بر اساس یافته های جدید محققان دانشگاه تافتس، تخمین زده می شود؛ در چندین سال گذشته، رژیم غذایی نامناسب عامل بیش از ۱۴.۱ میلیون مورد دیابت نوع ۲ در سراسر جهان بوده است.

جی پلاس، نتایج این مطالعه نشان داد؛ مصرف ناکافی غلات کامل، مصرف بیش از حد برنج و گندم تصفیه شده و مصرف بیش از حد گوشت فرآوری شده، بیشترین سهم را در افزایش بروز دیابت نوع ۲ در سطح جهانی داشته اند. تاثیر عواملی مثل نوشیدن بیش از حد آب میوه و نخوردن کافی سبزیجات غیر نشاسته ای، آجیل یا دانه ها، بر بروز موارد جدید این بیماری، کمتر بود.

بهداشت نیوز نوشت؛ دیابت نوع ۲ یک نوع اختلال بدنی در نحوه تنظیم استفاده از قند به عنوان سوخت بدن است که در طولانی مدت منجر به گردش بیش از حد قند در جریان خون شده و در نهایت، سطح بالای قند خون می ‌تواند باعث اختلال در سیستم گردش خون، سیستم عصبی و دستگاه ایمنی شود.

پژوهشگران با مطالعه داده های افراد در ۱۸۴ کشور، نتیجه گرفتند: همه این کشورها، شاهد افزایش موارد دیابت نوع ۲ بین سال‌ های ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۸ بوده ‌اند و این نشان دهنده بار فزاینده ای است که بر دوش خانواده ها و سیستم های مراقبت بهداشتی قرار دارد.

از نظر ناحیه ای، ساکنین اروپای مرکزی و شرقی و آسیای مرکزی، که رژیم غذایی آنها معمولاً سرشار از گوشت قرمز، گوشت فرآوری ‌شده و سیب ‌زمینی است، بیشترین موارد دیابت نوع ۲ مرتبط با رژیم غذایی را داشتند.

دانشمندان اظهار داشته اند: علاوه بر این، دیابت نوع ۲، بر سلامت جمعیت، بهره وری اقتصادی و ایجاد نابرابری های بهداشتی در سراسر جهان تأثیر می گذارد. محققان گفته اند، این یافته ‌ها بر اهمیت توسعه رویکردهای جدید به منظور بهبود تغذیه و کاهش بار ویرانگر دیابت تاکید می کنند.

یافته های تحقیقاتی در مجله Nature Medicine منتشر شده اند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.