هرچند انتظارات اولیه بر آن بود که پس از رفع تدریجی تحریم ها، شاهد بهبود کیفیت خودروهای تولیدی به لطف حذف قطعات تقلبی چینی از خطوط تولید باشیم، اما در عمل اینگونه نشد و حالا شاهد تمام چینی شدن خودروهای تولیدی دو خودروساز بزرگ کشور هستیم که البته به افزایش تنوع و تکمیل گستره بازار منجر شده است.

 به گزارش جی پلاس، سایپا پس از لبخند بر روی مدل های برلیانس و چشیدن طعم تلخ شکست از واردات خودروهای چینی (نظیر برلیانس V5)، حالا همزمان با رایزنی با کیا و سیتروئن و مونتاژ دو مدل از برلیانس، برای تولید مدل کراس اوور CS35 نیز چراغ سبز نشان داده و اولین نیمچه شاسی بلند خود را از میان محصولات چینی راهی خط تولید کرده است. در اواخر هفته گذشته، گروهی از خبرنگاران به میزبانی سایپا به کاشان رفته بودند تا برای نخستین بار ضمن بازدید از خطوط تولید چانگان، سواری CS35 مونتاژی را تجربه کنند. خودرویی که می تواند حداقل در بازار داخلی، رقبای خود را تار و مار کند.

طراحی ظاهری

طراحی بدنه مهمترین عامل برای جلب نظر مثبت خریداران است و طراحی خوب می تواند حتی یک خودرو بد را به محصولی پر فروش و خواستنی مبدل کند، چانگان CS35 در اولین نگاه می تواند بسیار جذاب و خواستنی باشد، چرا که چینی ها به خوبی به تاثیر طراحی قدرتمند بدنه آگاهند و ظاهراً با همکاری ایتالیایی ها نسبت به ترسیم خطوط بدنه این مدل اقدام کرده اند. چانگان CS35 نه تنها یک شاسی بلند تمام عیار نیست، بلکه کراس اوور بزرگی هم به حساب نمی آید و تنها با ۴.۱ متر طول، ۱.۸ متر عرض و ۱.۶ متر ارتفاع، در حد و اندازه یک خودرو کلاس C با ارتفاع بیشتر از سطح زمین، ظاهر می شود. خطوط نرم و روان و هماهنگ باعث شده تا جذابیت طراحی چانگان CS35 از تمام زوایا بسیار ملموس باشد، در نمای روبرو اثر چندانی از خشونت مرسوم در چهره خودروهای اصطلاحاً شاسی بلند دیده نمی شود، اما قدرت قلم ایتالیایی ها در چهره پردازی نمای جانبی و عقب کاملاً ملموس است، جایی که نمی توان هیچ ایراد خاصی را به تجزیه و ترکیب طراحی CS35 وارد دانست و باید نمره کامل را به این خودرو اعطا کرد.

 

فضای داخلی یکی از موراد مورد تاکید سایپا، کسب رتبه نهم چانگان CS35 در آمار فروش خودروهای SUV در بازار داخلی چین است، البته واقعیت این است که ۹ نمی تواند چندان هم رتبه خارق العاده ای باشد، به خصوص در بازاری که مدل های هاوال اصولاً جزو پنج رده نخست قرار می گیرند و قرار است در کشورمان نیز عرضه شوند. با این حال چانگان یکی از بزرگترین خودروسازان چین است و به کیفیت بالای محصولاتش می بالد، اما اوضاع در عمل چگونه است؟ طراحی و فضا سازی داخلی، بسیار خوب انجام شده، هرچند شمای کلی داشبورد تا حدی نزدیک به خودروهای فورد به نظر می رسد و این مورد البته می تواند ماحصل همکاری بلند مدت چانگان و فورد در بازار داخلی چین باشد که به صورت جوینت ونچر انجام می شود. با این وجود ظاهراً مهندسان چینی در زمان کپی برداری از روی خودروهای فورد، توجه چندانی به کیفیت متریال داخلی نداشته اند، چرا که کیفیت پلاستیک به کار رفته در حد و اندازه خودرویی چون فورد نیست و مانند بسیاری خودروهای چینی دیگر، کمی خشک، ضعیف و شکننده احساس می شود. همانطور که پیشتر گفته شد، چانگان CS35 خودرو چندان بزرگی نیست و اگر نیاز به خودرویی خانوادگی برای سفرهای خارج شهری دارید، بهتر است به سراغ رقبای بزرگتری همچون لیفان X60 یا ام وی ام X33 بروید، اما چانگان با ابعاد کوچکتر خود، خودرو شهری تری به حساب می آید و برای ۴ سرنشین فضای کافی و نسبتاً راحتی را ارائه می دهد.

 

مشخصات فنی چینی ها برخلاف بسیاری از مردم جهان علاقه خاصی به خودروهای کم مصرف و اقتصادی دارند و حتی بسیاری خودروهای لوکس و خارجی را نیز از تیپ های پایه (از نظر مشخصات فنی) سفارش می دهند. با چینن بازاری عجیب نیست که اکثر خودروهای چینی وارد شده به بازار کشورمان در چند سال اخیر ۱.۵ یا ۱.۶ لیتری هستند و چانگان CS35 نیز از این قاعده مستثنی نیست. هرچند که به عقیده بسیاری، موتور ۱.۶ لیتری در مقایسه با وزن ۱۲۷۰ کیلوگرمی خودرو، کارایی چندانی ندارد اما طبق ادعای چانگان، این موتور حداقل نسبت به موتور شناخته شده پژو (TU5) نسبت قدرت به حجم بالاتری را ارائه می دهد و یارای تولید ۱۲۵ اسب بخار قدرت و ۱۶۰ نیوتن متر گشتاور را دارد. این نیرو توسط یک گیربکس چهار سرعته اتوماتیک یا ۵ سرعته دستی راهی چرخ های جلو می شود و سیستم ترمز نیز در هر چهارچرخ به صورت دیسکی و مجهز به ABS و EBD است.

فرمان از کمک برقی برخودار است اما چانگان CS35 از نظر سیستم تعلیق خودرو چندان کاملی نیست و در محور عقب به فنربندی غیر مستقل مجهز است. همچنین از نظر ایمنی این خودرو توانسته ۴ ستاره C-NCAP را دریافت کند و در داخل خودرو ۴ کیسه هوا نیز قرار داده شده است. شتاب صفر تا صد مدل اتوماتیک در حدود ۱۴ ثانیه اعلام شده است که طبیعتاً رقم جالبی نیست، اما این احتمال وجود دارد که شتاب گیری مدل دستی اندکی بهتر باشد و بتواند رضایت نسبی مالکین را تامین کند. سایپا مصرف سوخت این مدل را در سیکل ترکیبی در حدود ۷ لیتر اعلام کرده است که البته به نظر رقمی رسمی و در شرایط ایده آل است، چرا که با توجه به ارتفاع تهران و شرایط بنزین کشورمان، باید آزمون مصرف سوخت در شرایط جاده ای ایران انجام شود و در بسیاری موارد چنین اعدادی در تبلیغات و کاتالوگ های رسمی منتشر نمی شوند.

تجربه رانندگی خودروهای کراس اوور در واقع میانگینی از سواری یک خودرو سواری معمولی و شاسی بلند را ارائه می دهند، شاید در نگاه اول ترکیب چهره جذاب یک خودرو خارج جاده ای در کنار قابلیت استفاده روزمره خودروهای شهری، جذاب و خواستنی جلوه کند، اما واقعیت این است که راه حل های میانگین معمولاً نتایج میانگینی را به همراه دارند، بدین معنا که با خرید یک خودرو کراس اوور در نهایت شما نه کیفیت سواری و هندلینگ یک سدان خانوادگی را دریافت می کند و نه قابلیت های خارج از جاده ای و عملکرد ویژه یک خودرو SUV را!

بنابراین از دیدگاه علاقه مندان دوآتشه دنیای خودرو، کراس اوور ها اصولاً خودروهای کاملی نیستند و به جز در برخی موارد که از سامانه های تنظیم ارتفاع، فنربندی متغیر، موتورهای قدرتمند و سیستم چهارچرخ متحرک بهره می برند، نمی توانند نظر مثبت عشاق رانندگی را جلب کنند. به هرحال یک کراس اوور چینی ۱.۶ لیتری دیفرانسیل جلو، قطعاً بر روی کاغذ خودرو خارق العاده ای به حساب نمی آید و نباید توقع چندانی از عملکرد یا کیفیت سواری آن داشته باشید، در اولین ثانیه ها پس از آغاز حرکت، متوجه تاخیر محسوس گیربکس در انتقال نیرو خواهید شد، بر روی حالت تیپ ترونیک، وضعیت به مراتب بدتر هم می شود، گویی که گیربکس تنها دستور تعویض دنده را به زبان چینی دریافت می کند و چند لحظه طولانی زمان لازم است تا درخواست راننده را به زبان خودش ترجمه کند.

از آنجا که ظاهراً سایپا برنامه چندان جدی برای عرضه مدل گیربکس دستی ندارد، شاهد حضور این خودرو در روز آزمایش نبودیم، بنابراین نمی توان بررسی ای در خصوص این مدل ارائه داد. به هرحال چانگان CS35 در شتاب گیری چندان درخشان ظاهر نمی شود و در تعویض دنده هم کمی بیش از حد انتظار تعلل دارد، بر روی پیست شرایط تقریباً قابل تحمل است اما اگر در مسیرهای کوهستانی تردد می کنید و به مسافرت خانوادگی با بار و مسافر می روید، شاید از عملکرد این چانگان از نظر شتاب و کشش و هماهنگی موتور و گیربکس، تا حدی مایوس شوید. به پیچ می رسیم، جایی که می تواند سنگ محکی برای مهندسی شاسی و تعلیق چانگان باشد، خودروهای کراس اوور عموماً از هندلینگ چندان جالبی برخودار نیستند، اما مهندسان چانگان توانسته اند حد تعادل خوبی بین سواری راحت و هندلینگ را انتخاب کنند و از این حیث CS35 قابل قبول و پذیرفتنی ظاهر می شود. هرچند در صورت اصرار بر سریع طی کردن پیچ، شاهد کم فرمانی محسوس خودرو خواهید بود که البته از بیش فرمانی شدید به مراتب بهتر و قابل کنترل تر است.

چانگان CS35 همچنین مانند اکثر خودروهای چینی دیگر، از نظر ترمز نسبتاً قدرتمند و قابل قبول ظاهر می شود و حتی پس از زدن چند دور تند و سریع، افت محسوسی در عملکرد ترمزها رخ نمی دهد. با این حساب می توان گفت که به غیر از مشکل ملموس گیربکس، ایراد فنی چندان آزار دهنده ای در خصوص CS35 به چشم نمی خورد، هرچند اگر پیشرانه نیز در حدود ۱۵۰ اسب بخار قدرت داشت، شاهد خودرویی به مراتب جذاب تر بودیم.

قیمت و شرایط بازار آنطور که از شواهد و تجربیات قبلی بر می آید، عموم مشتریان تمایل به خرید خودروهای گیربکس اتوماتیک دارند و حداقل در شهر های بزرگ و پر ترافیک کشورمان به این شاخصه اهمیت فراوانی می دهند، از این رو می توان گفت که در بازه قیمتی ۵۰ الی ۷۰ میلیون تومان، شکاف قیمتی محسوسی بین خودروهای کراس اوور گیربکس اتوماتیک دیده می شود که البته حالا با عرضه چانگان CS35 اتوماتیک با قیمت ۶۴ میلیون تومان، این شکاف قیمتی تا حد زیادی پُر خواهد شد. از این رو چانگان CS35 اتوماتیک حداقل در شرایط فعلی بازار، رقیب مستقیمی را پیش روی خود نمی بیند و به لطف اعتبار سایپا و طراحی ظاهری خوب و جذابش، می تواند به خودرویی موفق و پرطرفدار در ایران مبدل شود.

چانگان CS35
مثبت طراحی ظاهری، امکانات و تجهیزات، مشخصات ایمنی
منفی توان نسبتاً کم پیشرانه، تکنولوژی قدیمی گیربکس
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.