه توقف فروش حجمی اینترنت، میزان مصرف محتوای داخلی در کشور ۶۰ درصد رشد کرد و این میزان ۳ برابر رشد میزان محتوای خارجی است.

وی گفت: طی این مدت شاهد رشد ۲۰ درصدی استفاده از اینترنت میان کاربران ایرانی بودیم که با توجه به روال معمول آن، روند تقریبا کاهشی را نشان می دهد. اما از سوی دیگر، مصرف سرویس های داخلی روی شبکه داخلی کشور، ۶۰ درصد رشد داشته است.

جهرمی با اشاره به اینکه رفتار اقتصادی کاربران پس از مصوبه اینترنت غیرحجمی تغییر کرده است، گفت: تا پیش از این پیک مصرف اینترنت غیرحجمی یک شب بوده که هم اکنون به ۱۱ شب رسیده است.

وی از صدور دستورالعمل برای جلوگیری از انتصاب افراد در مدیریت وزارت ارتباطات با بیش از ۲۰ سال سابقه کار خبر داد و گفت: در دولت دوازدهم سن مدیریتی در وزارت ارتباطات حدود ۱۰ سال کاهش یافته و جوانگرایی صورت گرفته است. در این زمینه در لایه مدیران چند انتصاب دهه شصتی داشتیم و همچنان برخی تحولات از این دست در دست اقدام است. از سوی دیگر دستورالعملی صادر کردیم تا معاونان در شرکتهای زیرمجموعه، از انتصاب افراد دارای بیش از ۲۰ سال سابقه کار در پست های مدیریتی خودداری کنند و افراد با سابقه در وزارت ارتباطات به عنوان مشاور به کار گرفته شوند.

با شرایط  MTN برای سرمایه گذاری در فیبرنوری موافقت نکردیم

وزیر ارتباطات در مورد آخرین وضعیت سرمایه گذاری اپراتور آفریقای جنوبی در پروژه اپراتور چهارم فیبرنوری کشور گفت: این شرکت خارجی تفاهمنامه ای با اپراتور فیبرنوری ما داشت  و شروطی را برای حضور در این پروژه نهایی کرده بود اما هم اکنون طی مکاتبه ای به ما اعلام کرده است که با توجه به تغییر مدل قیمتگذاری اینترنت و نیز تغییر نرخ ارز، این شروط تغییر کند.

جهرمی تاکید کرد: ما این شرایط را نپذیرفتیم و معتقدیم که افزایش نرخ ارز حتی به سود سرمایه گذاران خارجی در ایران است. از سوی دیگر، استدلال این اپراتور برای تغییر تعرفه های اینترنت نیز برای ما قانع کننده نبوده است. براین اساس قرار است تیم مشترکی از اپراتور خارجی و اپراتور داخلی، گزارش نهایی را از آخرین وضعیت این پروژه به ما اعلام کند.

 

دیدگاه تان را بنویسید