معاون وزیر ارتباطات :
فیلترینگ هوشمند برای اقشار مختلف به صورت متفاوت اعمال خواهد شد
معاون وزیر ارتباطات رفع فیلتر دو سایت یوتیوب و بلاگ اسپات را برای دانشگاهیان، فاز آزمایشی اجرای فیلترینگ هوشمند عنوان کرد و گفت: فیلترینگ برای اقشار مختلف به صورت متفاوت اعمال خواهد شد.
به گزارش جی پلاس، محمدجواد آذری جهرمی در حاشیه «مراسم راه اندازی دیتاسنتر شماره ۲ دولت» در مورد شروط مد نظر دادستانی برای رفع فیلتر «یوتیوب» و «بلاگ اسپات» گفت: مذاکراتی با دادستانی داشتیم و دادستانی برای رفع فیلتر این سایتها طبق شروطی موافقت کرده است که این شروط شامل موضوعاتی با در نظر گرفتن خطوط قرمز فرهنگی است.
وی با بیان اینکه این درخواست برای استفاده دانشگاهیان از دو سایت نامبرده است، گفت: بر این اساس مقرر شده است ما از طریق شبکه علمی کشور شرایطی را فراهم کنیم که دسترسی برای دانشگاهیان برای این دو سرویس برقرار شود.
معاون وزیر ارتباطات با بیان اینکه در حال حاضر نظام پالایش در کشور ما برای همه مردم به صورت یکسان اجرایی میشود، افزود: هماکنون شاهد آن هستیم که برای دانشآموزان، جوانان، دانشگاهیان و اقشار مختلف مردم فیلترینگ به یک نسبت انجام شود؛ این در حالی است که برای مثال دانشجویان و دانشگاهیان به یکسری از سایتهای علمی نیاز دارند که نباید فیلتر شود و این موارد متعدد است.
آذری جهرمی اضافه کرد: متأسفانه از آنجایی که این سایتها طبق مصادیق محتوای فیلترینگ در یک دستهبندی خاص قرار میگیرند، مسدود شدهاند؛ به همین دلیل دانشگاهیان برای آنکه بخواهند تحقیقاتی انجام دهند، مجبورند از فیلترشکن استفاده کنند.
وی گفت: اینکه ما یک مکانیزم فیلترینگ و پالایش برای همه اقشار مردم به کار ببریم، مطلوب نیست و یکی از بحثهای ما که در پالایش هوشمند به دنبال آن هستیم، این است.
معاون وزیر ارتباطات تصریح کرد: زیرساخت پالایش هوشمند فراهم شده است که برای گروههای مختلف بتوانیم سیاستهای مختلفی را در حوزه فیلترینگ اعمال کنیم. برای مثال خبرنگاران نیاز به یکسری سایتهای خبری دارند که ولو به دستور مقام قضایی فیلتر شده باشد، خبرنگاران باید بتوانند برای کسب مراتب اطلاعاتی، از این سایتها استفاده کنند.
آذری جهرمی ادامه داد: زیرساختهای لازم فراهم شده و رفع فیلتر یوتیوب برای دانشگاهیان از جمله مقدماتی است که بتوانیم نظام فیلترینگ هوشمند را در سالهای پیشرو پیادهسازی نهایی کنیم و نسبت به گروههای اجتماعی کم سن و سالتر، با مراقبتهای اجتماعی بیشتری این پروژه را اجرایی کنیم؛ اما برای گروههای مرجعی که نیاز به دسترسیهای علمی دارند، دسترسیهای بهتری را فراهم کنیم.
وی تأکید کرد: این را میتوان به فال نیک گرفت و مرحله آزمایشی فیلترینگ هوشمند را با رفع فیلتر این دو سایت کلید بزنیم.
فیلتر سایتهایی که VPN میفروشند
معاون وزیر ارتباطات در مورد فیلتر کردن سایتهایی که اقدام به فروش VPN برای دور زدن سامانه فیلترینگ میکنند، گفت: یکی از مصادیق ۶۶گانه فیلترینگ محتوای مجرمانه که در کارگروه تعیین مصادیق مطرح شده است، ترویج شیوههای دور زدن فیلترینگ است.
آذری جهرمی افزود: اگر یک سایتی نسبت به خرید و فروش VPN اقدام کند، به عنوان مصادیق مجرمانه محسوب میشود و دادستانی کل کشور و مراجعی که در این حوزه فعال هستند، وظیفه دارند که این سایتها را شناسایی و اعمال مقررات کرده و آنها را مسدود کنند.
وی در پاسخ به اینکه هنوز هم سایتهایی هستند که VPN میفروشند اما مسدود نشدهاند، گفت: باید این موضوع را بررسی کنیم، البته ما عملاً نقشی در این زمینه نداریم و وزارت ارتباطات تنها مجری اعمال دستوراتی است که از این کارگروه ارائه میشود.
معاون وزیر ارتباطات گفت: در حوزه فیلترینگ با یک تناقض مواجه هستیم که تمامی فشارها متوجه بخش فنی (وزارت ارتباطات) است و دیگران در این زمینه مسئولیت خود را انجام نمیدهند. همیشه مطالبات را با صدای بلند از مجموعه فنی میخواهند. باید توجه داشت وقتی فضای بازی برای خرید و فروش موارد مجرمانه وجود دارد، این موضوع باید از طرق دیگری پیگیری شود.
آذری جهرمی تصریح کرد: حتی شنیدهایم که برخی مصادیق مجرمانه از جمله خرید و فروش مشروبات الکلی از طریق شبکههای اجتماعی صورت میگیرد. نتیجه این موضوع این است که میگویند باید شبکه اجتماعی فیلتر شود؛ در صورتی که به نظر ما باید مکانیزمهای برخورد با این مسائل تغییر کند.
وی با تأکید بر اینکه مسئولیت این موارد با ما نیست و بهتر است که دوستان ما در پلیس فتا و مجموعههایی که مسئولیت این موضوع را دارند، نسبت به این موارد اظهارنظر کنند، گفت: اگر به مواردی برخوردند که حریم مردم را به مخاطره بیندازد و ما قطعاً برای حفظ بنیان خانواده برای فیلتر آن کمک خواهیم کرد.
معاون وزیر ارتباطات در پاسخ به این سؤال که نتیجه مذاکرات با اینستاگرام برای اعمال فیلترینگ روی این شبکه به کجا رسیده است؟ گفت: اگر نتیجهای در این زمینه حاصل شود، آن را اطلاعرسانی خواهیم کرد.
دلیل حذف برخی اپلیکیشنهای خارجی از بازارهای اندرویدی
آذری جهرمی در پاسخ به سؤال مهر مبنی بر دلایل حذف برخی اپلیکیشنهای خارجی از فروشگاههای اپلیکیشن فارسی گفت: در این زمینه اطلاعی ندارم و باید جزئیات این موضوع را جویا شوم.
وی توضیح داد: طبیعتاً اگر این اپلیکیشنها حذف شده باشند، بهتر است که سرویسدهندههای داخلی در این زمینه به مردم اطلاعرسانی کنند.
معاون وزیر ارتباطات اظهار داشت: سرویسدهندههای داخلی چنانچه دستور قضایی و یا حکمی را دریافت میکنند، بهتر است که اطلاعرسانی آن را جزو حقوق کاربران بدانند و بگویند که برای مثال این اپلیکیشن به دستور قضایی حذف شده است و یا مصوبه کارگروه تعیین مصادیق فیلترینگ بوده است.
آذری جهرمی گفت: در رابطه با این اپلیکیشنها تا جایی که اطلاع دارم، تصمیمی در کارگروه تعیین مصادیق فیلترینگ گرفته نشده است و اگر حکم قضایی باشد، چون به ما ابلاغ نمیشود و مستقیم به شرکتهای ارائهدهنده خدمات ابلاغ میشود، از آن اطلاعی ندارم.
دیدگاه تان را بنویسید