کهکشانی که میزبان یک انفجار ستاره‌ای بوده است

هابل یک کهکشان نامنظم را که میزبان یک انفجار ستاره‌ای بوده است، به تصویر کشید.

لینک کوتاه کپی شد

جی پلاس، تصویر این هفته از تلسکوپ فضایی هابل، کهکشان مارپیچی ان‌جی‌سی ۵۴۸۶ (NGC ۵۴۸۶) را نشان می‌دهد که رنگ‌های صورتی آن، نواحی را نشان می‌دهد که در آن ستاره‌های جدید متولد می‌شوند.

این کهکشان که در فاصله‌ی ۱۱۰ میلیون سال نوری از ما در صورت فلکی معروف دب اکبر قرار دارد، نوعی کهکشان مارپیچی نامنظم است، زیرا بازو‌های آن سرگردان و نامشخص هستند. اگر تصویر این کهکشان را با یکی از کهکشان‌های مارپیچی منظم مانند ان‌جی‌سی ۲۳۳۶ مقایسه کنید، خواهید دید که یک کهکشان مارپیچی منظم دارای بازو‌های مشخصی است که از مرکز آن بیرون آمده و متقارن هستند.

این کهکشان در نزدیکی یک کهکشان مارپیچی بسیار معروف به نام کهکشان فرفره (Pinwheel) قرار دارد. کهکشان فرفره توسط هابل در سال ۲۰۰۶ رصد شد، در آن زمان این بزرگترین و دقیق‌ترین تصویر از یک کهکشان مارپیچی بود که توسط هابل ثبت شده بود، که با ترکیب ۵۱ تصویر منفرد هابل و افزودن برخی عناصر از تلسکوپ‌های زمینی ساخته شد.

ساختار نسبتا نامرتب کهکشان ان‌جی‌سی ۵۴۸۶ به معنای غیر قابل توجه بودن آن از نظر علمی نیست. این کهکشان به عنوان بخشی از مجموعه‌ای از مشاهدات ابرنواختر‌ها مورد مطالعه قرار گرفت. ابرنواختر زمانی رخ می‌دهد که سوخت یک ستاره عظیم تمام می‌شود و انفجار عظیمی از انرژی تولید می‌کند.

ان‌جی‌سی ۵۴۸۶ در سال ۲۰۰۴ میزبان یک ابرنواختر بود و ستاره‌شناسان از دوربین پیشرفته‌ی هابل برای بررسی و کشف عواقب پس از آن استفاده کردند به این امید که بیشتر در مورد این رویداد‌های انفجاری بیاموزند.

 

دیدگاه تان را بنویسید