8 کاری که نباید در ویندوز ۱۱ انجام دهید

شاید ویندوز، یک سیستم عامل عالی با فضای تقریبا نامحدود برای سفارشی‌سازی باشد، اما زیاده روی در این کار، می‌تواند مشکل‌ساز باشد.

لینک کوتاه کپی شد

جی پلاس، ویندوز ۱۱ برای قابلیت شخصی‌سازی‌ خود شناخته شده است که به کاربران امکان می‌دهد در بسیاری از بخش‌های سیستم‌ عامل، تغییرات ایجاد کنند. با این حال، هر چند همه ما امکان سفارشی کردن سیستم عامل و کنترل تنظیمات را دوست داریم، گاهی اوقات بهتر است به تنظیمات پیش فرض، دست نزنیم.

ایسنا نوشت؛ درخصوص ویندوز ۱۱، بهتر است از تغییر در بخش‌های خاصی از این سیستم عامل، اجتناب کنیم. وب سایت makeuseof در گزارشی، کارهایی را بررسی کرده که بهتر است از انجام آنها در ویندوز ۱۱ اجتناب کنیم.

۱- مایکروسافت دیفندر از رایانه محافظت می‌کند، هرگز آن را غیرفعال نکنید

«مایکروسافت دیفندر» که سابق بر این با نام «ویندوز دیفندر» شناخته می‌شد، اپلیکیشن آنتی ویروس پیش فرض است که از رایانه‌های شخصی شما در برابر تهدیدهای مختلف از جمله ویروس‌ها، بدافزارها، جاسوس افزارها و فیشینگ محافظت می‌کند. این اپلیکیشن مانع از آن می‌شود که قربانی تهدیدهای آنلاین و آفلاین شوید.

ویژگی اسمارت اسکرین «مایکروسافت دیفندر»، وب سایت‌ها را برای فیشینگ و احتمال وجود بدافزار، چک کرده و از آلوده شدن رایانه‌های شخصی جلوگیری می‌کند. ویژگی‌هایی مانند کنترل والدین و فایروال، از دیگر ویژگی‌های ارزشمند اپلیکیشن «مایکروسافت دیفندر» است و استفاده از همه این ویژگی‌های این اپلیکیشن برای کاربران ویندوز ۱۰ و ۱۱ رایگان است.

هرچند «مایکروسافت دیفندر» به خوبی نرم افزار آنتی ویروس پولی نیست، اما همه باکس‌ها را بررسی می‌کند تا محافظت مناسبی برای کاربران فراهم کند. اگر قصد نصب نرم افزار آنتی ویروس پولی ندارید، هرگز نباید اپلیکیشن «مایکروسافت دیفندر»  را غیرفعال کنید.

۲- نباید نرم افزار را از منابع غیرمعتبر دانلود کنید

مهم نیست که نرم افزار آنتی ویروسی که در رایانه شخصی خود استفاده می‌کنید چقدر پیشرفته است، هرگز نرم افزار را از منابع نامعتبر دانلود نکنید و اگر آشنایی زیادی به اینترنت ندارید، شناسایی منابع معتبر ممکن است دشوار باشد. با این حال، همواره این نکته را به یاد داشته باشید که قبل از نصب هر اپلیکیشنی، در اینترنت جست‌وجو کنید تا از نظرات دیگران درباره آن نرم افزار خاص و البته وب سایت مطلع شوید.

اگر در جست‌وجوی اینترنت خیلی وارد نیستید، سعی کنید از فروشگاه مایکروسافت برای دانلود اپلیکیشن‌های خود استفاده کنید. اپلیکیشن‌های موجود در فروشگاه مایکروسافت، توسط مایکروسافت بررسی می‌شوند و مطمئن به حساب می‌آیند. یادآور می‌شود برای دانلود هر اپلیکیشنی از فروشگاه مایکروسافت، به یک حساب کاربری مایکروسافت نیاز دارید.

۳- به روزرسانی‌های ویندوز مهم‌اند، آنها را از دست ندهید

پس از انتشار یک به‌روزرسانی مهم ویندوز، مایکروسافت به تلاش برای به‌روزرسانی‌های امنیتی ادامه می‌دهد تا رایانه شما را در برابر جدیدترین بدافزارها، ایمن نگه دارد. اجتناب یا تاخیر در نصب به‌روزرسانی‌های امنیتی ماهانه، دستگاه‌تان را در معرض ریسک جدی قرار می‌دهد. علاوه بر به‌روزرسانی‌های امنیتی، این شرکت به‌روزرسانی‌های کیفیت و به‌روزرسانی‌های ویژگی‌های کوچک را هم عرضه می‌کند که امکان دسترسی به جدیدترین ویژگی‌ها و بهبودها را برای کاربران فراهم می‌کند.

به‌روزرسانی‌های ویندوز ممکن است گاهی اوقات آزاردهنده شوند و بر روند کار شما تاثیر بگذارند. اما بیشتر اوقات، تنها عده معدودی از کاربران که قطعات سخت افزاری خاصی دارند، تحت تاثیر قرار می‌گیرند و حتی اگر جزو آن عده معدود هستید، مایکروسافت به اندازه کافی سریع است تا از طریق یک به‌روزرسانی نرم‌افزاری، مشکل را برطرف کند.

۴- نباید رمزهای عبور ضعیف را انتخاب کنید

هرچند به نظر می‌رسد ورود به حساب‌ها و سرویس‌های آنلاین بدون نیاز به وارد کردن رمزعبور، فوق العاده به نظر می‌رسد اما هنوز کاملا به این نقطه نرسیده‌ایم. ما از رمز عبور در همه جا استفاده می‌کنیم تا حساب‌های آنلاین و آفلاین خود را ایمن نگه داریم.

 اگر از ویندوز ۱۱ یا هر سیستم عامل دیگری استفاده می‌کنید، به یاد داشته باشید که یک رمز عبور قوی انتخاب کنید. رمز عبور قوی دارای ویژگی های زیر است:

رمز عبور ترکیبی از حروف بزرگ و کوچک، اعداد و نمادها باید باشد و ۱۲ یا ۱۴ کاراکتری باشد.

 باید با رمزهای عبور قبلی متفاوت باشد.

 به خاطر سپردن آن باید آسان باشد.

۵- هرگز از وای فای عمومی بدون VPN استفاده نکنید

اگر اینترنت موبایل‌تان تمام شده باشد و اتصال اینترنت پرسرعت در خانه ندارید، خدمات وای فای عمومی می‌توانند به کمک شما بیایند. در واقع وای فای عمومی یک اینترنت رایگان است که توسط کسب و کارها، سازمان‌ها یا شهرداری‌ها در مکان‌های عمومی ارائه می‌شود و به شما کمک می‌کند در هزینه خود صرفه‌جویی کنید.

پیش از این که مزایای اینترنت رایگان، شما را به اتصال به وای فای عمومی ترغیب کند، از ریسک‌های مرتبط با آن مطلع شوید. با این حال، می‌توانید با استفاده از یک سرویس VPN، این ریسک‌ها را کاهش دهید. یک سرویس VPN هویت واقعی شما را در معرض هکرها قرار نمی دهد، بنابراین به شما کمک می‌کند محافظت شده بمانید و از حریم خصوصی خود محافظت کنید.

۶- از نرم افزارهای قدیمی دوری کنید

 یک نرم افزار قدیمی ممکن است رایانه شما را نه تنها در ویندوز ۱۱ بلکه در سایر سیستم‌های عامل هم در معرض ریسک قرار دهد. برای یک هکر، آلوده کردن یک نرم افزار قدیمی با بدافزار آسان‌تر از نرم افزار جدید است.

دلایل متعددی وجود دارد که هکرها نرم افزارهای قدیمی را هدف قرار می‌دهند. به عنوان مثال، طراحان اپلیکیشن ممکن است دیگر وصله‌های امنیتی را به دلیل قدیمی شدن آن دیگر منتشر نکنند. بنابراین، نرم افزارهای قدیمی در برابر تهدید بدافزار در حال تغییر و تکامل مداوم، محافظت نمی‌کنند.

علاوه بر امنیت، نرم افزار قدیمی همیشه در سایر معیارهای کلیدی، از جمله عملکرد و کارآمدی، عقب هستند. یک نسخه جدیدتر نرم افزار، جدیدترین ویژگی‌ها و حفاظت بهینه را فراهم می‌کند. نرم افزار موجود در رایانه‌های شخصی ویندوز ۱۱ نیز از این قاعده مستثنی نیست.

۷- نباید کنترل حساب کاربری را غیرفعال کنید، مگر اینکه یک کاربر پیشرفته باشید

کنترل حساب کاربری (UAC)، یک ویژگی امنیتی در ویندوز ۱۱ است. این ویژگی به طور پیش‌فرض فعال است تا رایانه شما را از خطراتی که ممکن است هنگام ایجاد تغییرات خاصی در رایانه شخصی‌تان ایجاد می‌شود، ایمن نگه دارد. وقتی UAC  فعال باشد، یک پیام هشدار نمایش می‌دهد که از شما می‌خواهد این تغییرات را در رایانه شخصی خود تائید یا رد کنید.

همچنین ممکن است قبل از این که به شما اجازه ایجاد تغییرات غیرمجاز را بدهد، یک رمز عبور مدیر درخواست کند. هرگز نباید هشدارهای  UAC را غیرفعال کنید، مگر این که یک کاربر پیشرفته‌ باشید که بخواهید آن فرمان‌ها را دور بزنید. هنگامی که UAC غیرفعال است، هیچ پیامی دریافت نمی‌کنید که درباره عواقب این تغییر به شما هشدار دهد. بنابراین، اگر کاربر معمولی هستید، بهتر است از تغییر حالت پیش فرض UAC خودداری کنید.

۸- از نصب اپلیکیشن‌های زیاد روی رایانه خودداری کنید

 وقتی دیگر از یک برنامه استفاده نمی‌کنید، بهتر است آن را حذف کنید. توصیه می‌شود همه برنامه‌هایی که دیگر برای شما ضروری نیستند را حذف کنید. با حذف نصب آنها، می‌توانید حافظه سیستم را آزاد کنید و عملکرد کلی رایانه‌های شخصی خود را بهبود دهید. علاوه بر این، همیشه باید به تعداد برنامه‌های در حال اجرا در پس‌زمینه توجه داشته باشید و اگر تعداد زیادی از آنها در پس‌زمینه هستند، اپلیکیشن مورد استفاده، ممکن است آنطور که می‌خواهید جوابگو نباشد. نصب اپلیکیشن‌های بیش از حد روی رایانه شخصی، سیستم شما را شلوغ کرده و پیدا کردن آنها را دشوار می‌کند.

بر اساس گزارش وب سایت makeuseof، اکنون از کارهایی که نباید در ویندوز ۱۱ انجام دهید آگاه هستید تمام ویژگی‌هایی که در ویندوز ۱۱ می‌یابید، برای منظوری هستند اما برای همه نیستند. تنظیمات پیش فرض ویندوز ۱۱ همیشه آن طور که مد نظر شماست، نیست. به همین دلیل مهم است که بدانید چه چیزی را باید تغییر دهید و چه چیزی را نباید تغییر دهید.

 

دیدگاه تان را بنویسید