امروزه گوشیهای هوشمند به دلایل مختلف ممکن است به ویروس آلوده شوند. آگاهی از ویروسی شدن گوشی میتواند به مقابله با ویروسها کمک کند.
به گزارش جی پلاس، ویروسی شدن گوشی ممکن است به دلیل استفاده از اینترنت یا دانلود یک اپلیکیشن و نصب آن برروی گوشی سبب آلوده شدن آن شده باشد. کاربران در چنین مواقعی باید سریعا برای مقابله با آنها اقدام کنند، به همین دلیل همواره به کاربران توصیه میشود که از یک آنتیویروس برای مقابله با ویروس استفاده کنند، اما پیش از آن باید بدانند که چه علائمی نشان میدهد که دستگاههشان به ویروس آلوده شده است.
با توجه به اینکه شبکههای اجتماعی معمولا از تبلیغات استفاده نمیکنند، این موضوع راهی برای آگاهی از ویروسی شدن گوشی است. سایتهای متنوعی در اینترنت وجود دارد که استفاده از آنها سبب ویروسی شدن گوشیها خواهد شد. اگر میخواهید مطمئن شوید که گوشی شما ویروسی شده یا خیر، میتوانید سایتهای شبکههایی مانند توییتر را باز کنید، اگر در پروفایلتان تبلیغاتی را مشاهده کردید باید تقریبا به ویروسی شدن گوشی خود پی ببرید، زیرا این سایتها عموما تبلیغات غیرضروری نداشتهاند.
خالی شدن سریع باتری یکی دیگر از نشانههای ویروسی شدن گوشی است. اگر گوشی به یکباره شارژ خالی میکند باید حدس بزنید که گوشی ویروسی شده است، زیرا وجود ویروسها موجب میشود که حجم پشتیبانی باتری گوشی کم شود و هنگامی که نرمافزار مخربی وارد گوشی شما میشود، حافظه گوشی شما به صورت متداوم در حال کار است که در نهایت سبب میشود باتری گوشیتان زودتر از گذشته خالی شود.
داغ شدن گوشی نیز از دیگر نشانههای گوشیهای ویروسی است. امروزه داغ شدن گوشی در زمانهای طولانی امری طبیعی به نظر میرسد، اما باید توجه داشته باشید که اگر در وضعیت عادی و زمانی که زیاد با گوشی کار نمیکنید، متوجه داغ شدن بیش از حد گوشی شدید، احتمال ویروسی شدن گوشی شما وجود داشته است، زیرا برخی از ویروسها سبب میشوند که بیش از اندازه طبیعی از CUP گوشی استفاده شود، درنهایت با داغ شدن غیرطبیعی گوشی روبهرو میشوید.
روزانه برنامههای مخرب زیادی وجود دارند که هرچه در گوشی به دنبال آنها بگردیم، نمیتوانیم به آنها دسترسی پیدا کنیم. اگر برای حذف آنها با مشکل روبهرو شدید، حتما گوشی خود را در وضعیت Safe mode قرار بدهید و بعد از آن گوشیتان را یک بار خاموش و روشن کنید و دکمه کم و زیاد کردن گوشی را فشار دهید تا لوگو برای شما نشان داده شود و در نهایت شما در حالت Safe mode قادر هستید برنامه مخرب را پیدا و سپس آن را حذف کنید.
غیرفعالسازی بخش جستوجوی گوشی و منوی دسترسی سریع میتواند به دلیل ویروسی بودن گوشی باشد. البته به صورت قطعی نمیتوان در مورد این موضوع نظر داده و گفت در چنین وضعیتی حتما گوشی به ویروس آلوده شده است، اما این امکان وجود دارد که آلوده شدن گوشی به ویروس سبب ایجاد چنین مشکلاتی شود.
ریست شدن ناگهانی وایفای میتواند دلیل دیگری مبنی بر ویروسی شدن گوشی باشد. در گوشیهای اندرویدی ممکن است به یکباره با روشن شدن ناخواسته جیپیاس روبهرو شویم اما نمیتوانیم این مورد را دلیل ویروسی شدن گوشی خود بدانیم. در صورتی که اگر به شکل ناگهانی متوجه شدید که وای فای گوشی از کار افتاده میتوانید به ویروسی شدن شک کنید و برای این که از شر این موضوع رها شوید باید گوشی را ریست کنید.
طولانی شدن زمان بوت اندروید نیز ممکن است به دلیل ویروسی شدن گوشی باشد. این امکان وجود دارد که بعد از مدتی استفاده از گوشی متوجه شوید سرعت آن کم شده است یا مثلا برای بوت شدن گوشی اندرویدی زمان زیادی صرف شود. در این صورت میتوانید به ویروسی شدن گوشی خود شک کنید البته پیش از آن حتما از میزان حافظه و مموری خود اطلاع پیدا کنید.
بر اساس اطلاعات سایت پلیس فتا، وجود برنامههای ناشناس میتواند زنگ هشداری برای ویروسی شدن گوشی باشد. اگر در حال کار با گوشی هستید و متوجه شدید بدون این که برنامه را دانلود کنید در قسمت منوی شما وجود دارد سریعا آن را پاک کنید، زیرا ممکن است این برنامه نشانی از ویروسی شدن گوشی شما داشته باشد.
همچنین هنگ کردن مداوم گوشی از معمولترین نشانههای ویروسی شدن گوشی است. بنابراین در صورتی که گوشی مداوم هنگ میکند و سرعتاش به شدت پایین آمده و شما از این وضعیت کلافه شدهاید باید به ویروسی شدن گوشی شک کنید، زیرا ویروسها سبب میشوند که میزان سرعت گوشی پایین بیاید.